Tekirdağ sıçrama yapacak

Çerkezköy belediye Meclisi 2012 yılının son toplantısını dün gerçekleştirdi. Yeni Katı Atık Toplama ve Bertaraf bedellerinin belirlendiği toplantıda S.S. 25 Nolu Çerkezköy Akarsu Minibüs ve Otobüs

Çerkezköy 7.12.2012 19:52:00 0
Tekirdağ sıçrama yapacak

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 14.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında yapıldı.

 

KOMİSYON KARARI KABUL EDİLDİ

AK Partili Meclis Üyeleri Aynur Düzgünel ve Vehbi Demirtaş’ın mazeret bildirerek katılmadığı toplantıda ilk olarak bir önceki toplantıda Bütçe Komisyonu’na havale edilen ‘Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün bütçeye ek yapılması talebine ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Komisyonun, bütçeye 10 milyon 458 bin TL aktarma yapılması yönündeki tavsiye kararı meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 

ARAÇ KAPASİTELERİ YENİDEN BELİRLENDİ

Toplantıda daha sonra S.S. 25 Nolu Çerkezköy Akarsu Minibüs ve Otobüsçüler Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’nin Toplu Taşıma Araçları Çalışma ve Hizmet Yönetmeliği’nin bazı maddelerinde değişiklik yapılması talebiyle ilgili komisyon raporu görüşüldü. Komisyonun, değişiklik yapılması yönündeki olumlu kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı. Alınan karara göre, daha önce 20–26 koltuk arası olarak belirlenen toplu taşıma araçlarının kapasitesinin 25 yolcu koltuğu, 1 şoför ve 1 engelli koltuğu olarak değiştirildiği, araçların engelliler için uyumlu olacağı ve tüm araçlarda engelli araç sabitleme noktası yer alacağı ifade edildi. İlgili gündem maddesini görüşülerek karara bağlanmasının ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün imar plan değişikliği talebine ilişkin komisyon raporunun görüşülmesine geçildi. Komisyonun, İstasyon Mahallesi 867, 788 ve 822 adalar ve civarlarına ait İmar Planı’nda değişiklik yapılması yönündeki tavsiye kararı meclis üyeleri tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
 

TAKAS YAPILACAK

Meclis toplantısı, ‘Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Ambardere mevkiinde bulunan 1203 ada içindeki muhtelif parseller ile 1523 ada içindeki muhtelif parsellerin takası’ konusuyla ilgili komisyon kararının görüşülmesiyle devam etti. İmar planlarında park alanında kalan İbrahim Malkoç, Ayşe İşcan ve Mümine Tunca’ya ait 1203 ada 1 parselde bulunan 1535 metrekarelik alanın, 1523 ada 2 parselde bulunan belediyeye ait alan ile takası bedeline bakılmaksızın takas edilmesine yönelik tavsiye kararı, meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
 

MECLİSİN ALDIĞI KARARI MECLİS DÜZELTTİ

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından katı atık bertaraf ücretlerinde değişiklik yapılması ile ilgili Tarife Komisyonu’nun raporu görüşüldü. Daha önce belirlenen ücretlerin adaletli olmadığının farkına vardıklarını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, birilerinin, katı atık ücretlerinde yapılan bu düzeltmeyi sahiplenmeye kalktığını belirterek “Biz söylemiştik diye açıklamalarda bulunanlar oldu. Konuyla ilgili meclisin aldığı karar yine meclis tarafından düzeltildi” dedi. Katı atık toplama ve bertaraf ücretlerinde yapılan yeni düzenlemelere göre meskenlerden aylık 3.50 TL, otellerden yatak sayısı başına 1.60 TL, pansiyonlardan yatak sayısı başına aylık 1 TL ve yurtlardan yatak sayısı başına aylık 0.50 TL alınacağı belirtilerek “Hastanelerden yatak sayısı başına aylık 1 TL, ASM ve polikliniklerden yatak sayısı başına aylık 1.60 TL, okul, dershane ve kurslardan aylık 10 TL, fabrikalardan personel sayısı başına aylık 1.50 TL, market, kantin ve mağazalardan metrekare üzerine aylık 0.13 TL, lokanta, restaurant ve yemek fabrikalarından metrekare başına aylık 0.8 TL ve düğün salonları ve parklardan metrekare başına aylık 0.8 TL alınacak. Akaryakıt istasyonlarından aylık 150 TL, bankalardan da aylık 120 TL alınacak” denildi.
 

