Kapaklı’da çalışmalar yoğunlaştı

Kapaklı Belediye Başkanlığı 2012 Yılında birçok alanda çalışmalarını yoğunlaştırarak, kış başlamadan önce, elzem olan hususların bitirilmesi üzerinde çalışmalarını yoğunla

Çerkezköy 8.11.2012 19:37:00 0
Kapaklı’da çalışmalar yoğunlaştı

 YOL SORUNU KALMAYACAK

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, öncelikle Kapaklı’da mevcut cadde ve sokakların betonlanması çalışmaları hakkında bilgiler vererek, yol çalışmalarında ilk etapta beton kullanılarak, daha sonra dökülen asfaltın uzun ömürlü olmasını amaçladıklarını söyledi. Yol yapım çalışmalarının devam ettiği Cumhuriyet Mahallesi’ndeki, Celal Bayar Caddesi’ndeki betonlama çalışmalarının ardından, yolun asfaltlanması yapılarak, Mithat Paşa Caddesi asfaltı ile birleştirileceğini söyleyen Mandalı “Celal Bayar Caddesi üzerinde yıllardan beri Perşembe Pazarı kurulmaktaydı. Bu caddenin asfaltlanmasıyla birlikte, hem pazar esnafının, hem de bu pazardan haftalık alıverişini yapmakta olan insanımızı çamurdan kurtarmayı amaçlıyoruz. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yollarımızı betonlandıktan sonra asfaltlama işlemlerini bu yıl içerisinde bitirmeyi amaçladık. Ödeneğimiz mevcut çalışmalarımız da bu paralelde devam edecek” dedi. İrfan Mandalı ayrıca, Kapaklı’da yol sorunu kalmayacağını ifade ederek “En geç 2013 yılı sonuna kadar Kapaklı’da yol sorununun kalmaması yönünde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.

 

YAPMANIN ANLAMI KALMIYOR

Ülkemizde yerel yönetim bazında altyapıda koordineli çalışmalar yapılmaması nedeni ile üst yapıda, hizmet sunma noktasında sıkıntılar yaşandığını belirten Mandalı “Yapılmış olan yollarımız tamamlanmamış altyapının, bir başka unsuru nedeni ile kırılıp, bozulmakta ve vermiş olduğumuz hizmet sıkıntıya dönüşmektedir. Bir gün doğalgaz, bir başka gün telekom ya da elektrik çalışması nedeni ile yollar, hem yaya hem de araçlar için sıkıntı oluşturur hale dönüştürülmektedir” diye konuştu. 
 

YAPTIRIM GÜCÜMÜZ YOK

Bu sıkıntıların temel nedeninin, bu işlerin yerel yönetimlerin liderliğinde yürütülmemesi olduğunu ifade eden Başkan İrfan Mandalı “Şu anda mevcut yasalar böylesine bir çalışma sistemine imkân tanımıyor. Başbakanımızın da, yerel yönetim birimlerinden gelmiş olması sebebiyle bu noktada oluşan sıkıntıyı da ortadan kaldırılacağına inanıyoruz. Yerel yönetim yasası ele alınarak, bizim çalışmalarımızın gerektiği şekilde, halkımıza yansımasına engel olan bu kurumlarla  koordineli bir şekilde çalışabileceğiz.   Uygulanacak olan koordineli bir çalışma sonrasında, sosyal ve kültürel hizmetlerimizin, ortak yürütülmesi sonucunda, yapboz oyununa dönen bu keşmekeşlik ortadan kalkacaktır. Bu konuyla alakalı olarak bizim bir yaptırım gücümüz yok.  Cezai müeyyideden ziyade,  yasalar çerçevesinde, çalışmalarımızı sürdürebilmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.
 

AMACIMIZ RAHAT ULAŞIM     

Kapaklı Belediyesi Başkanı İrfan Mandalı, yol çalışmaları kapsamında bulunan stabilize yolların iyileştirilmesi amacıyla daçalışmalarının devam ettiğini ifade ederek “30 Ağustos Caddesi’nin Ali Palas ve Karadeniz çiftliğine uzanan bölümlerinde yol tamiri ve iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. 
 

