Öğretmenler eğitimin temel taşıdır

24 Kasım Öğretmenler Günü, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen programla kutlandı. Göreve yeni başlayan 22 öğretmenin de yemin ettiği programda konuşan İlçe Milli Eğitim MüdÃ?

Çerkezköy 25.11.2012 16:33:00 0
Öğretmenler eğitimin temel taşıdır

 Çerkezköy Haber - 24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

 

 

EĞİTİMİN TEMEL TAŞI

Cumartesi günü saat 10.30’da Hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan kutlama programı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda devam etti. Programda konuşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, öğretmenlerin eğitimin temel taşı olduğunu ifade ederek “Bu aziz vatanın, güzel yurdumuzun, Türk devletinin ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olarak refah ve mutluluğunu artırmak, onu çağdaş milletler seviyesinin her zaman üzerinde tutmak, bağımsız ve kültürel düşünceye sahip, ahlakı, edepli, büyüğünü seven, küçüğünü sayan, sosyal ve kültürel bakımdan olgunlaşmış insanlar olarak bize sen yetiştirdin. Geçmişini tanıyan, bu günü hazırlayan sensin. Problemlerin çok, çilen çok, fakat çelik gibi azmin ve yılmaz bir iraden var” dedi.

 

ÖĞRETMENLİĞİN ÖNEMİ

Zenginal, İstiklal ve Cumhuriyetimizin emanet edildiği gençlerimizin, müspet ilim ışığında Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda devleti ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü koruyacak biçimde yetişmeleri ve gelişmeleri, tüm değerlerin varisi istikbalimiz olan çocukların Türk örf, adet, inanç ve milli ahlakına sahip, kendisine güvenen insan sevgisi ve saygısıyla dolu, çalışkan ve üretken, geçmişini bilen, geleceğini yücelten, insanlar olarak yetiştirmeleri ve geliştirmeleri için öğretmenlik mesleğinin önemini vurguladı. 
 
 

HER ÖĞRENCİYE EŞİT DAVRANIN

Öğretmenlerin görevi sırasında, ırkı, dili, rengi, cinsiyeti, dini ve mezhebi ne olursa olsun daima her öğrenciye eşit davranıp her çocuğa en iyi şekilde yetiştirmeye çalışmak zorunda olduklarını vurgulayan Zenginal “Göreve başlama sırasında ettiğiniz yemine sadık kalın. Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözünü hatırlarsak öğretmenin kutsallığını hatırlamış oluruz” dedi. Zenginal, öğretmenlere, devletimizin ve milletimizin istediği ve beklediği çerçevede, sağlıklı ve üretken nesiller yetiştirme görevlerinde başarılar diledi.
 
 

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE ŞEREF BELGESİ

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Zeynep Özçelik “Öğretmen Olmak” konulu konuşma yaptı. Konuşmaların ardından 2012 yılında emekli olan 4 öğretmene Kaymakam Ayhan Bayhan tarafından hizmet şeref belgesi verilirken, programa katılamayan öğretmenlerin belgelerini, onları temsilen okul müdürleri aldı. Emekli olan öğretmenlere AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Alaettin Demirbağ tarafından da çeşitli hediyeler sunuldu.
 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ

Öğretmenler Günü programında, göreve yeni başlayan 22 öğretmen için de yemin töreni düzenlendi. Öğretmenlerin yemin töreninin ardından program, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim-afiş, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesi ile devam etti. Kompozisyon dalında dereceye giren Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Enise Nilüfer Kaya, Kapaklı Çok Programlı Lisesi öğrencisi Sinan Aksüt, Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrencisi Sedef Badem, şiir dalında dereceye giren Nurullah Narin İlköğretim Okulu öğrencisi Gaye Kocabaş, Yıldızkent İlköğretim Okulu öğrencisi Yeşim Selçuk, Tepe İlköğretim Okulu öğrencisi Emre Çubukcu, resim ve afiş dalında dereceye giren 75.Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Efnan Törnük, Özel Gülerçin İlköğretim Okulu öğrencisi Derya Şahin ve Fevzipaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Minel Eylül Çamdere’ye Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3’ncü Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Albay Ayhan Yılmaz ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal tarafından ödülleri verildi.
 

MÜZİK DİNLETİSİ İLE SONA ERDİ

Ödül törenin ardından Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrenciler tarafından “Ben bir Öğretmenim” oratoryosu sergilendi. Oratoryonun ardından program müzik dinletisi ile sona erdi.
 

KATILIM YOĞUN OLDU

Kutlama programına Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3’üncü Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Albay Ayhan Yılmaz, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Şube Müdürleri Hüseyin Yaşar ve Hüseyin Erdoğan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, Zeki Gürcün, Abdurrahman Çiçek, Sami İkizler, İlçe Tarım Müdürü Recep Demirbağ, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, PTT Müdür Ali Arslan, okul müdürleri, idareciler, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. 
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10