BELEDİYE, FAZLA ÜCRETLERİ İADE EDECEK

2012 yılı içinde tahsil edilen fazla bedellerin vatandaşlara iade edileceğini söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, 2012 yılı içinde tahakkuk eden katı atık toplama ve bertaraf bedellerinin 2013 yılı içinde herhangi bir faiz uygulaması yapılmadan 2 taksitle ödeneceğini söyledi. Toplantını son gündem maddesinde de ‘Cenaze masraflarının Belediye tarafından karşılanması’ konusu ile ilgili Tarife Komisyonu raporu görüşüldü.
 

CENAZE MASRAFLARINI BELEDİYE KARŞILAYACAK

Konuyla ilgili konuşan Başkan Ertem, belediyelerin doğumdan ölüme kadar vatandaşa hizmetle mükellef olduğuna dikkat çekti. Özellikle böyle acılı günlerde vatandaşlardan cenaze masrafları için para talebinde bulunmanın çok çirkin bir durum olduğunu ifade eden Ertem, bundan böyle Çerkezköy içinde vefat eden tüm vatandaşların cenaze masraflarının belediye tarafından karşılanacağını, tüm Trakya ve İstanbul’un Avrupa yakasına kadar da cenaze nakillerinden herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini söyledi. Komisyonun tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.  
 

BÜYÜKŞEHİR YASASI ONAYLANDI

Toplantıda gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından değerlendirme yapan Çerkezköy belediye Başkanı Ali Ertem, onaylanan büyükşehir yasası ile ilgili konuşarak “Artık bir Büyükşehir Belediyesiyiz. Bu konu tüm Tekirdağ kamuoyunu meşgul eden bir konuydu. Ne şekilde olursa olsun, Tekirdağ’ın Büyükşehir olması, bölgemiz için çok hayırlı bir karardır” ifadesini kullandı.
 

TEKİRDAĞ’IN SIÇRAMA YAPMASINA KATKI SAĞLAYACAK

Yasanın şekli itibari ile tartışılabileceğini ifade eden Ertem, “Büyükşehir olmak, Tekirdağ’ın büyük bir sıçrama yapmasına imkan sağlayacaktır. Tekirdağ’ın adını daha da duyurmasına, daha organize bir kent olmasına vesile olacaktır. Belde ve köylerin kapatılması ya da mevcut bazı ilçelerin bölünmesi yasanın şekli itibari ile tartışılmasına neden olabilir. Fakat ne olursa olsun, hükümet ve parlamento, bir karar verdi. Bu kararın hayırlı olmasını temenni etmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Konuyla ilgili olarak vatandaşların kafasında soru işaretleri olabilir. Kimse her şeyin bir anda mükemmel olmasını beklemesin. Belli bir süre sabredilmeli. Ekiplerin oluşturulması ve sistemin oturması zaman alacaktır. Vatandaşımız bu süreyi fazla dikkate almamalı. Bu bir geçiş süreci olacaktır. Sistemin oturmasının ardından, en ücradaki köyden tüm mahallelere kadar her yer, büyükşehir nimetlerinden faydalanabilecektir” dedi.   
 

ÇERKEZKÖY’ÜN BİRLEŞMESİNDEN YANAYDIM

CHP’li meclis üyesi Cengiz Eker’in, ‘Köylerden en azından birinin Çerkezköy’de kalması için herhangi bir girişimde bulundunuz mu? Bütün köyler elden gitti. Biz köy kaldık’ sözleri üzerine konuşan Başkan Ertem, Çerkezköy’ün diğer belde ve köylerle birleşmesinden yana olduğunu anımsatarak “Bunun için girişimlerimiz de oldu. Fakat Kapaklı’nın ilçe olması uygun görüldü. O masanın başında kim oturursa otursun, coğrafi konumdan dolayı köyleri Kapaklı’ya bağlardı” diye konuştu.
 

AZAK’TAN MECLİS ÜYELERİNE KEK İKRAMI

Belediye başkanı Ali Ertem’in ilçede devam eden asfaltlama çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunmasının ardından Demokrat Partili meclis üyesi Asuman Azak tarafından meclis üyelerine kek ikram edildi. Başkan Ertem, bir sonraki toplantının ise 4 Ocak Cuma günü saat 14.00’da yapılacağını belirterek oturumu kapattı.   
 
 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10