Yanlış hesap Ertem’den döndü

Çerkezköy Belediyesi, 2012’nin son Meclis Toplantısı’nın 1. oturumunu dün 5 eksikle yaptı. Gündem maddelerinin görüşülerek komisyonlara havale edildiği toplantıda, Engelli vatandaşların bakımı

Çerkezköy 3.12.2012 22:35:00 0
Yanlış hesap Ertem’den döndü

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

BÜTÇEYE 10 MİLYON 458 BİN TL’LİK EK

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında yapılan toplantıya Meclis Üyeleri Dr. Gökhan İnce, Behçet Güven, Asuman Azak, Bülent Uğraş ve Aktaş Güler mazeretleri gereği katılamadı. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine sonradan eklenen ‘Cenaze masraflarının Belediye tarafından karşılanması’ konusu görüşülmek üzere Tarife Komisyonu’na havale edildi. İlgili gündem maddesinin ilgili komisyona havalesinin ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün bütçeye ek yapılmasına ilişkin talebi görüşüldü. hizmetler kapsamında ödeneklerin yetersiz kalması nedeni ile bütçeye 10 milyon 458 bin TL aktarma yapılması talebi görüşülmek üzere oybirliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
 

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde S. S. 25 Nolu Çerkezköy Akarsu Minibüs ve Otobüsçüler Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’nin ‘Toplu Taşıma Araçları Çalışma ve Hizmet Yönetmeliği’nin bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına ilişkin dilekçesi görüşüldü. İlk görüşmede 20-26 koltuk arası olarak belirlenen toplu taşıma araçlarının kapasitesinin 25 yolcu koltuğu, 1 şoför ve 1 engelli koltuğu olarak değiştirilmesi talebi görüşülmek üzere oybirliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
 

DEMİRTAŞ, GÜZERGÂH SIKINTISINI DİLE GETİRDİ

İlgili gündem maddesinin oylanmasının ardından Meclis Üyesi Vehbi Demirtaş, vatandaşların bazı güzergâhlarda minibüslerin çalışmamasından ötürü mağdur olduklarını dile getirdi. Demirtaş, Başkan Ertem’e, mevcut kooperatifin bu soruna çözüm bulması gerektiğini, aksi halde vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için Belediye tarafından söz konusu güzergahlarda 7-8 minibüs çalıştırılmasını önerdi. Demirtaş’ın önerisinin ardından söz alan Meclis Üyesi Ahmet Azcan da Başkan Ertem’in hac vazifesi sırasında Başkanvekili olarak görev aldığı dönemde bahse konu kooperatifin başkanı ile bu konu hakkında görüşme yaptığını belirterek, “Kendisi bana durak sayısının yeterli olmadığını ve bu yüzden söz konusu güzergahlarda minibüslerin çalışmadığını söyledi” diye konuştu.
 

“SİZ ÇALIŞIN, YOLCULAR SİZİ BULUR”

Toplantıya katılan Akarsu Birlik Kooperatifi Başkanı İlhami Yörük, bahse konu güzergahlarda yeterli sayıda durak olmadığı için, yolcuların kendilerine ulaşamayacaklarını söyledi. Yörük’ün açıklamasının ardından konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Ertem, vatandaşların bu durumdan ciddi anlamda şikayetçi olduğunu dile getirerek Kooperatif Başkanı İlhami Yörük’e, “Bu konuyu Belediye’ye yükleyerek bir yere varamazsınız. Durakların yeterli olmadığını söylüyorsunuz. Siz bahse konu güzergahlarda çalışmaya başlayın, vatandaşlar sizleri bulur, bizler de gerekli durakları en kısa zamanda yaparız” ifadelerini kullandı.
 

KADRO DEĞİŞİKLİKLERİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

İlgili gündem maddesinin görüşülmesinin ardından ‘Belediye münhal kadrosunda bir adet unvan ve derece değişikliği’ ile ‘Belediyede dolu bulunan münferit 12 kadroda derece değişikliği yapılması’ konuları görüşüldü. Her iki gündem maddesi de görüşülmek üzere oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
 

MALİKLER BELEDİYE HİSSELERİNE TALİP

Çerkezköy Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nın bir sonraki gündem maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Çerkezköy ve Karaağaç’ta bulunan muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışı görüşüldü. Buna göre; “Fevzipaşa Mahallesi 210 ada 30 parselde bulunan Belediye Hissesinin diğer malik Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na; İstasyon Mahallesi 799 ada 5 numaralı parselde bulunan Belediye hissesinin diğer malikler Zülfinaz Güler ve Aktaş Güler’e; İstasyon Mahallesi 799 ada 6 numaralı parselde bulunan Belediye hissesinin diğer Malik Zülfinaz Güler’e; son olarak Karaağaç Beldesi 421 ada 21 numaralı parselde bulunan Belediye hissesinin de diğer Malik Mehmet Özkan’a satılması konuları görüşülmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
 

PARSELLERİN TAKASI TALEP EDİLDİ

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün İstasyon Mahallesi 867, 788, 822 adalar ve civarına ait İmar Planı değişikliği talebinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildiği toplantının bir sonraki gündem maddesinde, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Ambardere mevkiinde bulunan 1203 ada içindeki muhtelif parseller ile 1523 ada içindeki muhtelif parsellerin takası konusu da görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi.
 

YARDIM 7 YILDIR DEVAM EDİYOR

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde, 2013 Mali yılında Engellilere Belediye Bütçesinden yardım yapılması konusu görüşüldü. Çerkezköy Belediyesi olarak engelli vatandaşlara karşı hassasiyetlerinin olduğunu vurgulayan Başkan Ertem, “Söz konusu engelli vatandaşlar için yapılan yardım, yaklaşık 7 yıldır devam ediyor. Bu yardımı 2013 yılında da devam ettirebilmek için meclisimizin onayı gerekiyordu. Bu yüzden konuyu gündem maddelerimiz arasına aldık” dedi.
 

ENGELLİ YARDIMI 300 TL’YE YÜKSELTİLDİ

Bahse konu yardımın devam ettirilmesi taraftarı olduğunu söyleyen Başkan Ali Ertem, “Belki rakam çok yüksek değil ama yine de bu vatandaşlarımızın yaralarına merhem olacak niteliktedir. Biz Belediye olarak engelli vatandaşlarımıza sadece maddi olarak değil, manevi olarak da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onlar da bu çabalarımızı takdir ediyor olacaklar ki bugün, kendileri için yapmış olduğumuz hizmetleri içeren broşürler yaptırarak dağıtmışlar. Bu broşürler bizleri gerçekten çok mutlu etti. Çünkü marifet iltifata tabiidir” diye konuştu. Ertem’in konuşmasının ardından geçen yıl 250 TL olan engelli yardımı ücretinin, 50 TL artırılarak 2013 yılında da devam ettirilmesine oy birliği ile karar verildi.
 

DAĞILIM ADALETLİ YAPILMADI

Toplantının son gündem maddesinde ise katı atık bertaraf ücretlerinde değişiklik yapılması konusu görüşüldü. Bakanlığın, tüm belediyelere katı atık bertaraf giderlerini bölgelerinde bulunan ev ve iş yerlerine orantılı olarak dağıtılması yönünde talimat verdiğini anımsatan Ertem, “Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nda almış olduğumuz karar ile ev ve iş yerlerinin katı atık bertaraf ücretlerini belirlemiştik. Ancak yapılan dağılımın adaletli olmadığını gördük. Metrekare hesabı üzerinden vergilendirme yaptığımız yerlere yüksek oranda vergi tahakkuk ettiğini gördük. Bu nedenle hatamızı düzeltmek için tarifelerin yeniden belirlenmesini uygun gördük” dedi. Katı atık bertaraf ücretlerinin yeniden düzenlenmek üzere Tarife Komisyonu’na havale edilmesi oybirliği ile kabul edildi.
 

