Çerkezköy’de manzara aynı

Kurban Bayramı arifesi sel felaketinin yaşandığı Çerkezköy’de Cuma akşamı başlayan ve Cumartesi günü de gün boyu devam eden sağanak yağış, ilçenin bazı noktalarında rögarların taşma

Çerkezköy 3.12.2012 02:22:00 0
Çerkezköy’de manzara aynı
ADLİYE VE OKULLARDA TEDBİRLER ALINDI
Çerkezköy’de geçtiğimiz gün etkili olan sağanak yağışlar, derelerdeki su seviyesinin tekrar yükselmesine vesile olurken vatandaşları ‘yeni bir sel mi geliyor’ korkusu sardı. Özellikle Kurban Bayramı öncesi yaşanan sel felaketinde sular altında kalan Hükümet Caddesi’nde su birikintilerinin oluşması nedeniyle, Adliyeye geçtiğimiz hafta yerleştirilen yeni mobilyalar ve dosyalar, su baskını tehlikesine karşı üst katlara taşındı. Zübeyde Hanım Anaokulu ve 75. Yıl İlköğretim Okulu’ndaki malzemeler, Çerkezköy Belediyesi tarafından temin edilen yeni sıralar, masalar ve sandalyeler de zarar görme olasılığına karşı okulun üst katlarına taşındı. 
 
 

TRAFİĞE KAPATILDI

Çerkezköy Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, şiddetli yağış kapsamında oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu. Aşırı su birikintisi nedeniyle Hayri Batur Caddesi, akşam saatlerinden itibaren araç trafiğine kapatıldı.
 

YAĞIŞLAR ETKİSİNİ AYNI YERLERDE GÖSTERDİ

Yüzlerce evin sular altında kaldığı sel felaketinde büyük zarar gören 1 Nolu Sağlık Ocağı, hafta sonu etkili olan yağışlar sonucu yine sular altında kaldı. Hiç kimsenin hatırlamak dahi istemediği felakette giriş katı tamamen sular altında kalan Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi de şiddetli yağışlardan nasibini aldı. Sel sonucu büyük oranda maddi hasar oluşan Çerkezköy Polis Evi’nde de malzemeler koruma amaçlı olarak üst katlara taşındı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10