Çetin, NKÜ öğrencileriyle buluştu

Peryön Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Trakya Şube Başkanı Özber Çetin, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin düzenlemiş olduğu Çarşamba toplantısÄ?

Çerkezköy 13.12.2012 21:44:00 0
Çetin, NKÜ öğrencileriyle buluştu
“ÇARŞAMBA TOPLANTILARI DÜZENLİYORUZ”
Programın açılış konuşmasını yapan NKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İhsan Soysal, üniversitelerde üretilen bilginin sosyalleşmesi hem üniversite içinde hem de üniversite dışında aktif katılımcı, paylaşımcı ilişkilerin gelişmesiyle mümkün olduğunu söyledi. Soysal, NKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından bilginin sosyalleşmesini ve disiplinler arası çalışmaları geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla Çarşamba toplantıları düzenlediklerini ifade etti.
 

“HER GÜN YENİ BİR YASA ÇIKIYOR”

Açılış konuşmasının ardından konuşan Peryön Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Trakya Şube Başkanı Özber Çetin de, ülkemizde her gün yeni bir yasanın çıktığını belirterek, istihdamda ciddi sorunların olduğunu ifade etti. Özellikle Çerkezköy bölgesinde bir göç kümelenmesi yaşandığını ve bu kümelenmenin de ‘mesleksizliği’ beraberinde getirdiğini ifade eden Çetin, “İnsanlar çok sık iş değiştirmeye başladı. İnsanların günlük olarak işe girip çıktıkları 20 işletme sayabilirim size. İşletmelerin de kendini sorgulaması lazım bu noktada” diye konuştu.
 

 “NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ’NE HAYRAN KALDIM”

Ülkemizde, İstanbul’da bulunan üniversitelerin ön planda tutulduğu bir yapının olduğunu dile getiren Çetin, “Namık Kemal Üniversitesi’ne hayran kaldım. Sizin ne ODTÜ’deki öğrencilerden ne de İTÜ’deki öğrencilerden hiçbir eksiğiniz yok. Birey olarak kendinizi sürekli geliştirdikçe, yetkinliklerinizi arttırdıkça en başarılı sizler olursunuz” şeklinde konuştu.
 

“CV’NİZİN SİZİ YANSITIYOR OLMASI LAZIM”

İş başvuru sürecinde CV oluştururken dikkat edilmesi gereken noktalara değinen Peryön Trakya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cansu Fidan da, “Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; CV’nizin sizi yansıtıyor olmasıdır. CV’nizde belli bir standart olsun. Öyle CV’lerle karşılaşıyoruz ki; bu insan bu işte nasıl çalışabilir diyoruz. Ücret beklentisi konusuna değinecek olursak, yeni mezun olan öğrenciler için deneyim konusu ücretten çok daha önemli. Ama bu konuda kendinize çok güveniyorsanız ‘ben bu maaşın altında çalışmam’ da diyebilirsiniz” dedi.
 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Programın sonunda katkılarından dolayı NKÜ Rektörü Yrd. Prof. Dr. Burhan Arslan, Özber Çetin’e plaket takdim ederken, ÇEKO Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alpay Hekimler de Cansu Fidan’a plaket takdim etti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10