Okul inşaatında sona yaklaşıldı

Modern bir okul inşa edildiğini ve çalışmaların büyük bir hızla ilerlediğini dile getiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, okul inşaatından Belediye´ye düşen 1.5 milyon TL´lik kısm?

Çerkezköy 29.11.2012 21:30:00 0
Okul inşaatında sona yaklaşıldı
Çerkezköy Haber - Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı´da Atatürk Mahallesi Rüzgar Sokak´ta yapımına devam edilen 40 derslikli Kapaklı Belediyesi İlköğretim Okulu’ndaki çalışmaları yerinde inceledi.
 

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan Kapaklı Belediyesi İlköğretim Okulu'nun 40 derslikli olacağını belirten İrfan Mandalı, ihale bedelinin 3 milyon 450 bin TL olduğunu söyledi. Çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden başkan Mandalı, “Okulumuz İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında yapılıyor. İhale bedelinin 1 milyon 950 bin TL'sini İl Özel İdaresi. Kalan 1 milyon 500 bin TL'sini ise biz üstlendik. Belediyemiz üzerine düşen payı ödemiştir” dedi.
 

EĞİTİM KADAR FİZİKİ MEKAN DA ÖNEMLİ

Kapaklı Belediyesi olarak eğitim ve öğretime her türlü desteği verdiklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Öğrencilerimizin okullarda aldıkları eğitim kadar okulların fiziki özellikleri de çok önemli. Bu nedenle okullarda öğrencilere en rahat biçimde hareket alanı sağlanması için koridor genişliği ve bahçedeki oyun alanları gibi tüm ayrıntılar titizlikle düşünülmektedir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için her şeyin en iyisini yapmak ve böylece onlara en iyi eğitimi vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 

8500 METRE KULLANIM ALANI VAR

Çalışmalar kapsamında 50’ye yakın işçinin çalıştığını söyleyen Başkan İrfan Mandalı, “Şuanda sıva kaplama çalışmaları devam ediyor. Kaba inşaat olarak ise 3 bloktan oluşan okulun sadece A bloğunun üst betonunun atılması kaldı. Sıva, dış cephe ve mantolama çalışmaları başladı. Elektrik hattı ve kalorifer tesisatı çekim çalışmalarına başlandı. Alt yapı çalışmalarının büyük oranı tamamlandı. B blokta çelik konstrüksiyon çatı çalışmaları devam ediyor.  1700 metre alana oturan okul binası 8500 metre kullanım alanına sahip. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir" dedi.
 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10