S plakalar için son çağrı

Çerkezköy sınırları içinde faaliyet gösteren S plakalı servis araçlarının plaka yenileme işlemleri için belirlenen sürenin 31 Aralık 2012’de sona ereceği ifade edildi. Plaka yenileme işlemi yapılm

Çerkezköy 3.12.2012 02:02:00 0
S plakalar için son çağrı

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, personel taşımakta olan S plakalı araç sahipleri, plaka yenileme işlemleri için uyarıldı.

 
 

KAYITLAR YENİLENMEK ZORUNDA

Daha önce emniyet birimlerinin denetimi altında faaliyet göstermekte olan S plakalı personel taşıyıcı servis araçları yönetmeliği,  yapılmış olan yasal değişikliklerden sonra belediyelere devredilmişti.  Buna istinaden 5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nun 15 P maddesine göre, Çerkezköy Belediyesi sorumluluğu altında faaliyet gösteren, personel taşıyıcı araçların faaliyetlerine devam edebilmesi için,  dosya kayıt işlemlerinin yenilenmesi gerekiyor. Çerkezköy Belediyesine toplam 1000 adet S plakalı araç kayıtlı görünüyor.
 

DOSYALAR GEÇERSİZ SAYILACAK

Çerkezköy Belediyesi, 6 Nisan 2012 tarihli ve 8 sayılı meclis kararı ile S plaka kapsamında çalıştırılan araçların, dosya yenileme işlemleri yaptırmaları kararı almıştı. Alınan bu meclis kararı neticesinde,  S plakalı araçlarla personel taşımakta olan kişilerin, S plaka dosyalarını 31 Aralık 2012 tarihine kadar yenilememeleri durumunda mevcut dosyalar geçersiz sayılarak, bu alanda faaliyet gösteren araçların trafikten men edilmesi karara bağlanmıştı.
 

TRAFİKTEN MEN EDİLECEKLER

Gerekli araştırma ve ilanlara rağmen, dosya kaydı bulunmayan, ya da dosya yenileme işlemlerini,  31 Aralık tarihine kadar yaptırmayan vatandaşların, S plaka hakları nedeniyle yapmakta oldukları taşımacılık faaliyetlerinden men edilmemeleri için, Çerkezköy Belediyesi tarafından belirlenen tarihe kadar dosyalarını yenilemesi gerekiyor.
 

Haber Merkezi 

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10