Halkımızın hak ettiği yönetim bu değil

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Tekirdağ genelinde yaşanmış olan su taşkını nedeni ile, yapamadığı bayramlaşma ziyaretini önceki gün gerçekleştirdi. Partisinin ilçe teşkilatı ile birlikte Bar

Çerkezköy 5.11.2012 19:09:00 0
Halkımızın hak ettiği yönetim bu değil

 Çerkezköy Haber - CHP Parti Meclis Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Pazar günü saat 13.00’da CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez ve teşkilat üyeleri ile birlikte Barbaros Caddesi üzerinde bulunan esnafı ziyaret etti. 


GECİKEN BAYRAMLAŞMA

Candan Yüceer ve beraberindekiler ilk olarak Çiçek Kıraathanesi’ni ziyaret ederken, geciken bayram ziyaretlerini yerine getirmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyleyen,  İlçe Başkanı Metin Dönmez, “Pazar günü istirahat ve eğlenmeye ayırdığınız zamanınıza kısa bir süreliğine ortak olmaya geldik. Bayrama denk gelen felaket nedeni ile gerek vekilimiz gerek ilçe teşkilatımız sizlerle bayramlaşmayı ve Cumhuriyet Bayramınızı kutlamayı geciktirmiş olduk. Tabi bunun da nedeni sizin de bildiğiniz gibi yaşamış olduğumuz felaketti. Bu vesile ile her iki bayramınızı da kutluyorum dedi.


BİR FELAKET YAŞADIK

Çiçek Kıraathanesi’nde vatandaşlarla tek tek tokalaşıp onların bayramlarını kutlayan PM Üyesi Candan Yüceer, kıraathane müşterilerinin kendilerini ziyaret etmemesi nedeni ile şikayetçi oldukları şeklinde espri yaptı. Candan Yüceer “Taktir edersiniz ki Tekirdağ ilimiz sınırları içerisinde bir çok ilçe, belde ve köyde bir felaket yaşamıştık. Özellikle Bağlık Mahallesi, İstasyon Mahallesi ve Fatih Mahalleleri’ndeki felaketin boyutlarının farklı olduğunu görmüştük. Felaketin yaşanmış olduğu yerlerde vatandaşımızın dertleri ile ilgilenmemiz nedeniyle zamanında sizlere yapamadığımız bayram ziyaretimizi şimdi gerçekleştirmek zorunda kaldık. Hem Kurban Bayramınızı hem de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum” diye konuştu. 


AK PARTİ UMURSAMADI

Yüceer, “Ben,  hemşerilerimin yaşamış olduğu felaketi, TBMM kürsüsünde anlattım. Resimleri ortaya koyarak, insanımızın çektiği sıkıntının boyutlarına dikkat çekmeye çalıştım. Ama ne gariptir ki, AK Parti sıralarından ‘Bu bir felakettir ne yapalım’ şeklinde cevaplar verildi” dedi.


İKTİDAR BUNU DEMEMELİYDİ

On yıldır iktidarda bulunan bir partinin bu şekilde cevap vermemesi gerektiğini ifade eden Yüceer, “Doğal afet olur,  sel de olur, deprem de olur. Ama hükümetin yaklaşımı bu şekilde olmamalıydı. Hükümetin böyle bir şey söyleme durumu olamaz. Yurdun neresinde olursa olsun, devletin eli oraya uzanmalı ve yaralar devlet tarafından sarılmalıdır” şeklinde konuştu.


DERE YATAKLARI DOLDURULMUŞ

Dere yataklarının doldurulduğu ve dere yataklarının değiştirilmiş olduğunu öne süren Yüceer  “Bu gibi doğaya ters düşen fiillerin sonucunda, elbette ki afet olacaktır. Bu gibi işler felakete davetiye çıkarmaktır.  Biz can kaybının olmadığına seviniyoruz. Bakın 400 evi su bastı. Kızılpınar’da da dere yatağı doldurulmuş. Yatağı doldurulan su nereye gidecek? Tabii ki vatandaşın evine, işyerine. Biz bunları meclis kürsüsünden anlatırken AK Partililer muhalefetteymiş gibi ne yapalım, ne yapabiliriz gibi cevaplar verdiler. Yani duyarsız kaldılar. Sizlerin de zamanı gelince onlara gerekli cevabı vereceğinize inanıyorum” dedi.


