“Kurumsallaşma ve insan” anlatıldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Trakya Gönüllüleri ve Kalder işbirliğiyle hazırlanan Kurumsallaşma ve İnsan” konulu sempozyuma ev sahipliği yaptı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Ã?

Çerkezköy 29.11.2012 21:29:00 0
“Kurumsallaşma ve insan” anlatıldı

 Çerkezköy Haber - Kurumsallaşma ve insan konulu sempozyum Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda önceki gün 13.30-17.00 saatleri arasında yoğun bir katılımla gerçekleşti.

 

PAYLAŞMAK ÇOK ÖNEMLİ

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, paylaşımın önemine dikkat çekti. ÇOSB olarak bu tür bir paylaşıma ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade eden Özdoğan, bu tür toplantıları daha güzel ortamlarda yapabilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
 
 

OKULU SAHİPLENİRSEK BAŞARILI OLURUZ

Yapımı devam eden 500 kişilik konferans salonunun bir yıl içinde hizmete açılacağını ifade eden Özdoğan, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi bu yıl eğitim-öğretime başladı. “Okulumuzu sahiplenirsek başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Çünkü açtığımız okul Türkiye’deki 2 örnekten bir tanesidir. Bunlardan biri Ankara Sanayi Odası’nın, Ankara Sincan OSB ile birlikte vakıf kurarak açtığı okul, bir diğeri de bizim okulumuzdur. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışma kapsamında, kalifiye personel ihtiyacı olan sanayilerde Endüstri Meslek Liselerinin kurulup yönlendirilmesi adına bir adım atıldı. Biz de bu okulu onun için açtık. Bu okul daha sonra endüstri meslek liselerinin geleceği hakkında bilgi verecek” dedi. Eğitime gönül verdiklerini söyleyen Özdoğan, “Bu eğitim kurumunu belli noktalara getirirsek hepimiz için daha iyi olacak” ifadesini kullandı.
 

ANCAK ÇABALARLA MÜMKÜN OLUR

Kalder Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, dernek olarak bilgiye önem verdiklerini ve bu bilgi paylaşımının kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Bu tür etkinliklerde kıyaslama ortamı yaratılmasının da çok önemli olduğunu söyleyen Doğan, “Kalite ışığının yaygınlaştırılması, sürdürebilirlik kavramının toplumun içersinde güzelce yerleştirilmesi ancak çabalarla mümkün olmaktadır. Bunların akabinde gerçekleştirilmek istenen mükemmeliyetçilik sadece özel sektörün girişimleri ile değil kamunun da desteği ile olur” şeklinde konuştu.
 

MUTLU BİR TOPLULUK YARATILABİLİR

Rekabet ortamında Türkiye’nin dünyada 43’üncü sırada olduğunu, fakat gelişmişlik gibi farklı konularda çok daha geride olduğunu söyleyen Doğan, eğitimlerle birlikte verdikleri tüm çabanın Türkiye’yi ileriye taşımak adına verildiğini kaydetti. Çalışanlar, müşteriler ve işletmenler arasında bir ahenk yapmak gerektiğini söyleyen Hamdi Doğan, bu ahengin kurulabileceğini ve mutlu bir topluluk yaratılabileceğini sözlerine ekledi.
 

TRAKYA KALİTE GÖNÜLLÜLERİ

Zorlu Teks Yönetim Sistemleri Şefi Anıl Oğuz da Trakya Kalite Gönüllülerinin amaçları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. ‘Toplam Kalite Yönetimi ve Sürekli İyileştirme’ konusunda bir öğrenme ve paylaşım platformu olarak oluşturulan Trakya Kalite Gönüllüleri Grubu’nun 2011 yılı Eylül ayında çalışmalarına başladığını ifade eden Oğuz, “Kurum, kuruluş ve akademik toplulukların Toplam Kalite Yönetimi konusunda bilinçlendirilmesi, kurumların sürdürebilirliği ve ülke kalkınmasına önemli bir katkı sağlayacağı düşüncesiyle geliştirilen proje, ÇOSB Müdürlüğü, Kalder, Yünsa A.Ş, B/S/H Ev Aletleri A.Ş, Arçelik A.Ş, Zorlu Teks Tekstil, Hema Endüstri A.Ş ve Denge Kimya’nın katılımları ve sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirildi” dedi.  
 

AMAÇ İYİLEŞTİRME VE GELİŞTİRMEYE KATKI SAĞLAMAK

Trakya Kalite Gönüllüleri’nin, bölgemizde kaliteyi artırma, kalite standartları oluşturma da süreçlerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesinde katkı sağlamayı amaçladığına değinen Oğuz, “Vizyonumuz, kalitede mükemmelliği, yaşam biçimi haline getirerek, ülkemizin rekabet gücünün ve refah düzeyinin yükselmesine katkıda bulunmaktır. Misyonumuz ise bölgedeki firmalarda ‘Kalite Bilinci’ni uyandırıp kurumsal gelişimlerine katkıda bulunarak firmaların kendi içlerinde farkındalık yaratmasını sağlayarak, mükemmellik kültürünü içselleştirmektir” ifadesini kullandı. 
 

SUNUMLARLA DEVAM ETTİ

Sempozyumda Arçelik A.Ş. Kurutucu ve Elektrik Motorları Direktörlüğü İnsan Kaynakları Yöneticisi Erdoğan Kocagil ‘İşe Alma ve Yerleştirme’, BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den O. Faruk Kapu ‘Performans Yönetimi’, Cüno Grup-Cüno Tekstil Genel Koordinatörü Mithat Samsama ‘Hazır Giyim Sektöründe EFQM Mükemmellik Uygulamaları’, Hema Endüstri A.Ş. Kalite Güvence Müdürü Erdal Deniz ‘Tanıma, Takdir ve Ödüllendirme’, Hugo Bross Tekstil Genel Müdür Yardımcısı Kazım Sever, ‘İnsan Odaklı Yönetim: Önce İnsan’, Bosch San. ve Tic. A.Ş. İnsan Kaynakları Ülke Direktörü Lami Yağcılarlıoğlu ‘Kurumsallık ve Lider Yetiştirme’ konularında katılımcıları bilgilendirdi. 
 

KATILIM YOĞUNDU

Sempozyuma Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Kalder Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Teksif Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, Peryön Trakya Şube Başkanı Özber Çetin ve Peryön üyeleri, Arçelik A.Ş. Kurutucu ve Elektrik Motorları Direktörlüğü İnsan Kaynakları Yöneticisi Erdoğan Kocagil, BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den O. Faruk Kapu Cüno Grup-Cüno Tekstil Genel Koordinatörü Mithat Samsama, Hema Endüstri A.Ş. Kalite Güvence Müdürü Erdal Deniz, Hugo Bross Tekstil Genel Müdür Yardımcısı Kazım Sever, Bosch San. ve Tic. A.Ş. İnsan Kaynakları Ülke Direktörü Lami Yağcılarlıoğlu ile firma yöneticileri katıldı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10