“Gazeteci kaleminden sorumludur”

Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeği ile Çerkezköy Belediyesi tarafından Şehit Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy için okutulan mevlidi şerife katılmak üzere Ç

Çerkezköy 19.11.2012 16:37:00 0
“Gazeteci kaleminden sorumludur”
BERABERLİK VE KARDEŞLİK MESAJI VERDİM
Tekirdağ’da yayınlanan “Müftü bayram vaazında türkü söyledi” başlıklı haber karşısında üzüldüğünü ifade eden Gürlen “Bu haber tamamen muhabirin hayal gücüne, söylemeye dilim varmıyor ama belki de art niyetlere göre servis yapılmıştır. “Müftü bayram vaazında türkü söyledi” başlığında haberi okuyan birçok kişinin Müftü’nün elini kulağına atıp türkünün güftesini bestesi ile söylediği hükmüne varabileceğini söyleyen Gürlen “Halbuki okunan türkünün sözlerinden maksat, binlerce cemaatin dinlediği bayram vaazımda birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verirken; bayramların manevi tesirini Müslüman milletimizin kültürüne, şarkı ve türkülerimize de yansıdığını vurgularken, mesele; ver elini karlı dağlar aşalım bayramlaşalım, marşlarını okudum ve arkasından el ele, yürek yüreğe verdiğimiz İslam kardeşliği şuuruna erdiğimiz taktirde, karlı dağların zirvelerini bile aşıp saadet ilkelerine ulaşabiliriz dedim. Bu da cemaatimizce büyük bir takdirle karşılandı” dedi. İnsanlar lafından, gazetecinin de lafından ve kaleminden sorumlu olduğunu söyleyen Gürlen, gazetecilerin millet ve devlet menfaatlerini ön planda tutarak doğru haber yapması gerektiğini vurguladı.
 

CAMİDEN DEĞİL, MAKAM ODAMDAN ÇALINDI

Cep telefonunun çalınması ile ilgili çıkan haberlere ilişkin de açıklama yapan Gürlen, “Cep telefonum camiden değil, makam odasından çalındı. Cemaatten birine değil, herhangi bir vatandaşa satılmıştır. 50 TL değil, 100 TL'ye satılmıştır. Hırsız, personelimden birisi tarafından yakalanıp, polise teslim edilmiştir. Telefon polis tarafından bulunmuş ve şahsıma teslim edilmiştir” diyerek bulunduktan sonra kendisine teslim edilen cep telefonunu da basın mensuplarına gösterdi.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10