Atık piller, ödül için toplanacak

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi, aralarında Çerkezköy Belediyesi’nin de bulunduğu 8 belediyede düzenlediği kampanya ile ilköğretim okulları, orta ö

Çerkezköy 1.12.2012 00:52:00 0
Atık piller, ödül için toplanacak

 Çerkezköy Haber - Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi tarafından organize edilen kampanya kapsamında atık pil toplama yarışması düzenleniyor.

 

SON GÜN 30 NİSAN 2013

Kampanya süresince en çok atık pil toplayan ilk 5 okula TAP Derneği tarafından çeşitli hediyelerin verileceğini belirten Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, okulların, topladıkları atık pilleri 30 Nisan 2013 günü saat 17.00’a kadar bağlı bulundukları belediyelere teslim etmek zorunda olduklarını kaydetti. Çerkezköy Belediyesi, kampanya çerçevesinde ilçe merkezindeki okullara afiş ve atık pil toplama kutularını dağıtmaya başladı.
 

TOPLANAN PİLLER BERTARAF EDİLECEK

Atık pillerin tutanak karşılığında teslim alınacağını belirten yetkililer, kampanyanın Çerkezköy Belediyesi, Kapaklı Belediyesi, Velimeşe Belediyesi, Veliköy Belediyesi, Çorlu Belediyesi, Malkara Belediyesi, Saray Belediyesi ve Sultanköy Belediyesi işbirliği ile yürütüleceğini ifade etti. Kampanya kapsamında toplanan atık piller, daha sonra bertaraf edilmek üzere TAP Derneği’ne teslim edilecek.
 

1 PİL, 20 ÇUVAL TOPRAĞI YOK EDİYOR

1 pilin 20 çuval toprağı radyasyon yayarak yok ettiği göz önüne alındığında TAP Derneği tarafından düzenlenen kampanyanın ne denli büyük bir önem taşıdığı daha iyi anlaşılıyor. Son yıllarda artan pil kullanımı, insan sağlığının yanı sıra temiz bir çevre için de tehdit oluşturuyor. Bu nedenle başta çocuklar olmak üzere bütün vatandaşlara, atık pil toplama alışkanlığının kazandırılması ve gerekli eğitimin verilerek insanların çevreye karşı daha bilinçli olmalarının sağlanması gerekiyor. 
 

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10