Atamalara genel merkez müdahalesi

Türk Eğitim Sen Genel Merkezi, Çerkezköy’de atamalara müdahale etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, Türk Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından Teki

Çerkezköy 20.11.2012 20:20:00 0
Atamalara genel merkez müdahalesi

GENEL MERKEZ HAREKETE GEÇTİ

“Atama konusunda sadece Çerkezköy’deki eğitim çalışanları değil tüm Tekirdağ’daki eğitimciler ile Genel Merkez de bu usulsüzlüğe dur demek için harekete geçti” diyen Doğan, “Tamamen bir sendikayı kayırmak için yapılmış bu atamaların biran önce iptal edilmesi için daha ne bekleniyor ki? Hakka, adalete ve eşitliğe yeterince zarar verilmedi mi? Bu 7 atamadan sadece bir tanesini teferruatlı bilmek bile atamaların ne kadar kasıtlı mevzuata ve hukuka aykırı olduğunu açıkça göstermektedir” ifadesini kullandı.

 

BU ATAMA BİR AYRIMCILIKTIR

Bir beden öğretmeninin kendi alanının dışında bir okula kurucu müdür olarak atandığını ifade eden Muzaffer Doğan, “Çerkezköy’de yüzlerce kıdemli teknik öğretmen varken Eğitim Birsen İlçe Temsilcisidir diyerek yapılan bu atama büyük bir ayrımcılıktır” dedi. Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi Kurucu Müdürlüğüne atanan Ahmet Üzgün’ün işin acemisi ve beceriksizliği yüzünden öğretim yılı başında okulu Eğitim-Öğretime hazırlayamadığını öne süren ve yüzlerce öğrencinin Kızılpınar Çok Programlı Lisesi’ne gönderilerek öğrenci ve velilerin  mağdur edilmiştir. Kızılpınar ÇPL’de ise 30 kişilik sınıflar 60’a yükseltilerek eğitim-öğretim zora sokulmuştur. Liyakat sahibi olmadan sadece bir sendikanın ilçe yöneticisidir diye yapılan bu atama çocuklarımızı perişan etmiş, velilerimizi ve Devleti zora sokmuştur. Bu kadar adaletsiz bir atamanın iptal edilmesi konusunda idarecilerin tereddüt etmelerini esefle karşılıyorum” dedi.

 

 Haber / Ahmet KILAVUZ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10