KOSGEB destekleri anlatıldı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı (KOSGEB) ve Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) işbirliği ile destek kredilerine yÃ

Çerkezköy 27.11.2012 19:17:00 0
KOSGEB destekleri anlatıldı
NASIL KREDİ ALINABİLECEĞİNİ ANLATTI
Önceki gün saat 18.30’da ÇESİAD Dernek binasında yapılan bilgilendirme toplantısında KOBİ Uzman Yardımcısı Gökhan Akdoğanoğlu küçük ölçekli işletmelerin hangi şartlarda, nasıl kredi alabilecekleri konularında katılımcılara bilgiler verdi. Kredi kullanmak için şartların yerine getirilmesinin ardından işletmelere her alanda yardımın söz konusu olabileceğini söyleyen Akdoğanoğlu, KOSGEB’in ülkemizin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli İşletmelerin payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, ihracattaki paylarını artırarak, araştırma-geliştirme, yenilik ve işbirliği faaliyetlerini desteklemek ve girişimcilik kültürünü geliştirmek amacıyla kurulduğunu söyledi.
 

İLK SIRADA BULUNUYORLAR

KOSGEB’in hedefinin cirosu 25 milyondan daha az olan işletmelere imkânlar sunmak olduğunu söyleyen Akdoğanoğlu, Bakanlar Kurulu Kararı ile tespit edilen sektörlerde, faaliyet gösteren küçük ve orta büyüklükteki işletmelerden, cirosu 25 Milyon TL’den az olanların ilk sırada bulunduğunu belirtti. Yeni girişimcilerin de KOSGEB’in destekleme kredilerinden yararlanabileceğini söyleyen Akdoğanoğlu, “Hizmetlerimiz işletmelere ve girişimcilere yönelik faaliyet gösteren, meslek kuruluşu, oda, borsa, birlik, konfederasyon, federasyon, vakıf, dernek ve kooperatifler, küçük sanayi siteleri ve organize sanayi bölgeleri yönetimlerini de kapsıyor” bilgisini verdi.
 

PAZAR HESAPLARI İYİ YAPILMALI

72 saati kapsayan eğitim kursu sonrasında yeni açılacak iş yerlerine, faaliyet gösteren işletmelere ve işini geliştirmeyi amaçlayan girişimcilere yönelik kredi destekleriyle küçük işletmelerin hayatta kalmasını amaçladıklarını söyleyen Akdoğanoğlu, kurulacak yada geliştirilecek olan iş hakkında detaylı tespitlerin yapılması gerektiğine dikkat çekti. Bir işletmeden aynı cadde ya da sokakta birden fazla bulunmasının, o iş yerinin uzun ömürlü olmayacağı anlamına geldiğini belirten Akdoğanoğlu, pazar hesaplarının da iyi yapılması gerektiğini vurguladı. 
 

7 FARKLI DALDA DESTEK

KOSGEB’in program destekleri ile ilgili de bilgiler veren KOBİ Uzmanı Gökhan Akdoğanoğlu, girişimcilerin 7 ayrı dalda KOSGEB destek kredilerinden faydalanabileceğini söyledi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10