Zehirli Kelebek Oyunu ve Güvercin Dansı

Özel Çerkezköy Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 'Bale ve ...

Çerkezköy 2.06.2010 05:07:39 0
Zehirli Kelebek Oyunu ve Güvercin Dansı

Özel Çerkezköy Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 'Bale ve Dans Gösterisi' programı Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşti. Yaşları 3 ile 8 arasında değişen öğrenciler, sahnede yaptıkları kadar, yapamadıklarıyla da izleyicilere oldukça neşeli anlar yaşattı.


Özel Çerkezköy Öğrenci Etüt Merkezi öğrencilerinin yılsonu etkinlikleri Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Yıl boyunca öğretmenleri eşliğinde yılmadan çalışan öğrenciler, bir yıllık emeklerinin sonunda izleyenlere güzel bir gösteri sundular.


EN MİNİKLERDEN KOŞULAR SERİSİ


Oldukça renkli görüntülerin yaşandığı gösteriyi izlemeye gelenlerin hınca hınç doldurduğu salon,  Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken, ilk gösteriyi Ceyda Engin yaptı. Güvercinin dansı isimli bale gösterisini yapan Ceyda Engin, izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. Güvercin dansının ardından en küçük bale grubu sahneye çıktı. Koşular Serisini sergileyen bale grubu, hem gösterileri ile hem de hareketleri ile ilgi odağı oldu.


YENİDEN SAHNEYE ÇIKMAK İSTEDİLER


Koşular serisi gösterisinin ardından ise bale seviye grubu öğrencileri sahneye çıkarak Hızlı Adımlar Dansı yaptı. Velilerin beğeniyle izlediği dansın sonrasında yine bale seviye grubu öğrencileri Waltz Dans ile izleyicilerin karşısına çıkarken, gösterilerinin ardından sahnenin önüne gelen en küçük grup öğrencileri de yeniden sahneye çıkabilmek için sahnenin önüne yığıldı. Sahneye yeniden çıkamayan minikler, sahnedeki minik balerinleri sahne önünden izlemeye devam etti. İkinci grup öğrencilerinin 'Küçük Perilerin Çiçek Dansları' gösterisinin ardından ise Dila Mandalı, 'Dansın Sesleri' isimli gösterisi ile büyük alkış aldı.


DANS EDEN BALERİNLER


Dansın Sesleri gösterisinin ardından ikinci gruptan Nil, Naz ve Gizem 'Dans Eden Balerinler' gösterisinin sunarken, devamında da yine ikinci gruptan Nil, Gizem, Sude ve Azra dans gösterisi sundu. Bale gösterilerinin sona ermesinin ardından programın ilk bölümü en küçük bale grubu ve ikinci grup bale grubuna belgelerinin verilmesi ile sona erdi.


HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ


Programın ikinci bölümünde halk oyunları seviye grubu ve hafta sonu grubu izleyicilere gösterilerini sundu. Seviye grubu öğrencilerinin Rüzgar Serisi gösterisi ile başlayan programın ikinci bölümü, hafta sonu grubunun Kelebeklerin Doğuşu gösterisi ile devam etti. Öğrencilerden Elifnur Güneş'in 'Ceylanın Dansı' ve Özge Özkan'ın 'Heyecanlı Adımlar' gösterilerinin ardından öğrencilere belgeleri verildi.


BELGE TÖRENİ İLE SONA ERDİ


Programın son bölümünde öğrenciler müzik öğretmeni tarafından hazırlanan gösteriler ile izleyicilerin karşısına çıktı. Birinci grup öğrencilerinin 'Zehirli Kelebek Oyunu' gösterisinin ardından Çağla Güler 'Gülen Yüz' gösterisi ile beğeni topladı. Birinci grup öğrencilerinin 'Kelebekler' ve seviye grubu öğrencilerinin 'Dönüş Serisi' gösterisinin ardından program birinci grup ve seviye grubu öğrencilerine belgelerinin verilmesi ile sona erdi. 


HABER MERKEZİ


0282 726 91 91
0282 747 65 10