Şehidimizi bugün son yolculuğuna uğurlayacağız

Eylül ayında Karaağaç’lı şehidi Kadir Dadaş için yanan Çerkezköy, bir kez daha şehit ateşi ile yandı.

Çerkezköy 11.11.2012 13:31:00 0
Şehidimizi bugün son yolculuğuna uğurlayacağız

ÇERKEZKÖY’E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Cumartesi günü sabah saatlerinde Siirt’in Pervari İlçesi’nin kırsal kesiminde jandarmaya ait sikorsky tipi helikopterin düşmesi sonucu Çerkezköylü Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy ile birlikte 16 asker şehit düştü. Haberin Çerkezköy’e ulaşmasının ardından, acı haberi Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Furkan Apartmanı’nda ikamet eden Ersoy ailesine Merkez Komutanı Binbaşı Memduh Ceylan, Çerkezköy Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz ve askeri yetkililer verdi.

 
YAKINLARI TESELLİ ETMEYE ÇALIŞTI
Acı haberle birlikte şehit evine ateş düşerken, oğlunun acı haberi ile yıkılan baba Mustafa Ersoy, anne Hatun Ersoy’u ve şehidin kardeşi Dursun Ersoy ile abisi Devrim Ersoy’u yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehit Ersoy’un baba ocağına dev ay yıldızlı bayraklar asıldı. İlk ve orta öğrenimini Çerkezköy’de tamamlayan ve 30 Aralık 2011 tarihinde Uzman Çavuş olarak Siirt Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı’na katılan Dinçer Ersoy’un şehadet haberinin ardından yetkililer ve vatandaşlar da şehidin baba ocağına akın ederek şehit ailesine başsağlığı diledi.       
     
 
ŞEHİT EVİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Merkez Komutanı Binbaşı Memduh Ceylan,  Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz,  AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez,  MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce,  AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, İlçe Müftüsü Bayram Şahin,  Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Azcan, Aynur Düzgünel, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar, askeri ve sivil yetkililer ile vatandaşlar da şehit evini ziyaret ederek Ersoy ailesine taziyelerini sundu. Dün de CHP PM Üyesi Candan Yüceer, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.
 
OPERASYONA GİTMEDEN ÖNCE ARAMIŞ
Şehit Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un operasyona gitmeden iki gün önce anne ve babasını arayarak sağlığının ve moralinin yerinde olduğunu söylediği belirtildi. Oğlunun kendisiyle görüştüğünü belirten Anne Hatun Ersoy “Anne ben operasyona gidiyorum. Sağlığım çok iyi moralimde yerinde. Bir süre görüşemeyebiliriz. Beni merak etmeyin dedi. Benim güzel oğlum Hakkari’de askerlik yaptı, patlamalardan sağ salim kurtuldu. Ama Siirt’e acı bizi buldu. Asker olmayı çok istedi. Oldu kendisinin operasyon dönüşünde bize sürprizi olduğunu söylüyordu. Ne olduğunu sordum. Oğlum ne sürprizin var dedim. Anne Aralık ayında nişanlanacağım diyordu.  Bugün evimizde güzel oğlumun arkadaşlarının hepsi burada ama bir sen yoksun” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.
 
UZMAN OLMAK ÇOK İSTEDİ
Çocukluğundan beri asker olmayı çok istediği belirtilen şehit Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un askere gitmeden önce mahallede bulunan arkadaşlarına kendisinin uzman çavuş olarak kalmak istediğini söylediği öğrenildi. 
İLÇENİN GİRİŞLERİNE RESİMLERİ ASILDI
Çerkezköy Belediyesi tarafından ilçe girişlerine Şehit Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un askerde çekildiği resimler ile üzerinde “Şehidim sana minnettarız” yazan resimler asıldı. Osmanlı Camii’nin minarelerine ise dev ay yıldızlı bayrak asılsı.
 
UĞURLAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ
Şehitler, Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici (Kırklareli), Jandarma Kıdemli Çavuş Hakan Gemici (Giresun), Jandarma Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın (Bartın), Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Çelik (Kayseri), Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan (Diyarbakır), Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik (Kars), Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş (Erzurum), Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekin (Adana), Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy (Tekirdağ), Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse (Kahramanmaraş), Jandarma Uzman Çavuş Onur Karasungur (Kayseri), Jandarma Uzman Çavuş Serkan Perişan (Gaziantep), Jandarma Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi (Gümüşhane), Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin (Manisa), Pilot Üsteğmen Yakup Çınar (Kars), Uzman Hava Teknisyen Vedat Avcı (Afyonkarahisar) ve Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Şeker (Konya) için dün Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, milletvekilleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ile şehitlerin yakınları katıldı.
 
CENAZESİ ÇERKEZKÖY’E GÖNDERİLDİ
Siirt’in Pervari İlçesi’nde Sikorsky S-70 helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un cenazesi Çorlu Havaalanından alınmasın ardından ailesinin oturduğu Çerkezköy’e getirildi.  Şehit Ersoy’un abisi Dursun Ersoy, ağlayanlara “Dik durun, dik duracağım ama içim yanıyor” diye seslendi. Çorlu Hava Alanı’ndan alınan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un cenazesi Çerkezköy Devlet Hastanesine getirildi. Burada şehit Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un cenazesini Kaymakam Ayhan Bayhan, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ile şehidin abileri Dursun Ersoy, Dinçer Ersoy ve yakınları karşıladı. Cenaze aracından indirilen Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un tabutu askerlerin omzunda morga kadar taşındı. Bu sırada abi Dursun Ersoy ağlayanlara seslenerek “ Ağlamayın dik durun, dik duracağız, ama içim yanıyor içim” diye seslendi. Bu sırada Diyarbakır’dan kardeşinin cenazesini alan Devrim Ersoy da kalabalığa “Kardeşimin size semalını getirdim” sözleri ile seslendi.
 
"KAÇ NEFES KALDI Kİ ÖLÜME"
Bu arada, bekar olan Ersoy sosyal paylaşım sitesinde son olarak “İzin ver yanında kalayım/Kıvrılsın saçların yüreğime/Sana tutuşsun her zerrem/ Bakışlarını kat ömrüme... Tutalım ziyan edilmiş ömrün kalanını / Kaç nefes kaldı ki ölüme" sözlerine yer vermişti.
 
BUGÜN SON YOLCULUĞUNA UĞURLAYACAĞIZ
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy, bugün öğle namazına müteakip Merkez Osmanlı Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Çerkezköy Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlanacak.

Haber / Şaban KARDEŞ - Cem BÜLBÜL – Türker ÖZKAN



 


0282 726 91 91
0282 747 65 10