İş kazalarının önlenmesi için, çalışanlar bilinçlendirilmeli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından Ramada Otel’de İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Tanıtım Semineri düz

Tekirdağ 4.12.2012 20:07:00 0
İş kazalarının önlenmesi için, çalışanlar bilinçlendirilmeli
GELİŞEN BİR DÜNYADA YAŞIYORUZ
Seminerde konuşan Tekirdağ Belediye Başkanı OP. Dr. Adem Dalgıç, Tekirdağ’da böyle bir çalışmanın yapılmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek “Çok hızlı gelişen ve büyüyen bir dünyada yaşıyoruz. Artık maden ocakları daha derinlere gidiyor, artık daha büyük iş makineleri ile çok daha büyük fabrikalar yapılıyor, çok daha büyük gemiler yapılıyor dolayısıyla da oluşabilecek kazaların sonuçları da ağır olabiliyor. İşte bunların önlenmesi için mevzuatlardaki değişikliklerin yapılması gerekiyordu” dedi.
 

EĞİTİM ŞART

İş sağlığı ve güvenliği konusunda mutlaka eğitim, ama eğitim öncesinde de orada çalışanların yetki ve sorumlulukların belirlenmesi gerektiğini ifade eden Dalgıç “Çalışanların yaptığı iş konusunda bilinçli olması gerekiyor ki iş kazaları olmasın. Biz de Tekirdağ Belediyesi olarak Sosyal güvenlik Bakanlığı’ndan onaylı firmalarla görüşmelerimizi yaptık. 2013 yılı başından itibaren hem kendi belediyemize hem de çalıştığımız diğer firmalara yönelik çalışmalarımız olacak. 6331 sayılı kanunla bir konseyin kurulması çok iyi oldu” diye konuştu.
 

SUNUM YAPILDI

Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acar’ın da yaptığı kısa konuşmanın ardından İş Güvenliği Uzmanı Şengül Coşar tarafından katılımcılara bir sunum yapıldı. Toplantıya çevre ilçelerin kaymakamları, daire müdürleri, sivil toplum ve iş kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10