Trakya’nın en iyi altyapısı Çerkezköy’de

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, bir süre önce hac görevini yerine getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret etti. Çerkezköy’de Kurban Bayramı öncesinde sel fel

Çerkezköy 16.11.2012 18:50:00 0
Trakya’nın en iyi altyapısı Çerkezköy’de
ÇERKEZKÖY TARİHİNİN EN YOĞUN YAĞIŞI
Belediye olarak selzedelerin yanında olduklarını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de belediye olarak vatandaşların yanlarında olduklarını belirterek “Böyle afet durumunda yapacak çok fazla bir şey kalmıyor. Eşyalar için belediye olarak vatandaşlarımıza yardım yapacağız. Giden mal geri gelir. Önemli olan cana bir şey olmamasıdır” dedi. Meydana gelen yağışın, Çerkezköy tarihinin en yoğun yağışı olduğunu söyleyen Ertem “2001 Aralık ayında meydana gelen sel felaketinde metrekareye 64 kilogram yağış düşmüştü. Son yağışta ise metrekareye 150 kilogramın üzerinde yağış düştü. 2001 yılında yaşan sel felaketinde derelerin temiz olmaması önemli bir etken olmuştu. Metrekareye 64 kilogram yağışın düştüğü Çerkezköy’de 2001 yılında sel felaketi yaşanırken, 2011 yılı Eylül ayındaki yağışta metrekareye 96 kilogram yağış düşmesine rağmen sel felaketi yaşanmadı. 2001 yılındaki sel felaketinden sonra 4 defa daha şiddetli yağış meydana gelmesine rağmen sel baskını yaşanmadı. Son yağış ise Çerkezköy tarihinin en etkili yağışıydı” diye konuştu.
 

500 YILA CEVAP VERECEK

Son yaşanan sel felaketinin her şeye rağmen ucuz atlatıldığını belirten Ertem, “Derelerin ıslahı projesini biz hazırlattık. Devlet Su İşleri yılsonuna kadar ihalesini yapacak. Çerkezköy’ün 500 yılına cevap verecek bir proje olacak” dedi.
 

BÖLGENİN EN İYİ ALTYAPISI ÇERKEZKÖY’DE

Çerkezköy’de sel felaketi nedeniyle yıkılan evin bulunmadığını, eşyaların zarar gördüğünü söyleyen Ertem, “Dereden taşan su, cadde ve sokaklardaki suyu yavaş yavaş yükseltti. Sürüklenme olmadığı için yıkılan ev de olmadı” diye konuştu. Trakya’da en iyi altyapıya sahip bölgenin Çerkezköy olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem “Kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu ile bölgenin en iyi altyapısı Çerkezköy’de” ifadesini kullandı. AFAD’dan gelen yardımın birinci parti olarak değerlendirilmesini isteyen Başkan Ertem “Vatandaşlarımızın kaybı yüksek. Sizden vatandaşlara gelen yardımın yükseltilmesi için girişimlerde bulunmanızı istiyoruz. Vatandaşlarımızın asgari ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri lazım. Bunun için de ikinci yardım paketi gelmeli. Şuanda valilikten 800’er TL para geldi. Bunun üzerine 1300’er TL daha eklenmesini talep ediyoruz” dedi. Özlem Yemişçi de böyle bir talep varsa takibini yapacaklarını söyledi.

 

TEKİRDAĞ’A 3 YENİ İLÇE

Ziyarette Büyükşehir Kanunu ile ilgili de konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, “Büyükşehir Kanunu’nun kabul edilmesi ile birlikte Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu 13 il büyükşehir statüsü kazandı. Yeni düzenleme ile birlikte Tekirdağ’da 3 yeni ilçe oluştu. Büyükşehir Yasası’nın tüm Tekirdağ halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Tekirdağ halkının hak ettiği hizmeti almasının arzu ettiğini söyleyen Yemişçi, “Bizler halkımızın büyükşehrin imkanlarından faydalanabilmeleri için gereken mücadeleyi verdik. Yerel seçimlere kadar yapılanma tamamlanmış olacak” şeklinde konuştu.
 

ANA MUHALEFET SEÇİMDEN KAÇTI

Yerel seçimlerin tarihi ile ilgili de konuşan Yemişçi, seçimlerin normal süresinde yapılacağını belirterek “Biz iktidar partisi olarak seçimlerin öne alınmasından çekinmedik. Ama dünya tarihinde bir ilktir ki, ana muhalefet partisi seçimden kaçtı” dedi.
 

BELEDİYELERİN GELİRLERİ DE ARTACAK

Büyükşehir Kanunu’nun hayırlı olmasını temenni eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Tekirdağ’ın büyükşehir olması gerektiğini her zaman söylüyorduk. Eğer bir belde ilçe olacaksa bunun da Kapaklı olması gerektiğini ifade ediyorduk. Yeni oluşumla birlikte Tekirdağ büyükşehir olurken, Kapaklı da Karaağaç ve köylerle birleşerek ilçe oldu. Tekirdağ’ın büyükşehir olması, belediyelerin gelirlerinin artması açısından da çok önemli” şeklinde konuştu.
 

TEK AMACIMIZ TEKİRDAĞ VE İLÇELERİNİ KAZANMAK

Kapaklı’nın ilçe olması gerektiğini ifade eden Ertem “Fakat Çerkezköy’den ikinci bir ilçenin çıkması Çerkezköy’e zarar verecekti. Bunun için yaptığınız çalışmalardan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Kızılpınar ve Veliköy’ün Çerkezköy’e çok yakın olmasından dolayı o talebin uygun görülmediğini ifade eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi de “Kızılpınar ve Veliköy’deki vatandaşlarımız için hizmet anlamında bir sıkıntı olmayacak. Nüfusa göre bütçe gelecek. Bu aslında onlar için de bir avantaj. İnşallah bu bölgeden 2 tane belediye başkanımız olacak. Tüm amacımız ilçeleri ile birlikte Tekirdağ büyükşehir belediyesini kazanmak” dedi.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10