Bir gün değil, her gün toplumun içinde olmalılar

Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin işbirliğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Çorlu’da tören ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Çorlu 4.12.2012 20:12:00 0
Bir gün değil, her gün toplumun içinde olmalılar
ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR
Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın da katıldığı törende, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Suat Yaşa, derneğin 3 Aralık Dünya Engelliler günü basın bildirisini okudu. Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur da günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı. Törende konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, engellilerin sadece yılda bir gün değil, her gün toplumun içinde olması gerektiğini belirterek, “Bu noktada resmi kurumlara, sivil toplum örgütlerimize ve tüm vatandaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Hem kadrolu personelimiz hem de müteahhit şirketlerde çalışan personelimiz arasında kanunlarla belirtilen kota sağlanmıştır. Belediye hizmetlerimizde de aynı duyarlılık ve hassasiyeti gösteriyoruz. Şehir içi toplu ulaşımında hizmet veren 75 otobüsün 65 tanesi engellilerin yararlanabileceği özelliklere sahiptir. Bütün engelli vatandaşlarımızın halk otobüslerimizden ücretsiz istifade etmektedir. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın belediye hizmet binamıza ulaşımını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar yaptık. Yeni yaptığımız kaldırımlarda görme engellilerin yönlerini tayin edebilmelerini sağlayan kabartmalı şeritler de bulunuyor” dedi.
 

EN BÜYÜK ENGEL ÖNYARGI

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan da Türkiye Nüfusu'nun yüzde 12'sinin engelli olduğunu ifade ederek “Ülkemizde yaklaşık 8 milyon engelli vatandaşımız bulunuyor. Engelli vatandaşlarımızın pek çok sorunu var. Önlerin önündeki en büyük engel, engelsiz vatandaşların sahip olduğu önyargılardır. Her şeyden önce onların, engelli vatandaşlar hakkındaki olumsuz düşüncelerinin değiştirilmesi gerekiyor. Bu konuda herkes duyarlı olmalıdır. Son yıllarda ülkemizde engellilerin yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik önemli çalışmalar yapıldı. Bu kapsamdaki çalışmalar sürdürüldüğü takdirde gelişmiş batı ülkelerinin de önüne geçeceğimize inanıyorum. Çünkü biz Türk halkı olarak yardımsever bir toplumuz. Zor durumda olan insanlara yardım ederiz. Devlet ve halkın işbirliğiyle tüm sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum” diye konuştu.
 

SANDALYE HİBE EDİLDİ

Konuşmaların ardından Benek Koleji tarafından, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi'ne 9 adet tekerlekli sandalye hibe edildi. Dernek Başkanı Suat Yaşa, Benek Koleji Kurucusu Cemal Bitlis'e teşekkür plaketi sundu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10