Cinayet zanlısına linç girişimi

Şarköy’de işsiz 40 yaşındaki Uğur Özdemir, iddiaya göre, limanda bira içen ve kendisine bira vermeyen çiftçi Recep Kurt'u (37) bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından Kurt'un yakınları ve maha

Şarköy 5.11.2012 19:09:00 0
Cinayet zanlısına linç girişimi

 KURTARILAMADI

Olay, önceki gün saat 22.00 sıralarında Şarköy Balıkçı Limanı'ndaki kayalıklarda meydana geldi. Ak Parti Şarköy İlçe Başkanı Osman Kurt'un amcasının oğlu olan Recep Kurt, kayalıkların üzerinde tek başına bira içmeye başladı. İddiaya göre, Uğur Özdemir, Kurt'tan bira istedi. Kurt’un olumsuz cevap vermesi üzerine tartışma çıktı.  Tartışma kısa sürede büyüyünce Özdemir cebinden çıkarttığı bıçağı Kurt'un göğsüne sapladı. Olayın ardından Özdemir kaçarken, ambulansla Şarköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kurt, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

EMNİYET ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Uğur Özdemir, kısa süre içinde polis tarafından gözaltına alınarak emniyete getirildi. Recep Kurt'un yakınları ise, şüphelinin müdürlüğün içinde olduğunu öğrenince, emniyet binası önünde toplandı. Gece, linç girişimi endişesi taşıyan polis ekipleri, cinayet zanlısını dışarıya çıkartmadı ve adli sağlık kontrolü için doktor polis merkezine geldi. Toplanan kalabalığın sayısı 500'ü bulunca, Şarköy’e merkez ve diğer ilçelerden çok sayıda çevik kuvvet, özel harekat polisi ve bir panzer ve şüpheliyi Adliyeye götürmesi için zırhlı cip geldi.

 

GAZ BOMBASI PATLADI

Öfkeli kalabalık, dün öğle saatlerinde şüpheliyi linç etmek için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne girmek istedi. Polis, kalabalığı biber gazı sıktı. Bu sırada bir polisin elinden düşen gaz bombası patlayınca yayılan dumandan, hem öfkeli kalabalık, hem de polisler etkilendi.

 

Haber / Cihangir ARIK

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10