“KKTC Devleti, Barış Harekatı'nın en büyük eseri”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC devletinin, Barış Harekatı'nın en büyük eseri olduğunu söyledi

Çerkezköy 4.11.2012 16:27:00 0
“KKTC Devleti, Barış Harekatı

 Çerkezköy Haber - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, önceki gün Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’ni kabul etti. Nezaket ziyareti niteliğindeki kabulde 1974 Barış Harekatı'na katılan muharip gazilerin eşleri de hazır bulundu.

 

BÜYÜK BİR MUTLULUK

Cumhurbaşkanı Eroğlu, kabulde yaptığı konuşmada, 1974'te sınırları çizilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinin cumhurbaşkanı olarak, yıllar önce savaşmak için bu topraklara gelenleri kabul etmenin güzel ve büyük mutluluk  olduğunu söyledi. Eroğlu, KKTC'nin 1974 Barış Harekatı'nın en büyük eseri olduğuna işaret ederek, bu eserin yaratılmasına yıllar önce savaşarak katkı yapanlarla aynı heyecanı duyduklarını belirtti.

 

YILLAR ÖNCEKİ HEYECAN KORUNUYOR

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Barış Harekatı'nın üzerinden yıllar geçtiğini ancak herkeste fiziksel değişim olmasına rağmen yıllar önceki heyecanın aynen korunduğunu söyledi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ise yıllar önce savaştıkları yerleri görmenin mutluluk verici olduğunu ifade ederek, ziyarete sağlanan olanak dolayısıyla Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na teşekkür etti.

 

ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET ETTİK

Yarlıgan, KKTC'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, adada bulundukları süre içinde şehitlikleri gezerek, ziyaretlerde bulunduklarını belirtti.  Ziyarette, 1974 hareketine katılan daha sonra KKTC vatandaşı olan milletvekili ve Tarım Eski Bakanı Kenan Akın da hazır bulundu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10