Kent Konseyi’nden yepyeni projeler

Çerkezköy Kent Konseyi 6.Olağan Genel Kurul toplantısında, konsey üyeleri tarafından hazırlanan projeler sunuldu. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Kent Konseyi’nin binası için herkesin

Çerkezköy 28.11.2012 19:17:00 0
Kent Konseyi’nden yepyeni projeler

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Kent Konseyi’nin 6. Olağan Genel Kurulu, Çerkezköy Belediyesi Meclis Salonu’nda önceki gün saat 14.00’da yapıldı.

 

OLAĞAN GENEL KURUL YAPILDI

Toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy Sosyal Güvenlik Kurumu Yücel İnce, Peryön İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği Trakya Şube Başkanı Özber Çetin, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Azcan ile kent konseyi üyeleri katıldı.
 
 

GÖNÜLLÜ ÇALIŞAN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantıda konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, daha yaşanabilir bir kent yaratmada fikirleri ve aktiviteleri ile kentlik görevini yapmak üzere gönüllü olarak çalışan herkese teşekkür etti. Çocuklar için yaşanabilir yarınları yaratmada yapacakları çalışmalarda ödünç aldıkları dünyaya borçlarını ödemek için çalıştıklarını ifade eden Gayretli, “Son genel kurulumuzdan bugüne meclislerimiz ve çalışma gruplarımız yaz tatilinin ardından hızla çalışmalarına başladılar” dedi.
 
 

BELEDİYE’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Kent Konseyi’nin önceki dönemlerde Belediye Meclisi’ne sunduğu tüm önerilerin kabul edildiğini ifade eden Gayretli, “Aciliyet ile belediye imkanlarına göre sıralanarak hayata geçirilmesine karar verilmişti. Bu suretle sizlerin onayı aynen meclisçe de kabul görerek çalışmalarımızın desteklendiği vurgulanmıştı. Bu güvenleri ve destekleri için başta Belediye Başkanımız Ali Ertem olmak üzere desteğini esirgemeyen tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.
 

DAHA YAŞANABİLİR BİR KENT YARATMA YOLCULUĞU

5 Mayıs’ta Çerkezköy’de Trakya Kent Konseyleri Birliği 7.Olağan Genel Kurulu’na ev sahipliği yaptıklarını anımsatan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, “Yapılacak çalışmalar ile daha yaşanabilir bir kent yaratma yolculuğumuzda bize yeni katılımlar ve yeni destekler olacaktır. Çünkü bizler kendimiz için değil, hepimiz için bir şeyler yapmanın peşindeyiz. Bu çabalarda ancak destekle, katılımla güçlenir ve amaca yaklaşan
 
ÇÖZÜM ARANAN YERDİR
Kent Konseyi hakkında bilgiler de veren Gayretli, konseylerin; meclisleri, çalışma grupları, belediyeler, devlet daireleri ve sivil toplum kuruluşları ile ortak aklı oluşturan büyük bir şemsiyeyi oluşturduğunu belirtti. Kent konseylerinin ana amacının, daha yaşanabilir bir kent yaratmaya herkesin kendince katkı sağlaması olduğunu söyleyen Gayretli “Bu şemsiye altında birey, yaşadığı kent için beğenmediği veya daha iyi olmasını istediği bir konuda çözüm için fikri varsa, kent konseyleri bunun dile getirileceği ve birlikte çözüm aranacağı yerdir” şeklinde konuştu.
 

FİKİRLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de, kent konseyinin fikirlerinin kendileri için her zaman önemli olduğunu ifade ederek “Proje olarak bir yere not edilip de onun orda olması bile aslında Çerkezköy’ün gelecek vizyonuyla ilgili yapılacak yatırımların nerelere yapılması noktasında önümüzde projeler hazırdır” diye konuştu. Çerkezköy ile ilgili projelerin hayata geçirilmesinde herkesin destek vermesi gerektiğini vurgulayan Ertem, “Onlardan kopya çekerek vaatlerde bulunma şansına da sahip olacağız. Önerileri titizlikle dinleyeceğiz ve bunların meclise sunulabilir bir hale getirildikten sonra Çerkezköy yararına olan ve aciliyet
 
KENT KONSEYİNİN PROJESİDİR
Kent Konseyinin kendi binası olmadığı için üzüntü duyduğunu söyleyen Ertem, yer için daha önce bir karar aldıklarını ve yer belirlediklerini anımsatarak “Keşke başka imkanımız olmuş olsaydı da o yeri belirleyebilseydik. Ama olmadı ve olmadığı için de başka bir yer belirledik. Ben tüm siyasi parti temsilcilerinden ve özellikle de CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez’den bu konuda yardımlarını istiyorum. Yeşili biz oradan yok etmiyoruz. Hassasiyeti anlıyorum ama 250-300 metrekare bir yerde yeşili yok etmekle biz orada yeşili yok etmiyoruz. Bunun yerine başka yerlerde yeşil alan kazandırıyoruz. Kent konseyi için yapılacak başka bir yer yok. Bu konuda bize yardımcı olun ve bizlerde bu işi başlatalım” diye konuştu. Engelliler için yapılan binanın kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Ertem, engelliler binasının da bir kent konseyi projesi olduğunu ifade etti. 
 

