AK Parti’den Öğretmenler Günü ziyareti

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Çerkezköy Tepe İlkokulu, Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Zübeyde Hanım Anokolu’nu ziyaret e

Çerkezköy 23.11.2012 21:55:00 0
AK Parti’den Öğretmenler Günü ziyareti
TEPE İLKOKULUNU ZİYARET ETTİLER
İlk olarak Çerkezköy Tepe İlkokulu’na giden Ak Partili heyeti Tepe İlkokulu Müdürü Fahrettin Karaman kapıda karşıladı. Öğretmenler odasında öğretmenlere kırmızı karanfil veren AK Partililer, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Ziyarette okulda bulunan öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan Ak Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ “Çocuklarımızın sadece dersleriyle değil, dertleriyle de ilgilenen, her konuda onlara yardımcı olan ve yönlendiren sizlerin yaptığı bu iş, anne ve babaların emeği kadar kutsaldır” dedi. 
 

OKULUMUZ 960 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Okul Müdürü Fahrettin Karaman da “Bu yıl eğitime 32 öğretmen ve 460 öğrencimiz ile başladık. Yeni açılmamıza rağmen okulumuz büyük ilgi görüyor. 960 kapasiteli okulumuz İl Özel İdare tarafından yapıldı. Daha sonra ise geçici kabulü yapıldı. Okul yönünden geçtiğimiz dönemlerde en mağdur olan bölge Tepe Emlak Konutları idi. Buraya okul yapılması ile birlikte birçok velinin sıkıntısı da ortadan kalktı” diye konuştu.
 

EĞİTİME KÖKLÜ ÇÖZÜM

Çerkezköy Belediyesi’nin hayata geçireceği kampüs sistemi ile birlikte okullarda bir sıkıntı kalmayacağını söyleyen Demirbağ “İki ya da üç yıl içerisinde hayata geçirilecek kampus sistemi ile birlikte ilçe merkezinde bulunan liselerimiz Ambardere’de bulunan alanda tek çatı altında toplanacak. Daha sonra ise boşalan liselere ilköğretim okulları yerleştirilecek. Bu sistem ile birlikte okulların güvenliği, ihtiyaçları ve taşıması devlet tarafından karşılanacak. Bu kampüs sistemi ile birlikte eğitime köklü bir çözüm bulunur” dedi.
 

AK PARTİLELERE TEŞEKKÜR ETTİ

Tepe İlkokulu ziyaretinin ardından Hacı Fahri Zümbül Kız ve Teknik Lisesi’ne giden AK Partililer, okulda bulunan öğretmenlerin ve Okul Müdürü Mehmet Demirci’nin bu anlamlı gününü kutlarken, Müdür Demirci’den okula ilişkin bilgiler aldı. Okulda 550 öğrenciye eğitim verdiklerini belirten Okul Müdürü Demirci “Kreşimizde ise 50 öğrencimiz bulunuyor. Okul olarak eksiğimiz yok. Çerkezköy’deki okullar sınavla öğrenci alırken, biz ise kayıtlarla alıyoruz” diye konuştu.
 

OKULUMUZA TALEP ÇOK

Üçüncü dönemlerinde öğrencilerin taleplerini karşılayamadıklarını söyleyen Demirci “2012-2013 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi okulumuza 300 öğrenci başvuru yaptı. Okul yönetimi olarak diploma notlarına göre 120 öğrenci alabildik. Kızılpınar’dan, Karaağaç’tan, Çerkezköy’den ve Büyükçavuşlu’dan öğrencilerin eğitim gördüğü okulumuzda 12 dersliğimiz bulunuyor. Okulumuzda Çocuk Gelişim Eğitimi, Giyim ve Üretim, Teknoloji ile Yiyecek ve İçecek hizmetleri bölümleri yer alıyor” dedi.
 

