Bu Kadar Duyarsız olunurmu?

Çerkezköy’de yaşanan sel felaketinin ardından içindeki tüm eşyaların kullanılamaz hale geldiği Zübeyde Hanım Anaokulu’nda lağımlı sular altında kalan masa ve sandalye gibi eşyalarla eğitim Ã?

Çerkezköy 7.11.2012 20:00:00 0
Bu Kadar Duyarsız olunurmu?


 TEMİZLİK VE KURUTMA İŞLEMLERİ YAPILDI

Sel felaketinin ardından Çerkezköy’de incelemelerde bulunan Vali Ali Yerlikaya, incelemeleri sırasında, Zübeyde Hanım Anaokulu’nun durumu ile ilgili olarak okulun bir hafta eğitim öğretime kapalı kalacağını ve okulda gerekli çalışmaların yapılacağını söylemişti. Selin ardından yaraların sarılmaya çalışıldığı Çerkezköy’de Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce’nin,  Zübeyde Hanım Anaokulu’nda gerekli incelemeyi yaparak  belediye olarak okulun temizliği ve kurutma işlerini yaptığı belirtildi.




 

“ÇOCUKLARIMIZI LAĞIMLI MASA VE SANDALYELERDE OKUTMAYIZ”

Öğrenci velileri ise sadece temizlik olarak yapılanların yeterli olmadığını, lağım ve sel sularının altında kalan ve kullanılmayacak durumda olan masa ve sandalyelerle eğitim ve öğretime başlanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. 

 

KÜÇÜK BEDENLERİN HİJYENİ DAHA ÖNEMLİ

Küçük bedenlerin okulda önce temizlik ve hijyen olarak rahat olması gerektiğini  belirten veliler, okuldaki çocukların kullanıldığı eşyaların yenisinin alınması için Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü’ne talepte bulunduklarını aksi takdirde çocuklarını lağım ve sel suları altında kalmış masa sandalyelerle dolu, hijyen açısından tehlikeli olan okula göndermeyeceklerini ifade etti. 

 

MALZEMELER YENİLENSİN

Konu ile ilgili Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ‘Ödenek yok,  bu yüzden yeni malzeme alamıyoruz. Yapabiliyorsanız veliler olarak para toplayıp alın’ cevabını aldıklarını söyleyen veliler, okuldaki malzemeler yenilenene kadar çocuklarını okula göndermeyeceklerini vurgulayarak, yetkililerin bu konuda gerekeni yapmasını istedi.

 

Haber / Cihangir ARIK


0282 726 91 91
0282 747 65 10