BM ile yeni bir döneme girildi

“Uluslararası Hukuk Belgeleri Işığında İnsan Hakları Kavramının Genel Çerçevesi” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Malkara Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Taşan, Prof.

Malkara 13.12.2012 21:36:00 0
BM ile yeni bir döneme girildi

 Çerkezköy Haber - Malkara Kaymakamlığı ve Malkara Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Uluslararası Hukuk Belgeleri Işığında İnsan Hakları Kavramının Genel Çerçevesi” konulu konferans önceki gün saat 14.00’da Malkara Kültür Sarayı’nda gerçekleşti.

 

YENİ BİR DÖNEME GİRİLDİ

Prof. Dr. Alpay Hekimler konferansta, İnsan Hakları Beyannamesinin öncü belgeleri olan Magna Carta, Bağımsızlık Bildirgesi ve Fransız İnsan Hakları ve Yurttaş Hakları Bildirgesi ile ilgili bilgiler vererek başladı. Birleşmiş Milletlerin 26 Haziran 1945 yılında kurulmasıyla insan hakları alanında yeni bir döneme girildiğini dile getiren Hekimler, konuşmasında ‘hak’ konusuna da değindi. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edilmesiyle tüm insanların vatandaşlık hakkı kazandığını ifade eden Alpay Hekimler, “İnsanlar, bunun yanında Aile kurma hakkı ve çalışma hakkı kazandı” diye konuştu.
 

PLAKET VERİLDİ

Konferansın ardından günün anısına Malkara Kaymakamı Mahmut Halal ve Malkara Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Taşan, Prof. Dr. Alpay Hekimler’e plaket verdiler. Hekimler’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Malkara Belediye Başkanvekili Emine Bilen, Belediye Başkan Yardımcısı Nermin Tuna, Malkara İlçe Emniyet Müdürü Behçet Alkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Ünlü, daire amirleri, Malkara MYO Öğretim Görevlileri, STK üyeleri, öğrencileri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10