Bütçe yüzde 51 arttı

2013 Mali Yılı Tahmini Bütçesi’nin geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 51’lik bir artış göstererek 10 milyon 100 bin TL olarak belirlendiği Veliköy Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı

Çerkezköy 20.11.2012 20:22:00 0
Bütçe yüzde 51 arttı

 Çerkezköy Haber - Veliköy Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısının 2. oturumu dün saat 10.00’da İmar İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.  

 

MECLİS 3 EKSİKLE TOPLANDI

Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in başkanlık ettiği toplantıya, katip üyeler Ahmet Çetin ve Gökhan Gök ile meclis üyesi Adem Yıldırım katılmadı. AK Partili meclis üyeleri Ramazan Çetinkaya ve Şahin Büyükkaban’ın kâtip üyeliğe seçilmesi ile devam eden toplantıda saygı duruşunda bulunulmasının ardından bir önceki meclis karar özeti okundu.

 

BÜTÇEYE 3 MİLYONLUK EK

Toplantının ilk gündem maddesinde, bir önceki toplantıda incelenmek üzere bütçe komisyonu’na havale edilen 2013 Mali Yılı Tahmini Analitik Bütçesi görüşüldü. 2012 yılında 6 milyon 700 bin TL olan, kasım ayı toplantısının ilk oturumunda ise 7 milyon 100 bin TL olarak öngörülen 2013 Mali Yılı Bütçesi’nin NKÜ ile yapılan protokol gereği yapılacak çalışmalar da göz önünde alındığında yetersiz kalacağı yönünde karar alan komisyon, bütçeye 3 milyon TL ek yapılarak 10 milyon 100 bin TL’ye yükseltilmesi yönünde karar verdi. Komisyonun bu tavsiye kararı meclis üyeleri tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 ÜNİVERSİTE ÇALIŞMALARI İÇİN KULLANILACAK

3 milyon TL’lik artışın yalnızca üniversite yapım çalışmaları kapsamında harcanacağını belirten Bütçe Komisyonu Başkanı Şahin Büyükkaban, “Namık Kemal Üniversitesi ile bir protokol imzaladık. Bu çalışma kapsamında belediyemize de bazı sorumluluklar düşüyor. Bu sorumlulukları yerine getirme adına 3 milyon TL’lik bir bütçe artışı gerektiği konusunda oybirliği ile karar aldık. Bu rakam yeterli olmazsa yeniden bir bütçe artırımına gidilebilir. Sonuçta yapılanlar Veliköy ve bölgemiz için yapılan çalışmalardır” diye konuştu.  

 

BÜTÇE YÜZDE 52 ORANINDA ARTTI

Meclisin de oybirliği ile kabul ettiği yeni bütçe rakamlarının dağılımı ise şöyle oldu: “Başkanlık giderleri 564 bin 596 TL, Mali Hizmetler giderleri 1 milyon 904 bin 404 TL, Zabıta Giderleri 456 bin TL, Fen İşleri Giderleri 7 milyon 175 bin TL, Toplam Giderler 10 milyon 100 bin TL.” 2013 Mali Yılı tahmini bütçesi geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 51 oranında artış gösterirken, bütçeden yatırım için ayrılan payda ise yaklaşık yüzde 72 oranında artış meydana geldi.  

 

ÜCRET VE HARÇLARA YÜZDE 7.5 ZAM

 İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından bir önceki toplantıda Tarife Komisyonu’na havale edilen 2013 Mali Yılı belediye ücret, harç ve maktu ceza tarifelerinin görüşülmesine geçildi. Komisyon, 2013 mali yılı kapsamında her bir kalem için yüzde 7.50 oranında artış öngördü. Buna göre meskenlerde suyun metreküp fiyatı 0.75 TL’den 0.80 TL’ye; işyerlerinde ise 1.87 TL’den 2 TL’ye yükselecek. Diğer ücret ve harçlara da yüzde 7.5 oranında zam yapılacak. Komisyonun tavsiye kararı meclis üyeleri tarafından da oybirliği ile kabul edilirken, Belediye Başkanı Hanifi Belindir bölgedeki en ucuz suyun Veliköy’de tüketildiğini ifade etti.

 

KAZALARIN ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYORUZ

Toplantının son gündem maddesinde ise imar komisyonu tutanakları görüşüldü. Karayolları 59-04 İl Yolu Sanayi Kavşağı’nda yapılması planlanan düzenlemeler hakkında Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden beklenen yazının geldiğini belirten Başkan Hanifi Belindir, “Karayolları Bölge Müdürlüğü ve İmar İşleri Müdürlüğümüz konuyla ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yaptı. Yeni düzenlemeleri en kısa sürede hayata geçirerek bu bölgedeki trafik kazalarının önüne geçmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. İlgili gündem maddesi de meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

ÜZÜLMEDİK

Toplantının sonunda konuşan Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Kızılpınar, Velimeşe ve Veliköy’ün birleşerek yeni bir ilçe olmasına ilişkin tasarı meclisten geçmedi. Bizim bu konuda herhangi bir üzüntümüz yok. İlçe olmayı isterdik fakat Çerkezköy’e bağlı kalmaktan dolayı da herhangi bir üzüntü yaşamadık. Bu zamana kadar Çerkezköy Belediyesi ile başarılı bir şekilde ortak çalışmalara imza attık. Bölgemiz için hayırlısı ne ise o olsun” diye konuştu.

 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ  


0282 726 91 91
0282 747 65 10