Yerlikaya, engelsiz bir yaşam diledi

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Valilik sitesinden yayınladığı mesajla tüm engelli vatandaşların ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. Engellilerin, her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlar?

Tekirdağ 3.12.2012 22:23:00 0
Yerlikaya, engelsiz bir yaşam diledi

 Çerkezköy Haber - Son verilere göre Türkiye nüfusunun yüzde 12.29’unun yani yaklaşık 9 milyonluk kısmının, engellilerden oluştuğunu belirten Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, bu sayının nüfusla doğru orantılı bir şekilde her geçen gün arttığına dikkat çekti.

 

ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK TEMEL GAYEMİZDİR

Engelli olmayı, zamanın her anını o engel ile yaşamak olarak tanımlayan Vali Ali Yerlikaya, bütün insanların yaşamın getirdiği olumsuz hadiseler nedeniyle engelli olma riski ile karşı karşıya olduğunun altını çizdi. Engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için, kimsenin önünde bir engel olmadığını söyleyen Yerlikaya, “Engellilerin, hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri temel bir insan hakkıdır. Bu bağlamda, engellilerimizin maruz kaldığı eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, istihdam yoluyla özgürleşmelerini sağlamak, yaşam koşulları ve bakım hizmetlerini iyileştirmek, ön yargılarla mücadele etmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmak, millet ve devlet olarak en temel gayemizdir” diye konuştu.
 

HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

Yaşamını sağlıklı bir şekilde sürdüremeyen engellilerin durumunun sadece bir gün değil, diğer 364 günde de doğru bir şekilde kavranması ve bu doğrultuda çaba gösterilmesi gerektiğini ifade eden Ali Yerlikaya, “Bu konuda, toplumun her kesimine görev ve sorumluluklar düşüyor. Bu alanda çalışma yapan Sivil Toplum Kuruluşlarımızı, bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum” dedi. Bütün engellilerin asgari şekilde kişilere bağımlı, engelsiz bir yaşam sürmeleri dileğinde bulunan Yerlikaya, başta Tekirdağ’daki engelliler olmak üzere tüm engellilerin ‘Engelliler Günü’nü kutladı.
 

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10