“O’nun aziz hatırasına sahip çıkacağız”

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 74. ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Tekirdağ 9.11.2012 19:06:00 0
“O’nun aziz hatırasına sahip çıkacağız”

 BİR DEVRİN BİTTİĞİ TARİH DEĞİL

“Kurtuluş mücadelemizin Başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü övgü ve minnetle anıyoruz” diyen Yerlikaya, Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı 10 Kasım 1938’in; bizler için bir devrin bittiği bir tarih değil, bilakis Yüce Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin, kazanımları sayesinde milletçe geleceğe doğru kararlılık içerisinde yol alındığı yepyeni bir tarih olduğunu söyledi.
 

ATATÜRK’ÜN AZİZ HATIRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Bu niyetle, Gazi Mustafa Kemal’in de, aynı şuur içerisinde ‘Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır; ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözlerini sarf ettiğini belirten Vali Yerlikaya, “Bugün gelinen nokta itibarı ile kendisine yüksek idealleri hedef olarak koyan hemşehrilerimizle birlikte, mücadelemizi yapılan çalışmalara destek olacak şekilde, var gücümüzle sürdürmekteyiz. Ancak bu şekilde bizler tarihten gerekli dersleri alacak; Atatürk’ün aziz hatırasına sahip çıkarak, onun ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi, mevcut durumundan; daha güçlü, daha demokratik, daha ileri seviyeye getirerek; yine Atatürk’ün deyimiyle ‘muasır medeniyet seviyesinin üzerine’ milletçe çıkmış olacağız” dedi. .
 

ÜLKEMİZİ ÇAĞDAŞ SEVİYELERE ÇIKARMA GAYRETİNDEYİZ

Yüce Atatürk’ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yollarına kararlılıkla devam ettiklerini söyleyen Yerlikaya “İnanıyoruz ki, gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele vereceklerdir. Bu inançla, vefatının yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10