Karaağaç Belediye Meclisi toplandı

Karaağaç Belediyesi Meclisi’nin Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu dün saat 10.00’da Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 4.12.2012 20:23:00 0
Karaağaç Belediye Meclisi toplandı
MECLİS ÜYELERİ EKSİKSİZ KATILDI
Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya meclis üyeleri eksiksiz katılırken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk olarak 314 ada 5 parselde imar plan tadilatı yapılması konusu görüşüldü. Fatih Mahallesi 314 ada 5 parselde imar planında kültürel tesis alanı olarak ayrılan alanın bir kısmının belediye hizmet alanına dönüştürülmesi ile ilgili imar plan tadilatı yapılması oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edilirken, ilgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından 250 ada 4 parselde ve 256,257,248,245 adalar arasında imar plan tadilatı yapılmasının görüşülmesine geçildi.
 

İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

Gazi Osman Paşa Mahallesi 250 ada 4 parselde bulunan imar planında dini tesis alanı olarak ayrılan alanın park alanına ve Turgut Reis Caddesi üzerinde bulunan 256, 257, 248, 245 nolu imar adaları arasında kalan park alanının bir kısmının dini tesis alanına dönüştürülmesi ile ilgili imar plan tadilatının yapılması ise yine imar komisyonuna havale edilirken, Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan 385, 380, 364 nolu adaların dini tesis alanına dönüştürülmesi de oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.
 

TALEPLER GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis toplantısının dördüncü günden maddesinde resmi kurum ve derneklerden gelen talepler görüşüldü. Kırklareli Demirköy Belediyesi’nin kamyon, kamyonet, binek otomobil,jeep, minibüs gibi araçların bedelsiz olarak devredilmesi talebi, araç eksikliğinden dolayı oy birliği ile reddedilirken, Karaağaç Mehmet Akif Ersoy Camii’nin yardım talebi ile Karaağaç İlköğretim Okulu’nun okul çevresine aydınlatma direği yapılması ile ilgili dilekçesi de meclisçe oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.
 

BELEDİYE BÜTÇESİNDEN YARDIM YAPABİLİRİZ

Çerkezköy Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin ihtiyacı olan alarm sistemi ve bahçe kapısının açılıp kapanma sistemi ile kurulması talebi ile ilgili konuşan Başkan Özkan Yücel, bu okulda Karaağaç’tan 5 engellinin eğitim gördüğünü belirterek, belediye bütçesinden yardım yapabileceklerini söyledi. İlgili dilekçe de oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken, son dilekçede Bahçeağıl İlköğretim Okulu’nun bahçesindeki oyun alanı, basketbol sahası ve kaldırım kenarları için 20 kilo beyaz ve 20 kilo sarı boya isteği de plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.
 
 

İSPANYA’YA GİDECEKLER

Gündemin beşinci maddesinde dolu boş kadro cetvelinin onaylanması görüşüldü. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise İspanya’da yapılacak su arıtma tesislerinin inceleme ve tetkik seminerine katılacak meclis üyeleri belirlendi. 12-16 Ocak tarihlerinde Barselona ve Madrid’te düzenlenecek olan geziye meclis üyeleri Yılmaz Mert, Ensar Şimşek ve Yıldırım Büyükbaş’ın katılması karara bağlandı.
 
 

10 YILLIĞINA KİĞRAYA VERİLMESİNİ ÖNERDİ

Gündemin yedinci maddesinde Karaağaç Belediyesine ait 1 nolu dükkan, çay bahçesi, spor tesis alanı ve mezarlık karşısında bulunan kamelyanın 3 yıldan fazla süre ile kiralanması görüşülürken, konuyla ilgili açıklama yapan Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel “Bu konuyu komisyona havale etmeyelim. Bunlar Karaağaç’a yapacağımız son hizmetler olacak” diyerek buraların 10 yıllığına kiraya verilmesini önerdi. İlgili gündem maddesi de encümene yetki verilip, 10 yıllık süre ile açık ihale ile yapılması oy birliği ile kabul edildi.
 

ENCÜMENE YETKİ VERİLDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde 2012 gider bütçesi kalemler arası münakalenin yapılması görüşülerek plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Gündemin dokuzuncu maddesinde belediyenin disiplin amirleri yönergeleri görüşülürken, gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde ise 265 ada 18 parselde bulunan 1092/2400 hisse nispetindeki 78,32 m2’lik alanın ve 727 ada 36 parselde bulunan 52/172 hisse nispetindeki alanın hisse sahiplerine satılması ile ilgili encümene havale edildi. .
 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ

Son gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından, ikinci oturumun Cuma günü aynı saatte yapılması oy birliği ile kabul edildi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10