Zabıtalar belediyelerin gülen yüzüdür

Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği’nin dün 10.00-17.00 saatleri arasında Golden Palas Otel’de gerçekleştirmiş olduğu program kapsamında, Trakya Bölgesi Belediyelerine mensup, Zabıta Biriminde görev yapan, m

Çerkezköy 1.12.2012 00:53:00 0
Zabıtalar belediyelerin gülen yüzüdür
SORUNLAR TESPİT EDİLDİ
Eğitim toplantısına, Trakya Kent Birlik Müdürü ve Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, İç işleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hafize Zülüflü, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Yusuf Kenan Erez ve diğer belediyelerin zabıta birimi yetkilileri katıldı. Sabah iki, öğleden sonra iki olmak üzere dört oturumda gerçekleştirilen eğitim çalışmasında, Trakya Bölgesi’nde görev yapan zabıtaların sorunlarının giderilmesi ve hizmetin en uygun şekilde yapılmasına ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.
 

BÜYÜDÜĞÜMÜZÜN GÖSTERGESİ OLACAK

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda açılış konuşmasını Trakya Kent Birlik Müdürü ve Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz yaptı. Üç yıldır devem eden eğitim çalışmalarıyla, belediye zabıta memurlarının daha rahat ve verimli hizmet sunabilmelerini amaçladıklarını ifade eden Çetiz, “Belediyelerimizin kendi taleplerinden oluşan eğitim çalışmalarımızda, hizmet sunabilme noktasında mevcut sorunların tespitini yapmak durumundayız. Yerinde ve zamanında yapmamız gereken zabıta hizmetlerimizin verilmesi aşamasında karşılaşılan sorunlar karşısında, eğitimlerden aldığımız bilgileri görev yaptığımız kurumlarda uygulamaya geçirme çalışmalarımız, birliğimizin büyüdüğünün ve faydalı olduğunun göstergesi olacaktır” dedi.
 
 

HUZUR KENTİ

Çerkezköy’ün, Trakya’nın üçüncü büyük ilçesi olduğunu söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Merkez nüfusu 80 bin olan Çerkezköy’ün toplam nüfusu ise 200 bindir. Sanayi alanında gelişmiş bir kent olan Çerkezköy,  aynı zamanda da ticaret kentidir. Biz ilerleyen zamanlarda Çerkezköy’ün sağlık ve eğitim kenti olmasını da diliyoruz. İlçemiz sanayisi ile Türkiye’nin en büyük kenti konumundadır. Bu alanda 50 bin kişinin istihdamı söz konusudur. Bu profilden bakıldığında gelir seviyesinin de vasatın üzerinde olmadığı sonucu ortaya çıkmaktadır. Ama huzur ve sükûnet bakımından güzel bir yerleşim yeridir” dedi.
 
 

KOLAY GÖREV YOKTUR

Eğitim toplantısının Çerkezköy’de yapılmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Ali Ertem, “Zabıtalar, belediyelerin gülen yüzleridir. Belediye Başkanı ve yönetiminin tarzını yansıtırlar. Çünkü onlar halk ile esnaf ile karşı karşıyadırlar. Belediyelerde görev yapan zabıtaların aynı zamanda oluşturulmamış birimlerinde işini yapmak durumunda kalmaları nedeniyle, işleri zordur. Geniş bir yelpazede görev yapıyor olmanız, zaman zaman zorluklar yaşamanıza neden olmaktadır. Mezbahane, imar, fen işleri gibi belediye birimlerinde ihtiyaç duyulan her yerde görev yapmaktasınız” dedi. 
 

HER YÖNÜYLE ZABITA

Bir gün boyunca devam eden eğitim çalışmaları kapsamında zabıta yönetmeliği, amacı, belediye zabıta teşkilâtının kuruluş, görev, yetki ve sorumluluklarını, zabıta memurlarının nitelikleri, görevde yükselme ve mesleki eğitimleri, kıyafetleri ile çalışma usul ve esasları, personel yetersizliği, görev dışı hizmete yönlendirilme, sokaklara bırakılan başıboş hayvanlar, zabıta hizmetlerinin verilmesi aşamasında karşılaşılan sorunlar, hizmetin nasıl verilmesi gerektiği yönünde meselelere de çözümler getirildi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10