Ciddi hedeflerimiz var

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğini belirterek, 'Dünyanın halini dikkate alırsanız bu iyi bir performanstır. 2007'den bu yana Avrupa büyümedi, küçüldü

Tekirdağ 23.11.2012 20:43:00 0
Ciddi hedeflerimiz var

 Çerkezköy Haber - İstanbul'dan karayoluyla dün Tekirdağ'a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk olarak eşi Esra Şimşek ile birlikte Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’yı ziyaret etti.

 

 

AVANTAJLI BİR İL

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, Tekirdağ'ın sanayi ve liman kenti olarak büyük bir avantaja sahip olduğunu ve hükümetin de kente gereken ilgiyi göstereceğini vurguladı. Tekirdağ’ın, ferah yatırım alanları, mevcut limanı ve yeni yapılan Asyaport limanı ile sanayici ve yatırımcı açısından çok avantajlı bir il olduğunu söyleyen Şimşek “Büyükşehir Yasası ile birlikte hükümetimiz de Tekirdağ'a gereken yatırımları yapacaktır. Dünyanın halini dikkate alırsanız bu iyi bir performanstır. 2007'den bu yana Avrupa büyümedi, küçüldü. Avrupa'nın 27 ülkesi hala 2007 seviyesine gelemedi. Ülkemiz bu büyük şoku, bu büyük stres testini başarıyla geçti. Avrupa'daki sıkıntılara rağmen Türkiye güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Bunlar aslında Türkiye'nin dinamizmini ortaya koyuyor" dedi.
 

BİZ İDDİALIYIZ

Türkiye'nin büyümesi ile bütün paydaşların pastadan aldığı payın da artacağını söyleyen Şimşek, Türkiye'nin illeri ile birlikte giderek ayağa kalktığını ifade ederek “ Biz iddialıyız. Ülke olarak ciddi hedeflerimiz var. İnşallah hep beraber çalışırsak, yaptığımız reformlarla birlikte bunları başaracağız. Bunları başarmak demek, pastanın büyümesi demek. Kim burada paydaşsa, kim parasını buraya koyarsa ülkemiz içinde bütün hissedarlar için de 'kazan kazan' durumu olur" dedi.
 

YAKIN ZAMANDA SÖZ KONUSU DEĞİL

Gazetecilerin Ziraat Bankası'nın özelleştirilmesinin gündemde olup olmadığını sorması üzerine Bakan Şimşek “Ziraat Bankası'nın yakın zamanda halka arzı söz konusu değil. Ziraat Bankası'nın ileriki dönemlerde, orta uzun vadede halka arzı gündeme gelebilir. Yakın bir zamanda acelesi yok. Dün Başbakan Yardımcısı arkadaşım Ali Babacan da açıkladı. Yakın bir dönemde acelesi yok" ifadesini kullandı.
 

VAZO HEDİYE ETTİ

Ziyaret sırasında Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Bakan Şimşek'e vazo hediye etti. Valilik ziyaretinin ardından yürüyerek Tekirdağ Belediyesi’ne giden Bakan Şimşek, yolda karşılaştığı vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Şimşek, Tekirdağ Belediye Başkanı CHP'li Adem Dalgıç'ı ve kendi partisini ziyaret ettikten sonra Çorlu’ya geçti.
 

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10