Genel kurula sunulacak projeler görüşüldü

Çerkezköy Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Çalışma Grupları Genel Koordinasyon Toplantısı önceki gün sat 17.30’da Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Projeler hakkÄ

Çerkezköy 7.11.2012 19:57:00 0
Genel kurula sunulacak projeler görüşüldü

 Çerkezköy Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Çalışma Grupları Genel Koordinasyon Toplantısı önceki gün sat 17.30’da Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, hangi projelerin, 20 Kasım’da yapılacak olan genel kurul toplantısı’na sunulacağı görüşüldü.

 

SELZEDELER İÇİN DEFİLE

Çerkezköy Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Çalışma Grupları Genel Koordinasyon Toplantısı’nda ilk olarak Kadın Meclisi’nin hazırladığı projeler görüşüldü. Sel felaketinde zarar gören vatandaşlar yararına bir yemek tertip edilmesini öneren Kadın Meclisi Başkanı Aynur Düzgünel, “Yemekte bir de defile düzenlenebilir. Buradan elde edilecek gelir selzede vatandaşlarımız için harcanabilir” diye konuştu.

 

DÖKMEN’İ ÇERKEZKÖY’E DAVET EDEBİLİRİZ

Aile içi iletişim konulu çalışmalarının da olduğunu ifade eden Düzgünel, “Konuyla ilgili ilçemizde seminer vermesini düşündüğümüz Üstün dökmen, 10 Kasım’da Namık Kemal Üniversitesi’nde düzenlenecek tiyatro gösterisi için Tekirdağ’a gelecek. Bu tiyatroya giderek kendisi ile yüz yüze görüşüp, Çerkezköy’e gelmesi için davette bulunabiliriz” dedi. 

 

KENT KONSEYİ PARA TOPLAYAMAZ

Kent Konseyi’nin para toplamak amaçlı organizasyon düzenleyemeyeceğini belirten Ahmet Gayretli, “Başka bir sivil toplum kuruluşu’nun organizasyonu üstlenmesi halinde, biz gerekli çalışmaları yapma ve lazım olan bağlantıları kurma aşamasında kendilerine yardımcı olabiliriz” dedi.

 

ÖĞRENCİLER İÇİN 100 TEMEL ESER

Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman ise ‘Aydınlık Bir Gelecek İçin Çerkezköy Okuyor Yarışması’ projesinden bahsetti. 7-14 yaş grubu öğrenciler arasında yapılacak olan yarışma ile gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak istediklerini belirten Akman, “Öğrencilerimize kitap okumayı sevdirmek, onların Türkçe’yi düzgün kullanmalarını, güven duygusu oluşturmayı ve öğrencilerimizi 100 temel eser ile buluşturmayı sağlamak istiyoruz” dedi. Yarışmaya 10 bin öğrencinin katılmasını planladıklarını belirten Akman, ‘Çocuk Şenliği’ adlı bir projelerinin daha olduğunu, yarışmada dereceye girenlere bu şenlikte ödüllerinin verilebileceğini ifade etti.

 

ULUSLARARASI BİR ETKİNLİĞE İMZA ATILABİLİR

Okuma yarışmasının genel kurulda görüşülebileceğini belirten Gayretli, “Çocuk Şenliği programı için de Gençlik Meclisi ile birlikte ele alıp daha da geliştirerek, 23 Nisan ya da 19 Mayıs’ta belediye ile ortak hareket ederek uluslararası bir etkinliğe imza atılabilir. Yabancı ülke çocukları ilçemize davet edilebilir ve gönüllü aileler tespit edilerek burada birkaç gün konaklamaları sağlanabilir. Bu şekilde Çerkezköy’e yakışır bir girişimde bulunmuş oluruz” ifadelerini kullandı.

 

SALON DOLUP TAŞMALI

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin yeni binası için çalışmalara başlanıldığını belirten Ahmet Gayretli, “Engelliler Meclisimiz şimdi de ‘Engelsiz Alan Bayrağı’ adlı bir proje üzerinde çalışıyor” dedi. Toplantı sonunda Konsey üyelerinden 20 Kasım’da yapılacak genel kurul toplantısına tüm halkı davet etmelerini isteyen Gayretli, “İnsanları çağırmaktan çekinmeyelim. Bu salon dolup taşmalı” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10