Okunan kitapları Van’a yollayın

‘Aydınlık Bir Gelecek İçin Çerkezköy Okuyor’ projesi kapsamında okunacak kitapların dağıtımının yapıldığı programda konuşan Çerkezköy Kent Konseyi başkanı Ahmet Gayretli, “He

Çerkezköy 1.12.2012 00:53:00 0
Okunan kitapları Van’a yollayın
Çerkezköy Haber - Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından hazırlanan ‘Aydınlık Bir Gelecek İçin Çerkezköy Okuyor’ projesi kapsamında okunacak kitaplar, dün saat 15.30’da Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle dağıtıldı.
 

HEPİMİZ BİRER NEFERİZ

Hazırlanan projenin yalnızca bir başlangıç olduğunu belirten Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, “Bu tür çalışmalar ivme kazanarak daha da büyüyecektir. Öğrencilerimizin evlerinde kitap okuduğunu gören kardeş ya da velileri de bu vesile ile kitap okumaya başlarsa bu bizim için çok büyük bir başarıdır. Hepimiz okuma yolunda birer neferiz. Okuma Gönüllüleri Ordusu’nu büyütmek için var gücümüzle çalışmalıyız” dedi ve tüm öğrencilere aydınlığa giden yolda, okumada başarılar diledi.
 
 

EN ANLAMLI PROJE

Okuma projesinin en anlamlı projelerden biri olduğuna vurgu yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de projenin amacına ulaşmasını temenni ederek, “Okumak, bir milletin gelişmişliğinin göstergesidir. İlerleme yolundaki birinci kriterdir. Bir ülkenin sanayisi ya da ticareti ne kadar gelişirse gelişsin muhasır medeniyetler seviyesine ancak ve ancak okuyarak ulaşabilir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk de geleceğin teminatı siz gençlerin okumasını istemiştir” dedi.
 
 

SİZİN İŞİNİZ DAHA ZOR

Kendilerinin gençlik dönemlerinde okuma görevini layıkıyla yerine getiremediklerini belirten Ertem, “Okuma alanında dünya ortalamasının çok gerisinde olmamız bunun göstergesidir. Bizim dönemimizde internet de yoktu fakat buna rağmen çok kitap okuyamadık. Sizin içinde bulunduğunuz şartlar bizim dönemimize nazaran daha zor. Fakat siz bu zorlukların üstesinden gelebilecek güçtesiniz” dedi ve öğrencilerden çok kitap okuyarak Türkiye’nin kitap okuma alışkanlığını dünya ortalamasının üzerine çıkarmalarını istedi.  
 

KİTAPLARI VAN’A YOLLAYIN

Kent Konseyi’nin kitapları okuduktan sonra okullara bağışlaması düşüncesi hakkında da açıklamalarda bulunan Ertem, “Benim şahsi fikrim, öğrenciler okudukları kitapların arkasına isimlerini yazarak, Van depreminde okulları yıkılan öğrencilere göndersinler. Böylece Vanlı hemşerilerimizle olan gönül köprülerimiz daha da güçlenir” dedi.
 

1 SANİYE BİLE DÜŞÜNMEDİ

Proje fikrinin ilk oluştuğu günlerde, okunacak kitapları belirlediklerini fakat alacak güçlerinin olmadığını söyleyen Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman, “Konuyu belediye Başkanımız Ali Ertem’e açtık. 1 saniye bile düşünmeden gerekli talimatı verdi ve maliyeti 20 bin TL olan kitapların alınmasını sağladı” dedi ve desteklerinden dolayı Başkan Ertem’e teşekkür etti. Akman, daha sonra katılımcılara proje hakkında detaylı bilgi verdi.
 
 

HAYAL GÜCÜMÜZÜ GÜÇLENDİRİR

Etkinliğe onur konuğu olarak katılan Yazar Sevim Ak, kitap okumak için harcanan saatlerin, ders saatlerinden bile daha faydalı olduğunu belirtti. Proje kapsamında belirlenen kitaplarda çok güzel hikayelerin anlatıldığını söyleyen Sevim Ak, “Kitap okurken insan bambaşka bir dünyaya dalar. Hayal gücümüz güçlenir. İnsanların birbirini daha iyi anlamasını sağlar. Kendi hayatımızı düşünüp sorgulamamıza yardımcı olur” dedi ve projeden dolayı büyük heyecan duyduğunu ifade etti. Program sonunda Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Yazar Sevim Ak’a çiçek verdi. Yazar Ak daha sonra minik öğrencilerin kitaplarını imzaladı.
 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10