ÖNCELİĞİMİZ KONUT MAĞDURLARIDIR

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Bu bölümde konuşan Başkan Ertem, sel felaketinde mağdur olan vatandaşların aciliyeti olan zararlarını Belediye olarak en kısa süre içinde karşılama gayreti içinde olduklarını söyledi. Çerkezköy’ün afet bölgesi ilan edilmemesi nedeni ile selzedelerin AFAD’tan gerekli yardımı alamadığına dikkat çeken Başkan ertem, “Biz belediye olarak elimizden geleni yaptık ama yeterli olmamız mümkün değil. Önceliğimiz konutlarında mağdur olan vatandaşların acil ihtiyaçlarını gidermektir” diye konuştu.
 

DEVLETTEN BİR YARDIM GELECEĞİNİ SANMIYORUM

İş yerleri hasar gören mağdur vatandaşların zararlarının Devlet tarafından giderileceğini tahmin etmediğini söyleyen Ali Ertem, “Bu saatten sonra, Afet Bölgesi ilan edilmediğimiz için mağdur olan vatandaşların devletten herhangi bir ödenek alabileceklerini sanmıyorum. Ancak bu vatandaşlarımız AFAD’a başvurarak varsa mevcut kredi, vergi borcu gibi ödemelerini ileri tarihlere erteletebilirler” dedi.
 

DERE KENARLARINDAKİ EVLER YIKILACAK

Hafta sonu yağan yağmurun derelerde risk oluşturduğunu fakat ufak çaplı sıkıntıların dışında sorunsuz atlatıldığını dile getiren Belediye Başkanı Ali Ertem, “İlçemizde benzer sıkıntıların tekrar etmemesi için gerekli çalışmalara başlıyoruz. Pınarça dersi’nin ıslahı için ihale yapıldı. 2013 yılı içinde Pınarça Deresi’nin ıslah çalışmaları tamamlanacak. Ayrıca Çorlu Deresi’nin ıslahı içinde ihale çalışmalarını başlatacağız. Tüm bunları yaparken dere yataklarında bulunan evleri de yıkmak zorunda kalacağız. Bir yandan insanların evini yıkacağımız için vicdan azabı çekerken, diğer yandan da başka bir afette hayatını kaybetme riski olan vatandaşlarımızı bu tehlikeden korumuş olacağımız için müsterihiz. Söz konusu binaların neredeyse tamamının işgal yolu ile yapıldığını belirten Ali Ertem, bölgede bulunan yaklaşık 100 binanın en kısa zamanda boşaltılması için vatandaşlardan anlayış beklediğini ve kendilerine yardımcı olmalarını istediğini söyledi.
 

1 YILDA 4 KESİNTİ

Çerkezköy’de son zamanlarda sık sık yaşanan su kesintileri hakkında da açıklamalarda bulunan Ali Ertem, “9 yıllık belediyecilik dönemimizde 8 yıl boyunca su kesintisi yaşanmayan Çerkezköy’de, son 1 yılda 4 kez su kesintisi yaşandı. Bu kesintiler, suyumuzun olmamasından değil, yaşanan afetlerden kaynaklanmaktadır” dedi. Dün etkili olan sağanak yağışın ardından Bahçıvan Köprüsü'ndeki arıza nedeni ile önceki akşam başlayan ve dün, gün boyu devam eden su kesintisinin geçici olarak tamir edildiğini belirten Ertem, “Söz konusu arızaların kalıcı tadilatının yapılması için havaların ısınmasını beklemek zorundayız. Tüm ana su hattını çelik borularla yenileyip, ilçemizde tekrar su kesintisi yaşanmasının önüne geçmek istiyoruz” diye konuştu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10