Tahmini bütçe 13 milyon TL

Kızılpınar Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Olağan Toplantısı dün yapıldı. Gündem konularının görüşülüp karara bağlandığı toplantıda gündem maddelerinin çoğu komisyonlara h

Çerkezköy 7.11.2012 20:00:00 0
Tahmini bütçe 13 milyon TL

 Çerkezköy Haber - Kızılpınar Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında dün yapıldı.



 

MECLİS TOPLANDI

Saat 14.30’da Kızılpınar Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya tüm meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Toplantı öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Faruk Korkmaz çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Kızılpınar’da çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Korkmaz “Kızılpınar’a yapılacak olan su deposunda sona geliniyor. Su hatları 75 litreden 110 litreye çıkarıldı. Şikayet eden vatandaşlarımız artık tazyikli su alacaklar” diye konuştu.

 

“İLÇE OLMAK İSTİYORUZ”

Büyükşehir yasasına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Korkmaz “Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir ile birlikte ilçe olmak için Ankara’da dört gün bir program düzenledik. Komisyon Başkanı Muammer Güler ve milletvekillerimiz ile görüşmeler yaptık. Millervekilimiz T.Ziyaettin Akbulut ilçe olma önerimizi yazdı. Meclisten gelecek haberi merakla bekliyoruz. Yarın (8 Kasım) sabah saatlerinde Ankara’ya giderek gelişmeleri yerinde takip edeceğim. Artık ilçe olmamız Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirine kalmıştır. İlçe olsak da, olmasak da çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz” dedi.

 

“HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

Büyükşehir kanununda Çerkezköy’e bağlanmaları durumunda İlçe Teşkilatı ile hareket edeceklerini ifade eden Korkmaz “Kızılpınar Belediyesi olarak partimize göre hareket edeceğiz. Her şeyin en güzelinin olacağına inanıyorum. İlçe olursak büyük bir kutlama yapacağız. Büyükşehir’in nimetlerini herkese güzelce anlatacağız. Önümüzdeki seçimlerde Ak Parti’ye büyük oy çıkacağını umuyorum. Biz Kızılpınar Belediyesi olarak görevimizi yaptık. Bu konuda vicdanımız çok rahattır. Veliköy ile ilçe olursak büyük hizmetler geleceğini umuyoruz” diye konuştu. 

 

GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

Kızılpınar’ın yaşanan sel felaketini azami bir şekilde atlattığını ifade eden Korkmaz “Geçtiğimiz haftalarda ilçe merkezinde ve beldelerde yaşanan sel felaketinde bir çok vatandaşımız mağdur oldu. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can kaybının yaşanmaması bizleri çok sevindirmiştir. Biz de belediye olarak derelerin taşmaması için plan ve projeler hazırladık. Devlet Su İşleri 2013 planında Mandagölü ve Domuz dereyi ıslah edecek” dedi. AK Parti’ye geçen Eski HAS Partili Belediye Meclis üyesi Hüseyin Şenses’e bundan sonraki siyasi hayatında başarılar dileyen Korkmaz “Kendisinin AK Parti’ye büyük güç vereceğine inanıyorum” ifadesini kullandı.

 

TAHMİNİ BÜTÇE BELİRLENDİ

Faruk Korkmaz'ın meclis üyelerine yönelik yaptığı bilgilendirmenin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda ilk olarak 2013 mali yılı vergi, harç ve ücret tarifeleri görüşüldü. İlgili gündem maddesi oy birliği ile, görüşülmek üzere Ücret ve Tarifeler Komisyonu’na havale edildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise 2003 mali yılı gelir ve gider bütçeleri görüşüldü. 2013 yılı tahmini bütçe 13 milyon 2002 bin 700 TL belirlenirken, ilgili gündem maddesi oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından belediye zabıta ve itfaiye personelinin fazla çalışma ücretinin tespiti konusunun görüşülmesine geçildi. İlgili gündem maddesi de plan ve bütçe komisyonuna gönderildi. Bir sonraki gündem maddesinde 3 adet şef kadrosu ve 1 adet zabıta komiseri kadrosu derece ihdaslarının yapılması, 1 adet destek hizmetleri müdürlüğü biriminin oluşturulması ve 1 adet mimar kadrosuna derece ihdası yapılması görüşüldü. Belediye hizmet birimlerine 3 şeflik kadrosu, 1 mimar kadrosu, 1 zabıta komiseri dereceleri ihdas edilmesi, bir adet destek hizmetler müdürlüğü kurulması oy birliği ile kabul edildi.

 

İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde ise yapılmasına karar verilen ancak gerçekleşmeyen plan tadilatlarının iptal edilmesi ve 259 ada 422 ada, 424 adalar arasında gerçekleşmeyen plan tadilatının iptal edilmesi görüşüldü. Konuyla ilgili görüş bildiren Başkan Korkmaz “Yapılmasına karar verilen ancak gerçekleşmeyen 154 ada, 221 ada, minibüs terminali, 218 ada, 433 ada, 589 ada, 334 ada, 233 ada, 236 ada, 292 ada ve 293 ada arası ile 259 ada 422 ada ve 242 adalar arasında gerçekleşmeyen plan tadilatları gerçekten önemli konulardır. Bu ilgili gündem maddesini komisyon üyelerinin iyi analiz etmesi gerekiyor” diye konuştu. Bu gündem maddesi de imar komisyonuna havale edildi.

 

KOMİSYONUN ALDIĞI KARAR OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısının son gündem maddesinde ise imar komisyon raporları görüşüldü. Nevzat Oğuz tarafından 165 ada 19 parselde bulunan yerde imar planı tadilatı yapılması için komisyon kararı okundu. Komisyon tarafından yapılan araştırmada arsanın cephesi az olduğundan dolayı inşaat izni verilmedi ve yan komşu parsel olan 165 ada 20 nolu parsel üzerinde imar değişikliği yapılarak birleştirilmesi ve müşterek inşaat yapılması talebi komisyonca değerlendirildi. Ahmet Günay, Yavuz Kütük, Cevdet Öztürk, Nevzat Teker, Ramazan Çokbilir’in, fen işleri müdürlüğünün görüşünü alarak yaptıkları incelemelerde 165 ada 19 parselin cephesinin 14,75 metre olduğu imar durumunun ayrık nizam taksının yüzde 40 olduğu görülerek, söz konusu parselde 6.78 metre cepheli bina inşaat verileceğinden plan tadilat talebinin uygun olmayacağı kanaatine varıldığı belirtildi. Komisyonda Cevdet Öztürk’ün red oyuna karşılık oy çokluğu ile alınan karar mecliste de Cevdet Öztürk’ün red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

İKİNCİ OTURUM 21 KASIM’DA

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Kızılpınar Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısının ilk oturumu sona erdi. İkinci oturum ise 21 Kasım Çarşamba günü saat 14.30’da gerçekleştirilecek.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10