Yağışlar ekim süresini geciktirdi

Son zamanlarda yapan yağmurların ekim süresini geciktirdiğini belirten Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak “Ayçiçek ekim alanlarının yüzde 60’a yakın kısmı yağışlardan dolayı

Çerkezköy 6.12.2012 21:08:00 0
Yağışlar ekim süresini geciktirdi

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak yağışların çiftçi üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

 

ÇİFTÇİYE DARBE VURDU

Ekim Ayı sonunda yaşanan sel felaketi sonucu Çerkezköy’e düşen yüksek miktardaki yağışların da çiftçiye darbe vurduğunu ifade eden Toprak, çiftçilerimiz buna rağmen bin bir güçlük ile ekim yapmaya gayret ettiğini belirterek “1 litre mazot harcayarak yapacağı ekimi 2 litre mazot harcayarak yapmak zorunda kaldı” dedi. Toprak, maliyetin de 2 kat arttığını ifade etti.
 

KARAMSAR BAKIYOR

Bölgemizin geçtiğimiz hafta da şiddetli yağışlara maruz kaldığını anımsatan Toprak, çiftçinin ekimlerin yüzde 90’ını gerçekleştirdiğini ifade ederek “Bu yağışlar çiftçimizi tedirgin etti. Çünkü ürünlerin çıkmaması, çıkan ürünlerin ise çürük çıkması olasılığı doğdu. Bu nedenle çiftçilerimiz endişeli” diye konuştu. Toprak “Çiftçinin şuandaki tek temennisi havaların düzelmesi ve mamullerin toprak yüzeyine çıkması. Ayçiçek ekim alanlarının yüzde 60’a yakın kısmı yağışlardan dolayı sürülemedi. Çiftçimiz, tüm bu yaşanan olaylardan dolayı 2013 yılına karamsar bakıyor” diye konuştur. 
 

70 BİN DEKAR EKİLDİ

Çerkezköy’deki 80 bin dekarlık tarım alanından 70 bin dekarının ekilebildiğini ifade eden Toprak, yağışların yalnızca ekim sürecinde sıkıntı yaşanmasına neden olduğunu, bu nedenle de herhangi bir devlet desteğinin gündemde olmadığını söyledi.
 

TEŞEKKÜR ETTİ

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanlığı’nın 22 yıllık sekreteri Zekeriya Dönmez de emekli oldu. Kendisine bu zamana kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eden Toprak, Dönmez’in yerine Çerkezköy Ziraat Odası sekreterlik görevine getirilen Belgin Akgün’e de başarılar diledi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10