MİLLETİMİZİ AYRIŞTIRMAK İSTİYORLAR          

Cumhuriyet Bayramı konusunda hükümet tarafından getirilen yasaklara da değinen Yüceer “Babam 70 yaşında insan. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı. Ama o da biber gazından nasibini aldı. Bunlar bizim bayramlarımız. Dini bayramlarımız olduğu gibi milli bayramlarımızı da kutlamamız gerekmiyor mu? Neden insanımız milli bayramını kutlamayı isterken, emniyet güçleri tarafından coplansın ki, ya da biber gazı ile karşılansın ki? Cumhuriyet Bayramının kutlanmaması için geçen yıl hükümet farklı bir bahane ileri sürmüşken, bu yılki kutlamalarda da daha farklı bir bahane ileri sürdü. Bu bayramlar bizim bayramlarımız. Bu ülke bizim ülkemiz. Bayramlarımızın kutlanması yasaklanırken, aslında milletimizin ayrıştırılması gündeme getirilmektedir” ifadesini kullandı.


ÇALMA ELİN KAPISINI ÇALARLAR DEMİR KAPINI

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer,  hükümetin dış politikadaki yanlışlıklarına da dikkat çekti. Özellikle Suriye konusunda hükümetin zaaflarının olduğunu öne süren Yüceer “Suriye’de insanlar kendi devletinin uçaklarıyla bombalanıyor. Acımasızca herkes katlediliyor. Bizim ülkemizde de yapılmak istenen işte bu. Asırlardır yan yana yaşamış olduğumuz insanların ötekileştirilmesi sonucunda bizim ülkemizde de bu olayların yaşanması planlanıyor. Oysaki biz millet olarak acı, tatlı günlerimizde hep birlikte olmuştuk. Birbirimizden kız alıp, kız vermiştik. Emperyalist güçler değişik nedenler oluşturarak bizleri birbirimizden ayrı düşürmeye çalışmaktadırlar. Milletimizin birlik ve bütünlüğüne yönelik bu gelişmeler sonucunda bizim vatanımızda da Suriye’nin yaşamış olduğu sıkıntıların yaşanmayacağını kimse garanti edemez. Hani bir söz vardır, ‘çalma elin kapısını çalarlar demir kapını’ Suriye’ye hükümetin müdahil olması sonucunda aynı durumları biz yaşamaya başladık” dedi.


MUHALİFLER EĞİTİLİYOR

“Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan insanlar, burada tedavi edilip tekrar savaşa gönderiliyor” diyen Yüceer, hükümetin Suriyeli Muhalifleri, eğitim kamplarında eğittiğini de öne sürerek “MİT’den edinilen bilgilere göre,  ülkemizde Suriyeli muhaliflere yönelik 3 ayrı kampta eğitim verilmektedir.  Hükümet tarafından Esat rejiminin gideceğine dair verilmiş olan beyanatlar asılsız çıktı. Esat’ın gideceğini beyan eden yetkililer, her nedense bunu başaramadılar. Esat gitmediği gibi, Suriye’deki yangın bize sıçradı. AK Parti belirleyici güç olduğunu, Türkiye’nin büyük güç olduğunu ifade etmesine rağmen bütün bunlar da fiyaskoyla sonuçlandı” şeklinde konuştu.


SAĞLIĞINA DUACIYIM

Irak için bunların yapılmadığını söyleyen “Irak’ta insanlar öldürülürken Başbakan’ın sesi çıkmamıştı. Başbakan o dönemde Amerikan askerleri için ‘ABD askerlerinin sağlığına duacıyım’ demişti. Libya’ya bakarsak durum yine aynı. Özgürlük getirilecek diye Kaddafi öldürülmüştü. Özgürlük sadece petrol alanında sağlandı. Kaddafi döneminde az miktarda dışarı çıkarılan petrol bugün yüzde 60 oranında dışarıya aktarılırken ülke içinde yüzde 40’ı bırakılmaktadır. Mısır’da aynı şeyler söylenerek iktidar değiştirildi. Ama değişen bir şey olmadığı gibi sadece müslüman kardeşlere iktidar imkanı sağlandı” dedi. 


