Çorlu’dan tarihe açılan pencere

Çorlu Kent Konseyi, Çorlu Belediyesi ve Orion AVM işbirliğiyle “Geçmişten Günümüze Çorlu” adlı fotoğraf sergisi düzenlendi.

Çorlu 4.12.2012 20:19:00 0
Çorlu’dan tarihe açılan pencere
GEÇMİŞE TANIKLIK ETTİLER
Açılış töreninde Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur’un günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapmasının ardından, temsili olarak kırmızı kurdele kesildi. 20’nci yüzyılın ilk yarısından bugüne kadarki süreçte Çorlu’nun değişimini yansıtan fotoğrafların yer aldığı sergide, ziyaretçiler Çorlu’nun gelişimine tanıklık etme şansı buldu.
 

TARİH DİLİMİNDEN KÜÇÜK BİR KESİT

Ziyaretçilere sergilenen fotoğraflar hakkında bilgiler veren Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, “Bu sergi, Çorlu’nun kaybolmaya yüz tutan, tanıkları git gide azalan yakın tarihine pencere açmak amacı ile ortaya çıkan bir çalışmanın parçasıdır. 20. yüzyıl ilk yarısından başlayan tarih diliminden küçük bir kesit. Fotoğraf sergimizi gezenler, bugün yaşadıkları Çorlu’nun dününü de görme şansı bulacaklar. Evlerinin, işyerlerinin, parklarının, çarşılarının, pazarlarının yerinde neler olduğunu görebilecekler. Ama beni en çok sevindiren ‘Bende de Çorlu’nun çok önemli resimleri var’ diyerek paylaşmak isteyecek birilerinin çıkmasıdır. Bir sonraki fotoğraf sergisi için her geçen gün devleşen bir arşivin tohumlarını da atmış bulunuyoruz” diye konuştu. 20
 

ARALIK’A KADAR AÇIK KALACAK

 “Geçmişten Günümüze Çorlu” fotoğraf sergisinin açılış töreninde Çorlu Belediyesi oda orkestrası ve keman kurslarında öğrenim gören kursiyerler konser verdi. Ayrıca Resim ve El Sanatları Eğitmeni Nurgül Balın’ın ebru sanatıyla ilgili canlı performansı izleyenlerin beğenisini kazandı. Fotoğraf sergisi Orion AVM’de 16 Aralık 2012 saat 22.00’a kadar açık kalacak. Çorlu Kent Konseyi tarafından düzenlenen ve Orion AVM ile Çorlu Belediyesi’nin de destek verdiği ‘Geçmişten Günümüze Çorlu’ fotoğraf sergisinin açılış töreni, Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü ve Bülent Belen, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Sarıkurt ve Erdoğan Demirci, belediye meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Adnan Kum, CHP Kadın Kolları Başkanı Nergis Zap, Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları, resmi kurumların temsilcileri, basın mensupları ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi. 
 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10