Devlet ve özel sektör iç içe olmalı

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli ve Gençlik Kolları üyeleri 21–27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla dün saat 12.00’da Çerkezköy Özel Trakya Dent A?

Çerkezköy 22.11.2012 20:45:00 0
Devlet ve özel sektör iç içe olmalı
BÖLGEYE HİZMET
Ağız ve diş sağlığı nedeni ile gerçekleştirilen ziyarette, özel sektörün bu alanda vermiş olduğu hizmetler ve verilen hizmetlerin önünde mevcut engeller üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Ziyarette konuşan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, “Bölge halkımıza hizmet sunan özel hastanemizin vermiş olduğu hizmetleri yerinde görerek,  varsa sorunları hakkında bilgiler almak maksadıyla ziyaret gerçekleştirdik. Hizmetin adı ne olursa olsun, söz konusu hizmet olunca,  biz mevcut engellerin kaldırılması acısından, insanımıza yardımda bulunmayı amaçlamış bir teşkilatız” dedi.
 

VERİLEN SÜRE UZUN

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Sahibi Subaykan Pandar da ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ağız ve diş sağlığı konusunda özel sektörün yaşamış olduğu sıkıntılara dikkat çekti. Ağız ve diş sağlığı konularında devlet ve özel sektörün iç içe olması gerektiğini ifade eden Pandar, “Hükümetimizin,  özellikle engelli hastaların ağız ve diş sağlığı hususlarında, iyileştirmeler yapması gerekmektedir. Özürlü hastalarımızın, 13 Ekim’de özel hastanelere sevkinin kaldırılması sonrasında, söz konusu hasta grubumuz sıkıntılar yaşamaya başlamıştır. Özürlü hasta sevklerinin, Özel Ağız ve Diş Bakımı Merkezlerine yapılmıyor olması hususu, özel müteşebbis açısından değerlendirilmemelidir. Ancak, devlet hastanelerinde tedavi gören özürlü kardeşlerimize tedavi maksadı ile verilen 40 ya da 60 günlük süreler zarfında, özürlü insanlarımızın ne derecede çile çekmekte oldukları göz önünde bulundurulmalıdır” dedi.
 

ONLARA MERKEZ DENİLEMEZ

Devlet hastanelerinde, ağız ve diş sağlığı merkezi şeklinde oluşturulan birimlerin,  gerçek manada merkezler olmadığını ifade eden Pandar “Bu birimlere her ne kadar ağız ve diş sağlığı merkezleri dense de, bu gerçeği yansıtmamaktadır. O gibi birimlere ancak poliklinik denilebilir. Biz, işyerimizi kurarken, bizden istenen, ameliyathane şartı, genel anestezi uzmanı ve bunun yanı sıra diğer standartların hiç birisi, devlet hastaneleri bünyesinde faaliyet gösteren, ağız ve diş sağlığı merkezlerinde bulunmamaktadır. Bu nedenle bu gibi yerlere ancak, poliklinik denmesinin uygun olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 

DAHA RİSKLİ GURP

Bedensel özürlü hastaların ağız ve diş bakımlarının, diğer hastalara oranla yüzde 50 daha riskli olduğunu ifade eden Pandar “Bu hastaların tedavisinin, devlet hastanelerinde bulunan ağız ve diş sağlığı merkezlerinde yapılabilmesi,  çoğu zaman imkânsızdır. Onlar,  değişik özürleri nedeni ile tıbbı açıdan daha sıkıntılıdırlar. Bu nedenle tedavileri de, o oranda zor ve risklidir. Ancak ameliyathanesi olan merkezlerde, bu gibi hastalar tedavi görebilirler. Hasta, önce hastaneye muayene için gidiyor, daha sonra tedavi için kendisine 60 gün gibi zaman veriliyor. Bu zaman zarfındaki giderler ve hastanın çekmiş olduğu sıkıntıların boyutunu yetkililer umarım göz ardı etmezler” dedi.
 

YETKİLİLERE BİLDİRECEĞİZ

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, “Biz sizin problemlerinizi, elimizden geldiği ölçüde, en üst makamlara ulaştırmaya çalışacağız” dedi.
 

Haber / Asim YAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10