Esnaf Kefalet Kooperatifi’ne modern bina

Çerkezköy Esnaf ve Sanatlarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin yenilenen binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yeni hizmet binasının 500 bin TL’ye mal olduğunu ifade eden Kooperatif Başkanı Muzaffer Yaztep

Çerkezköy 14.11.2012 21:05:00 0
Esnaf Kefalet Kooperatifi’ne modern bina

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy S.S Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Gazi Osman Paşa Mahallesi Başavcı Sokak’taki yeni binasının açılışı dün saat 14.00’da yapıldı. 

 

ŞEHİTLERİ ANDI

Açılış öncesi konuşma gerçekleştiren Çerkezköy S.S Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe görev yerlerine intikalleri sırasında helikopter kazası sonrasında şehit düşen askerlere rahmet, Türk milletine başsağlığı dileyerek “Birisi Çerkezköylü 17 kahraman askerimize ve tüm şehitlerimize rahmet, kederli ailelerine sabır ve baş sağlığı diliyorum. Acıları yüreğimizi dağladı. Ruhları şad olsun” dedi.
 

KOOPERATİF ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Çerkezköy S.S Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 1978 yılında kurulduğunu anımsatan Başkan Muzaffer Yaztepe “Kooperatifin kurulduğu yıldan itibaren bizlerin göreve geldiği 1994 yılına kadar geçen zaman sürecinde kooperatifin yönetim ve denetim kurullarında görev yapan büyüklerimizden kooperatif kurucumuz Cemalettin Köse’ye, merhum başkan Mustafa Çelebi’ye, Başkanlık yapan Ahmet Narçın’a, Mustafa Apak’a ve yönetim kurullarına sağladıkları katkı ve hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bizlere bıraktıkları emaneti en iyi şekilde koruyup geliştirdiğimize de inanıyoruz” diye konuştu.
 

“BU BİNAYI KAZANDIRDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”

Göreve geldikleri andan itibaren yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çok önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Yaztepe “Ülkemizde yaşanan ekonomik krizler nedeni ile iki yıl gibi bir süre kredi dağıtamadık. Krizi iyi yönetip maddi birikimimizi dengeli kullanarak krizden borçsuz olarak çıktık. Uzun soluklu ve sabırlı davranarak, tasarrufu ön planda tutarak çalışmalarımızı sürdürdük. Kriz nedeni ile kaybettiklerimizi telafi ederek bugünlere başarılı bir şekilde geldik. Kooperatifimizin hali hazır durumu iyi olmakla birlikte, maddi olarak hiç yardım almadan kendi öz kaynağımız ile 500 bin TL’ye mal olan yeni binasını kazandırdık. Kooperatifimizin önemli ihtiyaç ve eksiklerini gidermiş olmanın heyecanını ve hazzını sizlerin huzurunda birlikte yaşıyoruz” dedi.
 

YENİ BİNAYI TANITTI

Yeni hizmete açılan bina hakkında katılımcılara bilgi veren Başkan Muzaffer Yaztepe “Bodrum katını eğitim, seminer, sergi ve toplantı salonu olarak kullanmayı planlıyoruz. Zemin kat personel çalışma alanı olarak düzenlendi. Birinci katı misafir ağırlama, grup toplantıları ve yönetim kurulu toplantılarında kullanmak üzere düzenledik. Çerkezköy esnafına ve üyelerimize hayırlı olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.
 

ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATTILAR

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de binanın Çerkezköy’e hayırlı olması temennisinde bulunarak “Çerkezköy’de bir kurumun böyle modern bir yerde hizmet edecek olması bizleri onurlandırıyor. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin daha önceki binasını biliyorum. Vizyonu olan bir ilçeye bu bina yakışmıyordu. Orada çalışan arkadaşlarımız özverili çalışmalar ile bu kooperatifi korumak adına önemli işlere imza attılar. Başkan Muzaffer Yaztepe ve üyeler modern bir şekilde donatarak binayı hizmete geçirdiler. Yönetime ve esnaf arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu gibi binaların diğer kurumlara da örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
 

İLÇEYE YAKIŞTI

Açılışta konuşan Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan da yeni binanın tam donanımlı hizmete açılmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, Çerkezköy’e yakışan bir bina kazandıran Muzaffer Yaztepe ve üyelerine teşekkür etti. 

 
 
 

“DAYANIŞMANIN ÖRNEĞİ GÖRÜYORUZ”

Çerkezköy’de mutlu bir günü yaşadıklarını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer de bu açılışta dayanışmanın en güzel örneğini gördüğünü belirterek “Çerkezköy’de bu bina teknolojik ve fiziki olarak bir ilktir. İnşallah diğer kurumlara da bu binamız bir öncü olur. Bu binamız teknolojik yapısı ile bir çok esnafımızın sıkıntılarını dile getirme yönünde iyi olacaktır” dedi.
 

“SİZLERİN YANINIZDA OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Çerkezköy Atatürk Caddesi’nde bulunan esnafların sıkıntıda olduğunu söyleyen Yüceer “Parti olarak gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde ilçe merkezinde bulunan caddelerde esnafımızın sıkıntılarını dinliyoruz ve dinlemeye de devam edeceğiz. Sizin sıkıntılarımız bizim sıkıntılarımızdır ve toplumun sıkıntısıdır. Bizler Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sizleri temsil ediyoruz. Bu gibi sorunlarda sizlerin yanında olmaya çalışıyoruz ve olmaya da devam edeceğiz” diyerek, yeni binanın Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni etti.
 

Konuşmaların ardından Milletvekili Candan Yüceer, Kaymakam Ayhan Bayhan, Belediye Başkanı Ali Ertem ve Kooperatif Başkanı Muzaffer Yaztepe kurdeleyi hep birlikte keserek yeni binanın açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından davetliler, binayı gezdi.

 

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Gazi Osmanpaşa Mahallesi Başsavcı Sokak Numara 6’da hizmet vermeye başlayan Çerkezköy S.S Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin yeni binasının açılış törenine, Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Habip Bilgin ve Gökhan İnce, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Metin Dönmez, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Kefalet Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Birlik Başkanı İsmail Atakan, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Müftü Bayram Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Kızılay Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Temsilcisi Şükrü Dumanlar, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Remzi Garip, Çerkezköy Güreşler Ağası Mesut İşlek, Tekirdağ S.S Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Etli, Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Kiraz, Çorlu S.S Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Tunca, Saray Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özen, Şarköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şemsettin Batı, esnaflar ile çok sayıda davetli katıldı.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10