Kütüphaneler kitapla dolacak

‘Aydınlık bir gelecek için Çerkezköy okuyor’ projesi kapsamında 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik ödüllü kitap okuma yarışması düzenleneceğini belirten Çer

Çerkezköy 1.12.2012 00:52:00 0
Kütüphaneler kitapla dolacak

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy’de eğitim-öğretim gören öğrenciler için Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Çerkezköy Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla ‘Kitap Okuma Yarışması’ düzenliyor.

 
2 KATEGORİDE DÜZENLENECEK
Yarışma hakkında bilgi veren Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman, yarışmanın ilk ve ortaöğretim öğrencileri için farklı iki kategoride düzenleneceğini ifade etti. 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin 13 Nisan’da sınava tabi tutulacağını söyleyen Nemci Akman, “Yapılacak sınav sonunda ilk 3’e giren öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye edilecek” dedi. 
 
SINAV 2O NİSAN’DA
Düzenlenen yarışma kapsamında 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin 20 Nisan 2013 tarihinde sınava tabi tutulacağını kaydeden Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman, bu yarışmada da ilk 3’e girenlere diz üstü bilgisayar verileceğini, bunun yanında 4., 5. ve 6. olan öğrencilere ise netbook, 7., 8., 9. ve 10. olan öğrencilere de küçük altın hediye edileceğini ifade etti. 5., 6., 7. ve 8. sınıf kitap okuma yarışmasında ilk 120’ye giren öğrenciler için ise İstanbul gezisi organize edileceğini söyleyen Akman, “Çerkezköy Kent Konseyi tarafından organize edilen bu yarışma ile çocuklarımıza 10 bin kitap okutmayı hedefliyoruz” dedi.
 
3 YIL DEVAM EDECEK
Yarışma kapsamında temin edilen kitapların okullara dağıtıldığını ve yarışmadan sonra kitapların okul kütüphanelerine bağışlanacağını söyleyen Necmi Akman, projenin de 3 yıl devam edeceğini sözlerine ekledi. Okul kütüphanelerinin hikâye kitapları ile dolacağını söyleyen Akman, yarışma için öğrencilerin zevkle okuyacakları kitapların seçildiğini belirtti. Akman, ‘Aydınlık bir gelecek için Çerkezköy okuyor’ isimli kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin ise 23 Nisan’da düzenlenecek olan Çocuk Şenliği’nde verileceğini belirtti.
 
Haber Merkezi

0282 726 91 91
0282 747 65 10