Ekipler 6 dakikada olay yerine ulaştı

GAZDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürü Tanju Koçak, önceki gün Çerkezköy’de meydana gelen doğalgaz borusunun delinmesi olayının ardından açıklama yaptı.

Çerkezköy 27.11.2012 19:23:00 0
Ekipler 6 dakikada olay yerine ulaştı
ACİL MÜDAHALE EKİPLERİ MÜDAHALE EDİYOR
GAZDAŞ’ın, doğal gaz hatlarına üçüncü şahısların ya da diğer kurumların yürüttüğü altyapı çalışmaları sırasında verilen zararlar ve bina içi gaz kaçaklarında; doğal gaz ile ilgili diğer ihbarlarda olduğu gibi “Acil Müdahale” ekipleriyle müdahale ettiğini ifade eden Koçak, “Uzman ekiplerimiz tarafından yürütülen tüm faaliyetlerimizde uluslararası standartların üzerinde sonuç almaktayız. İstenmeyen bir durumla karşılaşıldığında, 187 Acil Çağrı Merkezi arandığı zaman 24 saat hizmet veren acil müdahale ekiplerimiz en geç 15 dakika içinde ihbar yapılan bölgeye ulaşarak gerekli önlemleri almaktadır” dedi.
 

6 DAKİKADA OLAY YERİNE ULAŞTILAR

26 Kasım’da Öztrak Caddesi Köşem mevkiinde Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sırasında doğal gaz hattının hasar gördüğü olayda da, gaz çıkışı olduğu ihbarının yapıldığını ve GAZDAŞ Acil Müdahale Ekibi’nin 6 dakika içerisinde olay yerine ulaştığını belirten Koçak “Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü ve GAZDAŞ ekiplerinin hızlı müdahalesi sonucu çevre emniyete alınmış olup, söz konusu kazaya, herhangi bir can ve mal kaybı olmadan müdahale edilmiş, hatta oluşan hasar giderilmiştir. Ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu kısa süre içinde doğal gaz hattı tekrar devreye alınmış ve gaz arzı sağlanmıştır” açıklamasını yaptı.

 

YÖNETMELİKLERLE BELİRLENEN STANDARTLARA UYGUN

Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Faruk şen’in “doğalgaz borusunun dolgu içinde, yer altında olması gerektiği ama bu kısımda özel bir sebepten dolayı yüzeye yakın yerden doğalgaz borusunun geçtiği” şeklindeki açıklamalarına da değinen Tanju Koçak,bu ifadenin gerçeği yansıtmadığını belirterek “Söz konusu bölgedeki doğal gaz borusu, yönetmeliklerle belirlenen standartlarda konumlandırılmış olup dolgu içinde yer almakta ve üzerinde ikaz bandı bulunmaktadır” dedi.

 

DOĞALGAZ GÜZERGAHI BELEDİYE EKİPLERİ GÖSTERİLDİ

GAZDAŞ’ın, diğer kurumların yürüttüğü altyapı çalışmalarında uyguladığı güvenlik standartları gereği, söz konusu kazı öncesinde de, doğal gaz boru hattı güzergahının, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerine gösterildiğini ve standart bilgilerin kendilerine aktarıldığını söyleyen GAZDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürü Tanju Koçak, “Doğal gaz borusunun geçtiği bölümde doğal gaz dolgu kumu ve üzerinde ikaz bandı bulunmakta olup, ikaz bandı görüldüğü anda makinalı kazı sona erdirilip, el kazısına geçilmesi ile doğabilecek sorunların önüne geçebilmesi mümkün olabilecektir. Dolayısıyla, bu tür çalışmalarda daha titiz davranılması, doğabilecek bu tür sıkıntıları önleyecektir” diye konuştu.

 

TEHLİKE OLUŞTURMUYOR

Solunduğunda zehirleyici olmayan doğal gazın bu tip kazalarda atmosfere salınmasının tehlike oluşturmadığını ifade eden Koçak, “Derhal alınan güvenlik önlemleriyle hasarlı alana yaklaşılması engellendiği gibi doğal gaz birikmesi de söz konusu olmadığından; yaşanan kazanın bir faciaya yol açabileceği ifadesi mevcut durumu yansıtmayan abartılı bir yaklaşımdır” dedi. 

 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10