Son toplantı Tekirdağ’da yapıldı

Trakya Kalkınma Ajansı’nın danışma organı olarak görev yapan Ajans Kalkınma Kurulu, Eylül ayındaki 2012 Yılı ilk toplantısının ardından yılın ikinci ve son toplantısını önceki gün Te

Tekirdağ 23.11.2012 20:40:00 0
Son toplantı Tekirdağ’da yapıldı
KATILIMCILIĞIN ÖNEMİ
TRAKYAKA Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün ve ajans çalışanlarının katıldığı toplantı, TRAKYAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı’nın açılış konuşması ile başladı. Kalkınma Kurulu’nun Trakya Bölgesi’nin kalkınma stratejilerinin belirlenmesinde önemli bir misyonu olduğunu ifade eden Yardımcı, ajans faaliyetlerinin bölge aktörleri tarafından yönlendirilmesi için üyelerin katılımcılığının önemine dikkat çekti. Toplantıda konuşan TRAKYAKA Genel Sekreter Mehmet Gökay Üstün ise ajans çalışma birimlerinin görevleri ve faaliyetlerini içeren bir sunum gerçekleştirdi. Üstün, ajansın üzerinde çalıştığı turizm ve lojistik master planları ile hazırlanan araştırma ve analiz raporlarına ilişkin bilgiler verirken geçmiş dönem mali destek programlarının sonuçları hakkında da özet bilgiler sundu. Üstün, sunumunu yatırım destek ofisleri ve üstlendikleri yeni görevlere dair verdiği bilgilerle tamamladı.
 
 

YENİ BÖLGE PLANI HAZIRLIK SÜRECİ

Konuşmaların ardından kurul üyeleri, faaliyetlere ilişkin görüş ve önerilerini dile getirirken Ajans Destek Hizmetleri Birim Başkanı Aykut Demir tarafından ajans gelir-gider bütçesine dair bir sunum gerçekleştirildi. TRAKYAKA Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Mehmet Karaman, yeni bölge planının hazırlık süreci hakkında ayrıntılı bir bilgilendirmede bulundu. Yatırımların izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik olarak ajans Yönetim Kurulu ve Kalkınma Kurulu’nun üstleneceği yeni görevlere değinen Karaman’ın bilgilendirmesin ardından Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak söz alarak ajans ve çalışma sistemi hakkındaki görüşlerini bildirdi. Kurul üyelerinin ajansa bakışları ve kurumdan beklentilerini belirlemeye yönelik yapılan elektronik anket çalışması ile devam eden toplantı, yapılan anketin ardından dilek ve temennilerin dile getirilmesiyle sona erdi.
 
 

Haber / Gökhan TEKER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10