“GÜVENLİK SORUNU ORTADAN KALKACAK”

Çerkezköy’deki okullarda özellikle hizmetli ve temizlik sıkıntılarının bulunduğunu söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ise “Kampus sistemi ile birlikte bu sorun ortadan kalkacaktır. Tamamen bu sistemle birlikte okullar tek elden hizmet görecek. Örneğin polisler bütün okullardaki güvenliği sağlamak için okul giriş çıkışlarında bekliyorlar. Emniyetin her okula ekip göndermesi imkansızdır. O yüzden kampüs sistemindeki güvenlik sistemi ile birlikte bu sorun ortadan kalkacaktır. Çerkezköy’de 40 bin öğrenci vardır. Bu rakam birkaç ilden bile büyüktür” dedi.
 

“PANEL ÇİT İSTİYORUZ”

Okulun ufak tefek sorunlarının bulunduğunu ifade eden Okul Müdür Baş Yardımcısı Gökhan Baş da“Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve belediye yetkilileri okulumuza gerçekten büyük katkılar yaptı. Okulumuzun duvarlarına güvenlik amacıyla panel çit istiyoruz. İnşallah ilerleyen günlerde yetkililerimiz bu konu hakkında okulumuza katkıda bulunurlar” diye konuştu. Çerkezköy Belediyesi’nin eğitime büyük katkılar sağladığını ifade eden Başkan Demirbağ “Artık belediyeler okullarımıza daha fazla para aktarabiliyor. Ancak okulların tümünün yerel yönetimlere devredilmesi lazım ve devletimiz de ona göre payını verecektir” ifadesini kullandı.
 

YETKİLELERE TEŞEKKÜR ETTİ

AK Partililer son olarak Zübeyde Hanım Anaokulu’nu ziyaret ederek okulda öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Öğretmenlerin gününü kutlayan AK Partililer, daha sonra okul müdürü Sebahat Uslu ile sohbet etti. Partililere okula ilişkin bilgiler veren Okul Müdürü Sebahat Uslu “Geçtiğimiz aylarda yaşadığımız sel felaketinin ardından okulumuzda büyük sıkıntılar vardı. Yetkililerimiz eksiklerimizin çoğunu tamamladılar. Hepsine yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Okulumuzda 12 şubemizde 232 öğrencimiz bulunuyor” dedi.
 

KAPAKLI’DAKİ AK PARTİLİLER DE ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI

Öğretmenler Günü dolayısıyla AK Parti Kapaklı Belde Teşkilatı üyeleri de Kapaklı’da bulunan okulları ziyaret etti. AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman beraberindeki partililerle birlikte, Sanayiciler İlkokulu, Yıldızkent İlkokulu, Gazi İlkokulu, Gazi Ortaokulu, Kapaklı İlkokulu, Mehmet Elfide İlkokulu, Fatma İrfan Mandalı İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Kapaklı Çok Programlı Lisesi ve Kapaklı Ana Okulu’nu ziyaret etti.
 

GÖREVİNİZ KUTSALDIR

Ak Parti Kapaklı belde Başkanı Ali Osman Orhan ve partililer ilk olarak Sanayiciler İlkokulu’nu ziyaret etti. Okul Müdürü Ahmet Öner tarafından karşılanan partililer, öğretmenler odasında teneffüs saatinde tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Öğretmenliğin önemine dikkat çeken Ali Osman Orhan “Ülkemizde geleceğimizin teminatı olan nesilleri yetiştirme aşamasında,  icra etmekte olduğunuz görevin kutsiyeti her zaman insanımız tarafından taktire şayan olarak kabul görmüştür. Yapmakta olduğunuz bu görev nedeni ile sizleri bir kez daha tebrik ederken, aynı zamanda öğretmenler gününüzü de kutluyorum” dedi.
 

TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Orhan ve beraberindekiler, daha sonra beldedeki diğer okulları ziyaret etti. Başkan Orhan’a ziyaretlerde Belde Teşkilatı Başkan Yardımcıları Hamit Oral, Türkan İbrahimoğlu, Kapaklı Meclis Üyesi Ruhi Özden, Belde Gençlik Kolları Başkanı Fazıl Aydın, Belde Kadın Kolları Başkanı Sevgi Aksoy eşlik etti.
 

Haber / Faik Onur KAYAAsim YAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10