Öğrenciler kitapla buluştu

Çerkezköy Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Meclisi Grubu’nun, ilçe merkez ve köylerinde eğitim ve öğretim gören öğrencilere yönelik düzenlenecek “Aydınlık Bir Gelecek İçin ?

Çerkezköy 10.12.2012 19:33:00 0
Öğrenciler kitapla buluştu
2 BİN 400 KİTAP DAĞITILDI
Okumayı sevdirmek ve öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla ilk kez ilçe genelinde düzenlenecek program kapsamında, belirlenen okuma süresi sonucunda öğrenciler sınava tabi tutulacak. Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman, “Amacımız çocuklarımıza okumayı sevdirmek, alışkanlıkların en güzeli olan kitap okumayı yaygınlaştırmaktır” dedi.
 

2 KATEGORİDE YAPILACAK

İki kategoride dağıtımı yapılmış olan kitapların ilk kategorisi 3 ve 4. sınıfları kapsıyor. Bu kategoride, “Bir şeftali, Bin Şeftali, Mahalle Sineması, Bacaksız Okulda, Annem Neden Çıldırdı, Şimdiki Çocuklar Harika, Kitaplardan Korkan Çocuk, Makro ile Mikro’nun Serüvenleri ve Çocukluk Anayurdum” isimli kitaplardan 800 adet dağıtıldı. İkinci kategori, 5.6.7 ve 8. sınıflardan oluşuyor. Bu sınıflar için de “Sol Ayağım, Şeker Portakalı, Gümüş Kanat, Yer Altında Bir Şehir, Yaşlı Adam Ve Deniz, Uçan Sınıf, Dede Korkut Hikâyeleri, Tanrı Misafiri ve Sıcak Çikolatalı Yolculuklar” adlı kitaplar yer alıyor 1 ve 2. kategori için toplam 2400 adet kitap ilk ve orta öğretim öğrencileriyle buluştu.
 

BİRÇOK ÖDÜL VERİLECEK

Çerkezköy İlçesi, Pınarça, Yanıkağıl ve Bahçeağıl Köylerinde eğitim ve öğretim veren ilk ve orta dereceli 16 okulun öğrencilerine kitap dağıtımı tamamlandı. Kitap dağıtım çalışmalarını gerçekleştiren Necmi Akman, “Amacımız öğrenim görmekte olan öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okumayı sevdirmektir. Dağıtmış olduğumuz kitapların bitirildiklerinde dönüşümü sağlanarak her öğrencinin okuması sağlanmış olacak. Dağıtmış olduğumuz kitaplar, okulların kitaplıklarında kalacaktır. 1 Nisan’da sınava girecek öğrencilerin listesi, okul müdürlükleri tarafından bize ulaştırılacak ve biz bu listelere göre sınavları düzenleyeceğiz. Kitapların her birinden 10 soru çıkarılmak kaydıyla 3 ve 4. sınıflar için 13 Nisan, 5.6.7 ve 8. sınıflar için de 20 Nisan tarihinde sınav gerçekleştireceğiz. Yanlışın doğruyu götürmediği ve çoktan seçmeli sistem ile yapacağımız sınavın sonuçlarını ve ödül törenini 23 Nisan Çocuk şenliği akşamında gerçekleştireceğiz” dedi. 
 

OKUMAYI SEVDİRMELİYİZ

Dereceye girenlere ödüller verileceğini ifade eden Akman “Bu yıl ilk kez düzenlemiş olduğumuz bu programla, öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz. 3 yıl daha aynı programı uygulamayı planlıyoruz. Sınavda, 3 ve 4. sınıflar kitap okuma yarışması birinci, ikinci ve üçüncüsüne Laptop Bilgisayar vereceğiz.   5.6.7 ve 8. sınıflar kitap okuma yarışması 1,2 ve 3. ne dizüstü bilgisayarı, 4,5 ve6. ya Netbook, 7.8.9.10. ya küçük altın ve ilk 120 ye giren öğrencilere de İstanbul gezisi imkânı tanıyacağız” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10