Saygı sevgi ve minnetle anıyoruz

Yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74.yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de törenle anılıyor.

9.11.2012 21:39:00 0
Saygı sevgi ve minnetle anıyoruz

 09.05’TE HAYAT DURACAK

Anma Komitesi tarafından belirlenen Anma Programı kapsamında program Cumhuriyet Meydanı’nda saat 08.45’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak.  Saat 09.05’te de sivil savunma sireni, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları lokomotiflerinin sirenleri, fabrikaların düdük ve sirenleri, şehir içindeki resmi ve özel tüm motorlu araçların korna sesleri ile birlikte Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk’ün anısına 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Saygı anında kamu ve özel tüm kurum ve kuruluşların bayrakları yarıya indirilecek.
 

ANMA PROGRAMI ÇTSO’DA DEVAM EDECEK

Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı saat 10.00’dan itibaren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda devam edecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak olan program Meryem Tekin’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ile devam edecek. Canan Özel Koçak’ın “Mustafa Kemal’e giden yol”, Şevval Balkaş’ın “Bit tutkudur Mustafa Kemal” ve Akşemsettin Yeşilyurt’un Atatürk ile ilgili kendi yazığı şiiri okumalarının ardından 10 Kasım dolayısıyla okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.
 

ATAM İSİMLİ OYUN CANLANDIRILACAK

Nevzat Böğüş’ün yazdığı ve Fikret Puza’nın seslendirdiği “Atam” isimli Atatürk’ün kişiliğine dair kısa oyunların canlandırılmasının ardından anma programı sona erecek.
 

ASKERLER SAYGI NÖBETİ TUTACAK

Garnizon Komutanlığı’nda görevli askerler bugün 09.05-17.00 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda saygı nöbeti tutacak. 
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10