Tekirdağ’da 2. okul olacak

3 Aralık Engelliler Günü nedeni ile Engelsiz Gülüşler Toplum Ağız Diş Sağlığı ve Eğitim Derneği (ENGÜDER) Başkan Yardımcısı ve Diş Hekimi Ayşe Doğan, dün saat 10.30’da Müjgan-S

Çerkezköy 4.12.2012 03:14:00 0
Tekirdağ’da 2. okul olacak
YAKINDA AÇILACAK
Okul Aile Birliği Başkanı Müjgan Karagöz tarafından karşılanan Ayşe Doğan, derslikleri gezerek,  eğitim ve öğretim gören öğrenciler hakkında bilgi aldı. Müjgan-Serkan Karagöz tarafından yaptırılan Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde 51 engelli çocuk eğitim görüyor. 23 öğretmenin eğitim verdiği okulun bütün ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Müjgan Karagöz, Merkez’de, Otistik öğrencilerinde eğitim alabilmeleri için gerekli mercilere müracaatların yapıldığını kaydetti. Müracaatlarına olumlu cevap verildiğini, verilmiş olan cevabın resmiyet kazanmasından sonra okula, otizm seviyesinde ki öğrencilerin de alınacağını söyleyen Karagöz, “İş okulu şeklinde yaptırılmış olan okul, otizm öğrencilerinin de eğitim ve öğretime alınmalarıyla birlikte Tekirdağ’da aynı amaç için eğitim veren ikinci okul olarak resmiyet kazanacak” dedi.
 

HER İHTİYAÇ DÜŞÜNÜLDÜ

Engelliler günü nedeni ile gerçekleştirilen ziyarette, kendilerinin yapabileceği bir şey olup olmadığını soran Ayşe Doğan’a, ziyaretinden dolayı teşekkür eden Müjgan Karagöz, öğrencilerinin ağız ve diş muayeneleri için kendisinden yardım istedi. Okulda bir bölümde, bir evde olması gereken eşyaların bulunacağını söyleyen Karagöz, “Bu eşyaları kullanabilmelerini sağlamayı amaçladığımız Yaşam Evi’nin, koltuk takımına ve bazaya ihtiyacı var. Bunları da karşılarsanız seviniriz” dedi.
 

ÖĞRETMEN VELİ ELELE

4 bin metrekare alanda faaliyet gösteren Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Müjgan Karagöz, atölyelerin de önümüzdeki öğretim döneminde öğrencilerin kullanımına sunulacağını ifade etti. Ayrıca her şeye rağmen okulda vakit geçirmek isteyen velilere de takı öğretmeni tarafından ders verileceğini söyledi.
 
 

Haber Merkezi 

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10