VAHŞİ DEPOLAMA

Kapaklı Belediyesi Başkanı İrfan Mandalı, gelecekte yapılması planlanan modern çöp arıtma tesisi çalışmaları hakkında da bilgiler vererek “Ben çöp alanları için, vahşi depolama sistemi yakıştırmasını yaptım.  Bu sistem devreden bir an evvel çıkarılmalıdır.  Ülkemizde kangren haline gelmiş olan, bu şekildeki çöplüklerin, modern tesisler kurularak, devreden çıkarılması gerekmektedir. Çöplerinin döküldüğü bu alan,  şahsa ait bir tarla olup, 7 yıldır Kapaklı Belediyesi tarafından kullanılmaktadır. Yedinci yılını çöp alanı olarak doldurmuş bulunan bu yer, aslında ifrazı yapılmış bir tarladır. Buna rağmen, bu yeri iki yıl daha kullanabileceğimizi zannediyorum. İfrazı ve parselasyonu vatandaşımız tarafından yapılmış olmasına rağmen,  iki yıl daha kendilerine bu yere ihtiyacımız olduğunu söyledik” dedi.
 

YER TAHSİSİNE ÇALIŞIYORUZ

Kalıcı ve modern bir çöp arıtma tesisi kurmak amacıyla çalışmaların başlatıldığını dile getiren Mandalı “Orman İşletme Şefliği’nden bizim ihtiyacımıza cevap verebilecek bir yer talebinde bulunduk. Biz derken, 8 belediyeyi kapsayan bir çöp arıtma tesisinden bahsediyorum. Bizler belediye olarak resmi kurumlarla yazışmalarımızı devam ettiriyoruz. Büyükyoncalı, Kapaklı, Çerkezköy, Veliköy, Kızılpınar, Karaağaç, Saray ve Beyazköy Belediyeleri olarak bir araya gelerek bir birlik oluşturduk. Ve yeni bir çöplük alanı arayışına girdik” diye konuştu.
 

HEDEFİMİZ 2013

2013 yılı içerisinde,  Kapaklı’nın kuzey kısmında belirleyecekleri bir alana,  8 belediyenin ortaklaşa kullanabileceği katı atık bertaraf tesisi kurmayı planladıklarını “Gerçekleştirmiş olduğumuz toplantılarda yer tespitini netleştirmeye çalışıyoruz. Yer hususundaki mevcut sıkıntının bertaraf edilmesi yönünde mesafe kat edeceğimizi zannediyorum” ifadesini kullandı.
 

 YÜZDE BİRİ ÇÖP

Hedefledikleri çöp arıtma tesisini kurduklarında 100 kilogramlık bir katı çöp atığının 99 kilogramının tekrar üretime dönüştürülebileceğini ifade eden Mandalı “Bunun yalnızca bir kilogramı depolanmış olacak. Her attığımız çöpün içinde,  gübre, plastik ve kâğıt atıklarının tekrar kullanılarak değişik maddeler üretilmesi sağlanmış olacak. Kalan yüzde 1 miktar ise depolanarak bertaraf edilecek. Bu tesiste elektrik üretimi de bu vesile ile sağlanmış olacak.  Bu ekonomimize katkı sağlayacak bir gelişmedir. Türkiye’ de geçiş döneminde bu projeler gerçekleştirilmeye başlandı. Hem hükümetimiz,  hem de yerel yönetimlerimiz nezdinde büyük uğraşlar neticesinde, bu hususta da özlediğimiz, hedeflediğimiz güzelliklere hep birlikte ulaşmış olacağız. Biz yerel yönetimlere düşen görev, sorunu yerinde çözmek suretiyle ekip statüsünü yerine getirmiş olmaktır” dedi.
 

MUHTARLA GÖRÜŞTÜ

İsmet Paşa Mahallesi, Bülent Ecevit Caddesi’ndeki yol çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen Mandalı, bozulan yolların tamiratının yapılmakta olduğu sokakta çalışmaları yerinde inceledi. Daha sonra İsmet İnönü Mahallesi’nde Kapaklı Belediyesi Ek Binasında hizmet veren muhtar ve personeli ziyaret eden Başkan Mandalı, İsmet Paşa Mahallesi Muhtarı Ahmet Aydın ile bir süre sohbet ederek mahallenin sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu.
 

YERİNDE HİZMET

Ek bina hakkında bilgiler veren Başkan Mandalı, “2006 yılında hizmete sokulan bina, o tarihten bu güne kadar,  İsmet Paşa Mahallesi ve yakın mahallelerde oturan insanımıza hizmet veriyor. Konumu itibarıyla vatandaşımıza mahallinde verilmesi gereken hizmetler, bu binada veriliyor.  Bu binanın bitişiğinde bulunan oda da tahsilât bürosu olarak kullanılıyor ve burada vatandaşımızın emlak ve su faturalarını yatırabiliyor. Belediyeye ait kira gelirleri işlemleri de burada görülüyor” dedi.
 