KENT KONSEYLERİ OKULLAR KADAR DEĞERLİ

Kent Konseyi’nin Belediye’den ayrılması gerektiğini belirten Ertem, Kent konseyi binasının bir vizyon ve gösteriş olduğunu ifade etti. Çerkezköy dışındaki kent konseyleri ile yarıştıklarını söyleyen Ertem, “Onlara satacağımız bir şeylerimiz olması lazım. Herkesin desteğini istiyoruz. O alanda okul yapmış olsak kimse itiraz etmezdi. Yeşil alanların bazılarını çevirerek okul yaptık. Başka çaremiz yok ve kent konseyi de en az o okullar kadar değerlidir. Önemli bir kurum ve biran önce yapılması lazım. Bu konuda yardımcı olacağınızı düşünüyorum. Önümüzdeki meclis toplantılarında inşallah bunu da karara bağlarız” ifadesini kullandı. Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan da, Çerkezköy’ün sanayi ve üretim merkezi olduğuna dikkat çekerek, Çerkezköy’ün bu nedenle sürekli göç aldığını söyledi. bununla birlikte ilçede güzel hizmetlerin yapıldığını söyleyen Bayhan, Çerkezköy’ün kalitesinin ve markasının da günden güne yükseldiğini belirtti. Sorunların iş birliğiyle ve ortak çalışma ile çözüleceğini ifade eden Bayhan “İşte ortak çalışma gruplarından bir tanesi de Kent Konseyi’dir. Kent konseyi projeleri ile ilçemize katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum ve hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.
 

PROJELER ANLATILDI

Kent konseyi üyeleri slayt eşliğinde proje uygulamaları hakkında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verirken, Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Kenan Yoleri de “Kentlileşme Bilinci” projesini anlattı. Bu projede ana hedefin Çerkezköy’de yaşayan, 81 ilden gelen vatandaşlarımızın, bütünlük ve “Çerkezköylülük” hemşeriliğini en üst düzeyde sağlamak olduğunu ifade eden Yoleri, “Bu proje gençlik ve çocukluk yıllarında kazanılan bilgilerin daha kalıcı olduğu gerçeğinden hareketle, ilköğretim ve ortaöğretimde uygulanacak. Hedefimiz ise vatandaşlarımızın kentlerine ve kent içinde var olan bütün canlılara saygı ve bağlılık içinde olmasını sağlamak, daha modern bir kent oluşumuna duyarlı nesil yetiştirmek ve ekonomik, kültürel-sosyal, sanatsal ve spor etkinlikleriyle halkımızın kentine sahiplenme duygusunu geliştirmektir” dedi. 
 
 

“HALKA TANITMAK İSTİYORUZ”

Kültür Sanat ve Sosyal Faaliyetler Çalışma Grubu’nun “Kültür Sanat ve Emek Sokağı” projesini ile ilgili bilgi veren Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Eski Müdürü ve Grup Başkanı Şenol Sinan Ekici de, proje ile modern ve geleneksel el sanatlarını tanıtabilmeyi, sanatçıların sanat eserlerini sergileyip satabileceği ortamlar yaratabilmeyi amaçladıklarını ifade etti. Hedeflerinin Çerkezköy’de sanatla, el becerileriyle uğraşan insanları halka tanıtmak, halkla buluşturmak, sanatsal becerilerin gelecek nesillere aktarmak, sanat ve el emeğine dayalı eserleri sergilemek olduğunu vurgulayan Ekinci, sanatla uğraşan sanatçılara sağlanan ortamda ürünlerinin satışını sağlayarak aile bütçelerine katkıda bulunabilmeyi de hedeflediklerini söyledi
 

HAZİRAN-EYLÜL DÖNEMİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Bu projeyi 1 Haziran -1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirmek istediklerini belirten Şenol Sinan Ekici, bu projeden sadece el emeği ile üretim yapan sanatçı, sanatkarlar, ev kadınları ve engelli bireylerin ücretsiz yaralanacağını ifade etti. Her yararlanıcıya eşit miktarda sergi alanı tahsis edileceğini ve proje kapsamı içerisinde seri üretimle üretilen ürünlere yer verilmeyeceğini söyleyen Ekinci, yer tahsisinin kaymakamlık, belediye başkanlığı ve kent konseyi tarafından görevlendirilecek komisyon tarafından yapılacağını ifade etti. 
 

10 BİN ÖĞRENCİYE 100 BİN KİTAP”

Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin “Aydınlık Gelecek için Çerkezköy Okuyor” projesi hakkında bilgi veren Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman da proje kapsamında 7-14 yaş grubu öğrenciler arasında kitap okuma yarışması düzenlediklerini ifade ederek “Bu projede kitap okuma alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Türkçe’yi doğru, güzel ve etkili kullanma bilincini geliştirmek, okuduğunu anlayan, yorumlayan bireyler yetiştirmek istiyoruz. Öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güven duygusunu geliştirmek amacındayız. Hedef olarak 10 bin öğrenciye 100 bin kitap okutmak istiyoruz. 27 Kasım tarihinde başlayan proje 20 Nisan’da sona erecek. Bu projenin sonunda öğrenciler kitap okuma alışkanlığı kazanacaklar ve kitap okumayı sevecekler. Ayrıca yarışarak eğlenmeyi ve öğrenmeyi başaracaklardır. Edebiyatımıza yeni yazarlar ve şairler kazandırılacak” diye konuştu.
 

DİNLE VE ANLA PROJESİ

Kadın Meclisi’nin “Dinle ve Anla” projesi ile ilgili bilgi veren Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Sena Özdemir de proje kapsamında, kent genelinde, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı devlet okullarında okuyan tüm öğrenciler ve ailelerinin aile içi etkili iletişim konusunda mevcut durumlarının belirlenmesini sağlayacak anket çalışması yapılacağını ve anket sonuçlarına göre her okuldan model aileler belirleneceğini, yıl boyunca bu ailelere, çocuklarıyla birlikte uygulayabileceği etkili iletişim metotlarının öğretilmesinin sağlanacağını, uygulamanın aylık olarak raporlanması ve araştırma sonucuna göre uzmanların gözetimi ve denetimi sonucunda ortaya çıkacak olan tablonun proje sonuna doğru bölgede sunumunun yapılacağını ifade etti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10