Adliye’de yaralar sarıldı

Yaklaşık 1 ay önce yaşanan sel felaketinde birçok birimi sular altında kalan ve bu zaman zarfında hizmet veremeyen Çerkezköy Adliyesi’nde tadilat çalışmaları tamamlandı. Yaraların hızla sarıldıÄ?

Çerkezköy 19.11.2012 19:03:00 0
Adliye’de yaralar sarıldı

 Çerkezköy Haber - Kurban Bayramı arifesi yaşanan sel felaketi sonucu hizmet veremez hale gelen Çerkezköy Adliyesi’nde, tüm birimler eskisi gibi hizmet vermeye başladı.

 

HAYAT DURMUŞTU

Tüm ülkenin Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı’nı birlikte büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlandığı günlerde Çerkezköy ve çevresinde yaşanan sel felaketi bölge halkı için adeta eziyet oldu. Birçok ev ve işyeri sular altında kalırken, Çerkezköy Adliyesi başta olmak üzere bazı kamu kurum ve kuruluşları da hizmet veremez hale geldi. Her gün yüzlerce vatandaşa hizmet veren Adliye Binası’nda, sel felaketinin ardından adeta hayat durdu. 
 

TAM KAPASİTE ÇALIŞIYOR

Yaşanan afetin ardından başta Tekirdağ Valiliği ve Çerkezköy Belediyesi olmak üzere birçok kurum bölgede hayatın eski haline dönmesi ve yaraların sarılması için çalışmalara başladı. Çerkezköy Adliyesi’nde başlatılan tadilat çalışmaları ise 17 Kasım itibari ile tamamlandı. Sel altında kalan odalar dezenfekte edildi. Birimlerin kapıları, zemin ve tesisatı yenilendi. Boya badana çalışmalarının ardından birimlerin masa, sandalye ve bilgisayar gibi demirbaşları temin edildi. Geçtiğimiz hafta itibari ile sabıka kaydı verilmesine başlanılan Çerkezköy Adliyesi’nde dün itibariyle tüm birimler sel öncesinde olduğu gibi vatandaşa tam kapasite ile hizmet vermeye başladı.
 
 

ZAYİ DOSYALAR TESPİT EDİLECEK

Bundan sonraki süreçte zayi dosyaların tespitinin ve yenileme çalışmalarının yürütüleceğini belirten Adliye yetkilileri, duruşma salonlarında tadilat çalışmalarının devam ettiğini, 26 Kasım itibari ile bu birimlerin de tam anlamı ile hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.
 
 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10