İRTİBAT BÜROMUZ NİTELİĞİNDE

Ek Binada bir zabıta memurunun görevlendirileceğini söyleyen Başkan Mandalı “Biz burada yan taraftaki binamızın bir odasına zabıta ekibinden bir arkadaşımızı, mesai saatleri içerisinde görevlendirmek konusunda zaruret görmekteyiz. Vatandaşımızın hem dilekçelerini ve hem de şikâyetlerini dinlemesi açısından böyle bir yapılanmaya gideceğiz. Mahallinde hem sözlü hem de yazılı şikâyet ya da dileklerin alınarak merkeze iletilmesi açısından bunun gerekli olduğuna inanıyorum” diye konuştu. 
 

SAĞLIKSIZDI

İsmetpaşa Mahallesi’ne yapacakları hizmetlerin orada oturanlara yakışır şekilde olmasına azami derecede gayret gösterdiklerini söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Mahallede, geçtiğimiz günlerde su şebekesinin çok eski olması nedeniyle eskiyen bölümlerini değiştirerek yenileme kapsamına aldık.  Bunun zaruretinin doğuş şekli, eski aspes borulardan kaynaklandı. Eskiyen boruların iç kısmında zamanla oluşan tortu, arıza sonrasında suyun boru içinde oluşan bu tortuyu sökerek musluklardan kötü bir şekilde akmasına neden olmaktaydı” dedi.
 

PVC DÖŞEDİK

 İsmetpaşa Mahallesi’nde eskimiş olan aspes borularını sökerek yeni PVC borularla değiştirdiklerini söyleyen Başkan Mandalı  “Vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler neticesinde suların kirli aktığını, bazen içilmez olduğunu bize sözlü ve yazılı olarak bildirmeleri sonucunda, biz de zaman zaman yaptığımız incelemeler neticesinde bu tip hataların patlamanın akabinde yapılan tamirat sonucunda, ilk etapta verilen suyun borularda oluşmuş olan demir oksit görüntüsünün çözülerek musluktaki su ile birlikte kötü bir görüntüde aktığı tespitini yaptık.  Musluklardan akan suyun 15 dakika sonra normal halini aldığını gözlemledik. Bu nedenle söz konusu boruları değiştirmek durumunda kaldık” diye konuştu.  
 

NEGATİF UNSUR YOK

Zaman zaman yapmış oldukları laboratuar testleri neticesinde, Kapaklı’nın içme suyunda negatif bir unsurla karşılaşmadıklarını ifade eden Mandalı, “Yapmış olduğumuz teknik veriler neticesinde suyumuz içilebilir şekilde musluklardan akmaktadır. İsmetpaşa Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz suyun, ana arterde arıtım tesisinden geçtiğini ve arınmış olarak tüketime sunulduğunu bilmelerini isterim. 24 saat arıtılmış olan su, direk şebekeye pompalanmaktadır. Bizden habersiz olarak musluklarından alınan su örnekleri aileler ve okul aile birlikleri tarafından laboratuara gönderiliyor. Alınan neticeler bize de ulaştırılıyor” şeklinde konuştu. 
 

VATANDAŞIMIZ DA TESİSATINI DEĞİŞTİRMELİ

Eskiyen galvanizli boruların değiştirilmesini gerektiğini söyleyen Mandalı “Binalarımızın içinde,  galvanizli borularla yapılan su tesisatlarının ömrü 25 yıldır. Yirmi beş yılını doldurmuş olan galvanizli boruların değiştirilmesi gerekmektedir.  O nedenle başta site yöneticileri olmak üzere vatandaşımız evinde 25 yılını doldurmuş olan bu boruları sökerek yerine, daha sağlıklı olan PVC borular kullanmalıdırlar.  Bu netice doğrultusunda biz yerel yönetim olarak su ile ilgili sorunumuza muhtar ve ek bina görevlimizle istişare ederek,  çözüm ürettik” dedi. 
 

İLK TEDBİR

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı dereler konusunda da çalışmalara yakın zamanda başlanacağını belirterek “Geçici olarak önlem alma adına dere yataklarının, her iki yakasını genişleteceğiz. Tabanını da derinleştirerek,  olası yeni bir şiddetli yağmura karşı tedbir almış olacağız.  Daha sonra dereler,  kalıcı olarak DSİ tarafından,  her iki yaka ve taban beton olarak yapılacak.  Bu çalışmaları da 2013 yılında tamamlamış olacağız. Belde içerisinden geçmekte olan üç dere de bu şekilde kalıcı olarak ıslah edilecek” dedi.
 

Haber / Asim YAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10