Halkbank’tan OSB’ye enerji verimliliği kredisi

Halkbank ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi arasında imzalanan kredi protokolüyle OSB’de faaliyet gösteren firmalara, bankanın enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kredisi ürünlerini uygun koşullarda kullanma

Çerkezköy 28.11.2012 19:17:00 0
Halkbank’tan OSB’ye enerji verimliliği kredisi

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile Halkbank arasında kredi protokolü imzalandı.

 

ŞEMSİYEYİ YAĞMURLU GÜNLERDE GERİ İSTEMİYORUZ

Önceki gün saat 14.00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nde düzenlenen törende konuşan Halkbank Esnaf ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Taner Aksel, Halkbank olarak KOBİ’lerin öncü ve lider bankası olmaya devam ettiklerini belirterek “Ödünç verdiği şemsiyeyi yağmurlu günlerde geri istemeyen Halkbank, KOBİ’lerin ihtiyacı olan finansman desteği ve danışmanlık faaliyetlerini önceki dönemlerde olduğu gibi bu yıl da sürdürüyor. İşletmelerin modernizasyon, kapasite ve verimlilik artışı sağlamak amacıyla işletmelerindeki enerji giderlerinin azaltılmasına ve yenilenebilir enerji üretimlerine yönelik tüm yatırımlarını, Fransız Kalkınma Ajansı ile imzaladığımız protokol sayesinde temin ettiğimiz enerji verimliliği / yenilenebilir enerji kredileri ile finanse ediyoruz. Bu sayede KOBİ’lerimizi daha rekabetçi kılarken enerji ithalatı nedeniyle oluşan cari açığı azaltma yönünde de kalıcı katkılar sunmayı hedefliyoruz” dedi.
 
 

SANAYİ BÖLGELERİ DESTEK PAKETİ

Halkbank’ın 74 yıl önce, başta küçük esnaf ve sanatkârlar ile KOBİ’ler olmak üzere üreten Türkiye’nin her kesimine uygun koşullarla kredi kullandırarak onları üretime teşvik etmek için kurulduğunu belirten Taner Aksel, “Bankamız, ülkemizdeki sanayi yatırımlarının gerçekleşmesinde ve işletmelerin verimliliklerinin artırılmasında kritik bir görev üstlenen organize sanayi bölgeleri ve sanayi sitelerindeki KOBİ’lere, yatırımlarında kolaylık sağlayacak finansal çözümleri aktarıyor. ‘Sanayi Bölgeleri Destek Paketi’ adlı yeni ürünümüzle KOBİ’lerin yeni üretim ve altyapı yatırımlarını, satın alımlarını ve işletme sermayesi ihtiyaçlarını finanse ediyoruz” bilgisini verdi.
 

EN KÖKLÜ OSB’LERDEN BİRİ

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin, Türkiye’nin en eski, en köklü ve en çok isim yapmış OSB’lerinden biri olduğunu ifade eden Aksel “Ekonomiye büyük katkı sağlayan bir OSB’de bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. OSB’ler ve küçük sanayi siteleri bizim için çok önemli. Trakya bölgesinde ÇOSB ile daha önceden de yaptığımız çalışmalar var. OSB’ler ile küçük sanayi sitelerine finansmanımızı sürdürüyoruz” dedi. 
 

İLK 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ

ÇOSB’nin öneminin çok büyük olduğunu söyleyen Aksel, “Küresel ekonomilerdeki rekabetin güçlenmesi nedeniyle finansman ön plana çıkıyor” dedi. Halkbank ve ÇOSB arasındaki kredi protokolü ile ilgili de bilgiler veren Aksel, misyonlarının sanayicilerin ve kobilerini kalkınmasını sağlamak ve rekabeti artırmaya katkı sağlamak olduğunu söyledi. Enerji verimliliği için de fon ayırdıklarını söyleyen Halkbank Esnaf ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Taner Aksel, “enerji verimliliği fonumuzda ÇOSB’deki firmalara ilk 2 yıl ödemesiz, 7 yıl geri ödemeli, yüzde 4-4.27 faiz oranı aralığında kredi olanağı sunuyoruz. Vadeyi daha da uzatabiliriz” dedi.
 

BU BİR BAŞLANGIÇ

Makine alımları ile ilgili de 10 yıl vadeye kadar kredi imkanı sunduklarını söyleyen Aksel, “Protokol kapsamında Çerkezköylü sanayicilerimizin eksem sigortası primlerinin yüzde 50’sini banka karşılayacak. Vergiler, SSK ödemelerinde de vadeli opsiyonlu ödeme olanakları sunulacak” diye konuştu. Aksel, bu protokolün bir başlangıç olduğunu ve karşılıklı istişarelerle sürekli güncellenebileceğini söyledi.  
 

ENERJİ VERİMLİLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu da, enerji verimliliğine önem verdiklerini ifade ederek protokolün Çerkezköylü sanayicilere hayırlı olmasını temenni etti. Konuşmaların ardından Halkbank Esnaf ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Taner Aksel ve ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu tarafından kredi protokolü imzalandı. Törende ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili M.Gürdal Adal, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyeleri, Halkbank Çerkezköy Şube Başkanı Cüneyt Öpçin ve Halkbank Kapaklı Şube Başkanı Sibel Ceylan da hazır bulundu. 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10