Çerkezköy buçuk ilçe oldu

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, dün saat 14.00’da parti binasında yaptığı basın açıklamasında yine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve meclis üyelerine yüklendi.

Çerkezköy 28.11.2012 19:17:00 0
Çerkezköy buçuk ilçe oldu
ÇERKEZKÖY’ÜN YARISI GİTTİ
İlk olarak Tekirdağ’ın büyükşehir, Kapaklı’nın da ilçe statüsüne kavuşmasını öngören ve TBMM’!de kabul edilen Büyükşehir Yasası ile ilgili konuşan Mustafa Ordu “Tekirdağ’ın büyükşehir ve Kapaklı’nın da ilçe olması yüzde 99 oranında garantilendi. Biz Çerkezköy olarak il beklerken, ilden vazgeçtik, büyükşehir belediyesine bağlandık. Ama ilçe olarak bizim yarımız gitti. Çerkezköy buçuk ilçe oldu. Çerkezköy halkı ve AK Partili seçmenlerin de bunu böyle değerlendirmesi lazım. Eğer belediyenin 200 milyon TL borcu varsa, mücavir alanı içinde olan 2 bin nüfuslu Pınarça’da 8-9 senedir çocukların oyun oynayacağı bir park, bir tane futbol sahası yapmamışsa, Yanıkağıl’da toplumun faydalanacağı alanlar yapmadıysa, sigortasını ödemeyerek vergi yüzsüzleri listesine giren bir belediye varsa bunun olması normaldir. Ben Çerkezköy’ün bölünmesinde Başbakanda ya da yukarıdan Çerkezköy’ü 2’ye bölenlerde suç bulmuyorum. Bunun tek sorumlusu Çerkezköy belediye başkanı ve meclis üyeleridir. ” dedi.
 

PES DERİM

Kim kına yakarsa yaksın Çerkezköy’ün buçuk ilçe olduğunu söyleyen Mustafa Ordu, “Çerkezköy halkını bu duruma düşürmeye kimsenin hakkı yok. Bunu yapanların halkın karşısına çıkıp oy isteyecek yüzleri varsa artık pes derim” şeklinde konuştu.
 

BUGÜN CEBE GİREN, YARIN EVE GİRER

Çerkezköy Belediyesi yönetiminin halkın cebine girdiğini öne süren Mustafa Ordu “Katı atık, ekstra para ve suya yapılan zamlarla milletin cebine girdiler. Bugün milletin cebine giren, yarın evine girer. Başkan vekilliği yapamayacak 12 meclis üyesi ile oraya gelinirse bu normaldir” diye konuştu.
 

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ BÜTÇESİZ KALIR

Çerkezköy Belediyesi’nin Kasım Ayı meclis toplantısının ilk oturumunun iptal edilmesi gerektiği şeklindeki açıklamalarını tekrarlayan Ordu “Bu toplantıda bir usulsüzlük var. Başkanı buradan uyarıyorum. Kasım ayı bitmeden meclisi yeniden toplasın ve o kararları yeniden alarak kendisi imzalasın. Bir ay içinde birileri itiraz ederse Çerkezköy Belediyesi bütçesiz kalır” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem hacda iken Çerkezköy’de yaşanan felaketi de anımsatan Ordu “Başkan hacda iken, muhasebe müdür ve fen işleri müdürü Kıbrıs’ta gezerken Çerkezköy’de felaket yaşandı. Buna sel felaketi demiyoruz. Buna belediyenin sebep olduğu su baskını diyoruz. Kimse Allah’tan geldi demesin. Gözleri görüyor. Mezbahaneden itibaren Kızılpınar’a kadar olan dere yolunun nasıl talan edildiğini herkes görüyor” diye konuştu.
 

2 ARACA 150 BİN TL FATURA

Su baskını sırasında ilçeye gelerek çalışan 2 vidanjör için 190 bin TL fatura kesildiğini öne süren Mustafa Ordu “Bu vidanjörlerin nereden geldiği belli değil. Daha sonra bu fatura 150 bin TL ye düşürüldü. 3-4 gün çalışan 2 araç için bu kadar yüksek miktarda bir faturanın kesilmesini anlamıyorum. Ama muhasebe müdürü ve fen işleri müdürü Kıbrıs’a giderse, Başkan da Arabistan’a giderse olacağı budur” dedi.
 

SELDE ÇALIŞAN ARAÇLARI SORDU

Bilgi Edinme Kanunu kapsamında Çerkezköy Belediyesi’ne dilekçe verdiklerini ifade eden Ordu, sel felaketinde çalışan iş makineleri ve diğer makinelerin cins ve adetlerini, çalışan iş makineleri ve araçların kaç gün ve kaç saat çalıştığını, iş makineleri ve araçların belediyeye maliyetinin ne kadar olduğunu, sahiplerinin ve şirketlerin ne kadar fatura kestiğini sorduklarını ve belediyeden bu sorunların cevaplarını beklediklerini söyledi.
 

İZLERİ 80 YIL SONRA BİLE BELLİ OLACAK

Böl-parçala-yönet taktiğinin başladığını öne süren MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “Çerkezköy belediyesi öğretmenler gününde 40 yıl hatırı olsun diye öğretmenlere Türk kahvesi dağıttı. Bu yönetimin yaptığı tahribatların değil 40 sene, 80 sene sonra bile hala izleri belli olacak. Onu yapacağına öğretmenler için bir öğretmen evi yapsaydı” dedi.
 

AYRIMIN BAŞLANGICI

Okullarda serbest kıyafet uygulamasını da eleştiren Mustafa Ordu, Çerkezköy nüfusunun yüzde 70’inin gelir seviyesinin düşük olduğunu ifade ederek “Bu uygulama ile öğrenciler kıyafetleri ile birbirlerinden ayrılacak. Bu, ayrımın başlangıcıdır. İnsanlar kıyafetleri ile karşılanır, ilmine göre sohbet edilir ve ahlakları ile uğurlanır” ifadesini kullandı. Çerkezköy’de karanlık bir tablonun olduğunu öne süren Ordu “Çerkezköy halkını bu karanlıktan ışığa ancak MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı çıkarır. Kim nasıl konuşursa konuşsun herkese kapımız açık. Her konuyu herkesle tartışmaya hazırım. Siyaset mücadelesindeki hizmetlerimizi yalan ve iftira bataklığına düşürmeden, çıkarcılıkla kirletmeden, halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Kapımız herkese açık” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10