ASIL ZULÜM TÜRKİYE’DE

Suriye’de zulüm var diyerek oradaki yönetimle uğraşan hükümetin, ülkemizde daha fazla zulüm uyguladığını ileri süren CHP Parti Meclis Üyesi Candan Yüceer, “Suriye’deki zulmü eleştirenler ve çözüm arayanlar neden bizim ülkemizde kendilerinin uyguladığı baskıyı, haksızlığı ve zulmü görmek istemiyorlar? 3 yıldır hapiste yatan öğrencilerimiz var. Dört buçuk aydır yatanlar da var. Anne babaları parasızlıktan çocuklarının ziyaretine dahi gidemiyormuş. Suçlarının ne olduğu dahi net olarak ifade edilemiyor. Sağlık politikası üzerinden hükümeti devirme gibi suçlar isnat edilerek,  bizim çocuklarımız hapsediliyor. Öğrenci komisyonlarına üye olmak suç kabul edilerek verilmiş olan cezalar bunlar. Bu çocuklar üç, beş ay sonra doktor olacak kişiler. Geleceğimiz olarak nitelendirdiğimiz gençlerimiz” ifadesini kullandı.


GÜNDEM HEP DEĞİŞTİRİLİYOR

Kıraathanedeki Müslim Aslan’ın “Gerçek gündem her zaman değiştiriliyor. Emeklinin almış olduğu maaşla nasıl geçinebileceğine dair, mecliste herhangi bir konuşma olmuyor. Her türlü tüketim maddelerine zam gelirken, maaşların aynı seviyede kalmasını neden gündeme getirmiyorsunuz” sözleri üzerine konuşan Candan Yüceer “Biz halkımızın sorunlarını her zaman dile getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz. Her zaman gerçek gündemi oluşturmak adına gayret içerisinde olduk. Ama hükümet bizim gündeme dair beklentilerimizi karşılamaktan, cevap vermekten yoksun durumda. Biz Uludere gündemini oluşturduğumuz zaman hükümet, kürtaj sorununu ortaya attı. Biz Suriye’nin başımıza açacağı problemlerin hal çözümüne dair gündem oluşturduğumuzda hükümet,  seçilme yaşını 18’e indirmeyi gündem olarak belirledi. Yani bu kadar önemli meseleler varken seçilme yaşının 18’e indirilip indirilmemesinin ne manası var ki?” dedi.


YARGININ OLMADIĞI YERDE ADALET ARAMAK MANTIKSIZDIR

Müslim Aslan’ın polis, asker ve yargının hükümetin elinde olduğunu iddia etmesi ve bundan sonra yapılacak bir şeyin kalmadığını ifade etmesi üzerine Yüceer “Her kesim insanın dertlerine çözüm aradığı yer yargıdır. Yargının olmadığı yerde adaleti aramak mantıksızlıktır. Fakat bizlerin yapacağı çok şeylerin olduğuna inanıyorum. Siz de buna inanın. Bizim hep birlikte yapacağımız şey, kırılmayıp kopmamaktır. Bir ve bütün olmaktır. Siyasetin içinde olmalısınız. Siz siyasetin içinde olursanız biz iktidar oluruz” dedi.


GERKİRSE DİYET DE ÖDERİZ

Eğer bir diyet ödemek gerekecekse, bu diyeti ödemeye hazır olduklarını söyleyen Yüceer “Önemli olan yaşayıp yaşatmaktır. Kaçmak ya da ölmeye hazır olmak bir mana ifade etmez. Bekli de bu çarelerin en basitidir. Çiftçimiz, köylümüz, esnafımız, memurumuz korkmadan, çekinmeden eleştirilerini yapmalıdır. Hep bardağın boş taraflarını görmemeliyiz. Biz açıkçası bu yönetim tarzından memnun değiliz. Halkımızın hak ettiği yönetim şekli bu değildir. Kültürü, inancı ve yaşayış tarzıyla ne isek, o halimizle desteklerinizi bekliyoruz. Siyaset tek başına olmaz. Başkanımıza gidin, partiye gidin, bir ve bütün olun. O zaman her şey istediğiniz gibi olacaktır” şeklinde konuştu. Kıraathane’deki görüşmesinin ardından Candan Yüceer, Barbaros Caddesi’ndeki diğer esnafları da ziyaret etti. Esnafın herhangi bir isteği olup olmadığını soran Yüceer, sağ gözünde yüzde 50 görme kaybı olan ve gözünde bandaj bulunan Recep Yavuz’a da geçmiş olsun dileğinde bulundu. Yüceer, ziyaretlerin ardından Çerkezköy’den ayrıldı.


Haber / Asim YAVUZAhmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10