Bankacılık mesleği anlatıldı

Kapaklı Gazi İlkokulu, “Mesleğimi Seçiyorum / Haklarımı biliyorum” projesi kapsamında dün saat 12.00’da Kapaklı Ak Bank Şubesi Müdürü Ayfer Yener’i ağırladı.

Çerkezköy 21.11.2012 20:37:00 0
Bankacılık mesleği anlatıldı
DÖRT TEMALI PROJE
Kapaklı Gazi İlkokulu İdaresi, Okul Aile Birliği temsilcileri, Gazi İlkokulu öğretmenleri ve öğrenci kulüplerinin ortak koordinasyonu çerçevesinde hazırlanan proje planlanan günlerde uygulanıyor. Meslek Tanıtımı, Çocuk Hakları, Demokrasi, İnsan Hakları ve Yurttaşlık, Yeşili Koruma Kulüpleri adları altında projelendirilen etkinliklerden, Meslek Tanıtımı başlığı altında, “Mesleğimi Seçiyorum, Haklarımı Biliyorum” programı kapsamında Ak Bank Şubesi Müdürü Ayfer Yener, bankacılık mesleği ile ilgili öğrencilere bilgi verdi.
 

BANKACILIK ANLATILDI

Kapaklı Gazi İlkokulu Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Kapaklı Ak Bank Şube Müdürü Ayfer Yener, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Sunumunu Okul öğrencilerinin gerçekleştirmiş olduğu programda, bankacı şu şekilde tanımlandı: “Bankacı, matematik ve ekonomi alanlarında başarılı olan kimse olup, sabırlı, dikkatli, güler yüzlü, yeniliklere açık kimselerdir.  Müşterinin isteği doğrultusunda, bankada hesap açar ve hesabı kapatır. Hesabın başka bir hesaba aktarılmasının sağlar. Vergi Elektrik, Su, Doğalgaz faturalarını ve ev kirasının ödeme işlemlerini yapar.”
 

HER İNSAN EŞİTTİR

Cumhuriyetin ilanından sonra, gerçekleştirilen inkılâplar sayesinde, kadınların da ekonomi ve üretim aşamalarında, erkeklere tanınmış olan haklardan faydalanmaları sonucunda bankacılık sektöründe de çalışmaya başladıkları ifade edilirken bu sayede kadının ailedeki konumunun değiştiği belirtildi. Kadının sorumluluk ve yetkilerinin artırılarak, erkeklerle eşit yetkilere sahip hale getirildiği belirtilen sunumda, ayrıca kadınların kendi sosyal güvencelerini bizzat kendileri çalışarak edinmeye başladıkları ifade edilerek   3 Mart 1924 yılında Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun kabul edilişi ve kadınların kamusal alana girmesini amaçlayan yasal ve yapısal düzenlemeler hakkında da bilgiler verildi.
 
 

Haber / Asim YAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10