Er de oluruz, komutan da

Kızılpınar’da bulunan dernekleri ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi, yeni büyükşehir yasası ile birlikte Kızılpınar Beldesinin ÇerkezkÃ?

Çerkezköy 9.12.2012 19:09:00 0
Er de oluruz, komutan da
“BUNDAN SONRA ‘BİR’ OLACAĞIZ”
Ertem ve partililer, ilk olarak Kızılpınar Vanlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Tek bir ilçe olma düşüncesini hep savunduğunu söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Geçen hafta da Veliköy’de bulunan dernekleri ziyaret ettik. Amacımız gelip burada siyaset yapmak değil, sizlerle sohbet etmek için geldik. Büyükşehir yasası; tek elden planlama, tek elden yönetim ve farklılıkları ortadan kaldırmak demek. Bu yasa; şehirlerin, köylerin topyekün gelişmesini kapsıyor. Biz büyükşehir olmadığımız için vergi gelirlerimiz büyükşehir olan İstanbul’un ilçelerine gidiyordu. Artık bu gelir bizde kalacak. Gelir demek hizmet demek. Emin olun Kızılpınar beldemizin Çerkezköy’e bağlanması her açıdan çok iyi olacak. Çok daha iyi hizmetler vereceğiz, bundan sonra bir olacağız” dedi.
 
 

“GEÇİM SÜRECİ DİYE TANIMLADIK”

Büyükşehir yasasının yönetimde farklıkları ortadan kaldıracağını belirten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ da, bu yasanın birlikte planlama ve yönetimin tasarrufu getireceğini söyledi. Demirbağ, köylere de daha iyi hizmetler götürüleceğini dile getirerek, “Köylerde bulunan binaların hiçbirinde şu an ruhsat yok. Bu yüzden 5 sene boyunca emlak vergisi alınmayacak fakat 5 sene sonra her bina ruhsatlanacak. Biz bu süreyi, geçim süreci diye tanımladık. 5 sene sonra o köyler zaten şehir olacak” dedi.
 

“KIZILPINAR HALKINA İNANIYORUM”

Ayrı bir belediye olmanın bir farkı olmadığını söyleyen Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, önemli olan şeyin Ak Parti bayrağını hep birlikte Çerkezköy’de dalgalandırmak olduğunu belirtti. Kızılpınar beldesinin Çerkezköy’e bağlanmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirten Korkmaz, “8 yıldır Ali Ertem başkanımızla beraber çalışıyoruz. Birçok sorunu birlikte çözdük. Büyükşehir yasası hepimize hayırlı olsun. Teşkilatımız seçimlerde kimi aday gösterirse onunla beraber yürüyeceğiz. Bizim için önemli olan Ak Parti bayrağını hep birlikte Çerkezköy’de dalgalandırmak. Ben Kızılpınar halkına inanıyorum. Kim ne derse desin biz teşkilatımızla, hükümetimizle birlikte yolumuza devam edeceğiz. Yeter ki geçmişte yaşanan o karanlık günlere dönmeyelim” diye konuştu.
 
 

ZAMANLA ÜYE SAYIMIZ ARTACAK”

AK Parti İlçe Yönetimi daha sonra Kızılpınar Kars- Ardahan- Ağrılılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Ziyaretlerinden dolayı AK Parti yönetimine teşekkür eden dernek başkanı Dilaver Burak, yeni bir dernek olduklarını belirterek, “Derneğimizin 300 üyesi bulunmaktadır. Yeni bir dernek olduğumuz için çok fazla aktif değiliz. Zamanla üye sayımızın artacağını ve çok daha iyi bir duruma geleceğimizi umuyorum” dedi.
 

“IĞDIR’I DA BU İŞİN İÇİNE KATIN”

Dernek başkanlığı yapmanın aslında çok zor bir görev olduğu ve yapılan hizmetleri insanlara beğendirmenin kolay olmadığını dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de “Dernek olarak Kızılpınar’da yaşayan tüm Ağrılılara, Ardahanlılara Karslılara aynı şekilde el uzatmanız gerekir. Esas amacımız insanların birbirleri arasındaki diyalogu en iyi şekilde sağlamak, onların sorunlarını dinlemektir ve sıkıntısı olan vatandaşlara her anlamda yardımcı olmak. Size bir önerim var. Iğdır’ı da bu işin içine katın. Derneğin ismini değiştirerek onları da derneğinize dahil edin” şeklinde konuştu.
 

“BELDENİZ SATILDI DİYENLERE İNANMAYIN”

Bundan sonra Çerkezköy ile birlikte çalışmaların daha da hızlı bir şekilde sürdürüleceğini söyleyen Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, “Beldeniz satıldı, kapatıldı diyenlere hiç inanmayın. Kim ne derse desin biz beraber yürüyeceğiz. Bizim bir vaadimiz var. Bu parti içerisinde er de olabiliriz komutan da, hiç fark etmez. Tek derdimiz halkımıza en iyi şekilde hizmet etmek” dedi. Ertem, Korkmaz ve beraberindekiler, Aksaraylılar Derneği, Nigdeliler Derneği ve Tokatlılar Derneği’ni de ziyaret etti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10