Avrupa, TRAKYAKENT’i tanıdı

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT Kasım Ayı Encümen Toplantısı, Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde yapıldı.

Bölgede Gündem 3.12.2012 22:22:00 0
Avrupa, TRAKYAKENT’i tanıdı

 Çerkezköy Haber - Pehlivanköy Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya TRAKYAKENT Birlik Başkanı ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Birlik Encümen Üyeleri, Malkara Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi Birol Kaya, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, Birlik Müdürü Sinan Çetiz ve Birlik personeli katıldı

 

FAALİYETLER, VİZYON VE MİSYON İLE UYUMLU OLMALI

Toplantının açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Birliğin çalışmaları, Üye Belediyelerine sunduğu kurumsal hizmetler ve Birliğin ulusal ve uluslararası alanlardaki konumu hakkında bilgi verdi. Birlik vizyon ve misyonunun İyi tanımlanmasının başarı açısından önemli olduğunu belirten Birlik Başkanı Adem Dalgıç, "Kurumsallaşmanın sağlandığı idarelerde en önemli uygulamalardan en basit olanına kadar yapılan tüm faaliyetlerin kurum vizyonu ve o vizyon için oluşturulan görev misyonu ile tam uyumlu olması gerekir. İçinde bulunduğumuz bu dönemde yakalanan yüksek hizmet programı, Encümen Üyelerimiz İpsala Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz, Muratlı Belediye Başkanımız Nebi Tepe, Malkara Belediye Başkanımız Birol Kaya ve Pehlivanköy Belediye Başkanımız Hüseyin Açıkel'in gayretleri ile Birlik vizyonuna tam olarak sahip çıkmalarından kaynaklanmaktadır” dedi.
 

AVRUPA BİRLİĞİ DE PROGRAMLARIMIZI DESTEKLİYOR

Düzenlenen toplantıların Avrupa Birliği tarafından desteklendiğini söyleyen Başkan Dalgıç, "Göreve geldiğimiz yıldan bu yana tüm üyelerimiz ile güzel bir birliktelik yakaladık. Bunun sonucunda da önemli bir güç birliği oluştu. Bu oluşum ile Birlik Üyesi Belediyelerimiz adına düzenlediğimiz çalıştay ve eğitim programlarına önemli katılımlar sağladık. Organize ettiğimiz çalıştay ve toplantı programları artık Avrupa Birliği tarafından da destekleniyor” diye konuştu.
 

GÜNDEM MADDELERİ KARARA BAĞLANDI

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği’nin uyguladığı çalışma sistemi ile üye belediyelerin tanıtımının en iyi şekilde yapıldığını belirten Birlik Başkanı Dalgıç, “Ulusal alanda birçok Bölgesel Birlik tarafından örnek alınan bir kuruluş konumundayız" dedi. Birlik Başkanı Adem Dalgıç’ın konuşmasının ardından toplantının gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda, 2013 yılında Birlik Üyesi Belediyelere ilk yardım ve iş güvenliği konularında eğitim verilmesi konusu ile Avrupa Konseyi Sosyal Araştırmalar ve Erken Uyarı Bölümü ile Birliğin yapacağı 2. aşama çalışmaları görüşüldü. RAM TRAKIA Belediyeler Birliği yönetim kurulunun Birlik adına gönderdiği toplantı davetini de görüşen TRAKYAKENT yönetimi, Birlik olarak toplantıya katılım sağlanması konusunda karar aldı.
 

AVRUPA’DA FARKLILIK YARATTIK

TRAKYAKENT Belediyeler Birliği’nin gelen davet üzerine AEBR Genel Kurulu’na katıldığı programların değerlendirmesi de yapılan toplantıda konuşan Birlik Encümen Üyesi İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz ise, “Avrupa platformlarında TRAKYAKENT Belediyeler Birliği olarak çok büyük bir yerimiz olduğunu gördüm. Buralarda bizlere gösterilen ilgi, Birliğimizin bilinirliğinin artması açısından da çok önemlidir. Avrupa halkının gözünde büyük bir farklılık yarattık ve Birliğin, burada ciddi boyutta algılandığını gördük. Ben bu oluşumu daha ileri noktalara götürebileceğimize inanıyorum. Berlin'de TRAKYAKENT'i temsil etmekten onur ve gurur duydum. Buradan çok mutlu bir şekilde ayrıldım” ifadelerini kullandı. Başkan Karagöz, Sınır ötesi işbirliği çalışmaları konusundaki görüşlerini ortaya koyarken, AEBR'nin yaptığı uluslararası çalışmalara TRAKYAKENT olarak daha güçlü projelerle girebileceklerini belirtti.
 

YOĞUN BİR HİZMET DÖNEMİ GERÇEKLEŞTİRDİK

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Birliğin kurulduğu yıldan bu yana, ilk defa bu kadar ilkeli, tutarlı yoğun bir hizmet dönemi gerçekleştirdiğini vurgulayarak, Birliğin uluslararası çalışmalarda sınıf atladığını, bu çalışmalarda da Birlik Başkanı’nın çok büyük payı olduğunu söyledi. Toplantının son bölümünde, Fransa'da Avrupa Konseyince düzenlenen ‘Eğiticilerin Eğitimi Toplantısı’ ve Almanya'daki ‘AEBR Genel Kurul Toplantısı’nın değerlendirilmesi yapıldı. TRAKYAKENT Belediyeler Birliği'ne ait Kombine Kanal Temizleme Aracı'nın faal vaziyette çalışmalarına devam ettiği ve ne türlü çalışmalarda bulunduğu konusunda Birlik personeli Ercan Ermiş tarafından Encümen'e bilgilendirme yapıldı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10